02-03-10

course de portelette in lobbes

in mijn beginjaren bij avr was dit telkens de opener van het wegseizoen. stond er 5 jaar naeen op het podium, kon er 1 keer winnen, de rest werd ik verslagen door toppers zoals lallemand, froment en baouf. door kwetsuren en andere wedstrijden stond lobbes niet meer op het programma, tot dit jaar dus. de crossen zijn mijn ding niet, en de aangekondigde storm van zondag deden me kiezen voor lobbes.

het parcours was ongewijzigd, vele beklimmingen, fikse afdalingen, en de laatste kilometer opnieuw fors omhoog. ook hier felle tegenstand. louise deldigue, goed voor 2.53 op de marathon, sabine froment, tweemaal winnares, christelle charlot, de betere in het berglopen en france adant, vorig jaar winnares. ook lies deruddere was er, samen met vriendje davy en papa geert.

deze keer rap gestart, zat op de derde plaats. louise was direct weg naar de overwinning, de tweede had ik bij de lurven na 2 kilometer. els rems, mij onbekend, maar blijkbaar een bijterke, want na enkele versnellingen begaf ze niet onmiddellijk. maar de hellingen bleken er teveel aan, een groepje nam me op sleeptouw, en ze lostte. kon zo vrij soepel naar de tweede plaats lopen, wel 2.30 na louise deldique. els gaf anderhalve minuut toe op me. lies verbaasde iedereen en zichzelf door vierde te worden in een knappe tijd van 56 minuten op dit parcours. achteraf hoorde ik dat adant niet gestart had, en dat froment herbegonnen is na een bevalling. mijn tijd was anderhalve minuut sneller dan mijn vorige besttijd, dus ben supertevreden met dit resultaat.

volgende wedstrijd is het bk korte cross, zal opnieuw fun zijn in het slijk van oostende. 

greetz patje x

DSCN4835
 DSCN4859DSCN4863DSCN4831

22:37 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

15-02-10

cross in izegem

terwijl ik vorige week lichtjes ziek was op het pk, was er deze week geen beterschap, integendeel. stefaan was gans de week thuis, ook ziek, en zelf ging ik werken en trainen met veel gehoest en gesnuit. toch bleven de benen fris, zodat ik het erop waagde toch deel te nemen in izegem. terwijl het zaterdag bij het loslopen nog goed ging, zoveel minder ging het op de wedstrijd.

na de kleine aanloopronde waren het nog 3 grote ronden. kwam toen door als zevende na de eerste grote ronde, maar voelde de kracht uit mijn benen lopen. werd toen bijgebeend door een goede annelies deketelaere, die me terplaatse liet. in de laatste grote ronde werd ik nog bijgehaald door enkele juniores, maar kon mijn 8° plaats toch nog behouden. behoorlijk pissed-off me vlug omgekleed, om te gaan loslopen. daarna pas was ik opnieuw bespreekbaar, had echt gehoopt een goed resultaat neer te zetten dichtbij thuis.

eerste werd marieke verhaeghe, kort gevolgd door griet de waele en ijzersterke charline vanneste. daarna nina lauwaert, ine destoop en liesbeth vandevelde. vele plaatsen zou ik dus niet dichter kunnen, maar de tijden tegenover de rest is te groot. maar vandaag naar de dokter geweest voor mijn bloeduitslag, en na een kort onderzoek blijkt nu dat ik met bronchitis zit, vandaar dus mijn minder resultaat. deze week dus goed oppassen bij dit winterweer, misschien weer eens de loopband opzoeken in de fitness. gelukkig dit weekend geen wedstrijd voor me, zodat er voldoende gerust kan worden.

groetjes, patje x

DSCN4790DSCN4798DSCN4800DSCN4802DSCN4804

20:36 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

08-02-10

PK cross in veurne

de eerste belangrijke wedstrijd van het jaar stond op het programma, maar zoals zovelen was ook ik deze week wat verkouden. kon donderdag op training toch interval doen, maar het was niet wat het moest zijn. dan maar zuiver op hartslag getraind, zodat het toch niet te intensief zou zijn.

zowel zaterdag tijdens het loslopen als zondag bij de opwarming waren de benen goed, enkel de ademhaling was wat moeilijker. het beloofde een mooie wedstrijd te worden, met hanna vdbussche, ann parmentier, charline vanneste, liesbeth vandevelde, ria thienpont, gwendoline dedeyne waren er zes kandidaten voor het podium. zelf zou ik best tevreden zijn met een 7° plaats, mits er maar goed gelopen zou worden.

in de start zelf was ik behoorlijk weg, maar alle sterkere waren weeral aan het weglopen van me. zat bij de eerste juniores, en eens halfweg de eerste ronde kwam ik op kop om mijn eigen tempo te lopen. liep toen als zesde seniore, gwendoline zat vlak achter me. wist nog van in maldegem dat ze een echt bijterke is, dus proberen het tempo na elke bocht fors op te trekken, en de langere stroken tempo te houden. daardoor kwam ik dichter bij ria, toen vijfde. maar eens in de laatste ronde zag ze me naderen, en versneldde ze zelf. intussen was gwen afgehaakt, en kon mijn zesde plaats behouden. in het algemeen werd ik zevende, enkel de sterke master inge adam bleef me ook voor.

dus opnieuw meer dan tevreden met deze wedstrijd, is een parcours met veel variatie, wat ik wel graag heb. als ik kijk naar volgend jaar, zou ik podium halen bij de masters, zou wel brons zijn, want ook ria is dan +35. hanna won met een mooie voorsprong, ann werd tweede en maatje charline knap derde. als ze zo blijft doorgaan, mogen we nog veel van haar verwachten. liesbeth werd vierde, ria dus vijfde, dan mezelf en gwendoline. nu zondag nog naar izegem, het zal er wel weer zwaar bijliggen zoals elk jaar, maar dat heeft ook zo zijn charmes.

greetz patje x

DSCN4678DSCN4683DSCN4702DSCN4709

20:50 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01-02-10

cross in vilvoorde

omdat het volgende week het pk cross is in veurne, beslist om nog eens te lopen. samen met charline vanneste naar vilvoorde getrokken, stef bleef traditiegetrouw thuis om het wk veldrijden te bekijken. eens aangekomen, mochten we elkaar ondersteunen, het was één ijspiste op de weg. eens op het parcours beginnen verkennen, aan de start een fikse beklimming, maar voor de rest een redelijk vlakke omloop. wel lag er tamelijk veel sneeuw, maar het was niet glad.

de opwarming verliep goed, zag het zitten. tegenstand opnieuw van hoog niveau, belete, kithusi en vandenbempt om de bekendsten te vermelden. de start was voor mij opnieuw goed, verloor niet zoveel als anders, kon goed oprukken en versnellen. de plaatsen waren halfweg verdeeld, enkel de laatste 500 meter kwam er een juniore nog dicht, maar kon nog een fikse versnelling plaatsen, eens goed voor het moraal. was tiende seniore en 11° algemeen op 66. charline was 35 seconden voor me binnen, zij werd 8°, net na anneleen vanderiviere.

beiden konden tevreden huiswaarts keren, de laatste crossen beginnen zich al te melden, voor mij nog veurne, izegem, lebbeke en korte cross op het bk. daarna zal ik heel content zijn terug op de weg te kunnen lopen, maar deze periode is zo belangrijk voor mijn groot doel dat ik het met de glimlach erbij neem.

see you, patje x

19:54 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-01-10

cross in maldegem

door mijn voet om te slaan sliep ik vorige week zondag niet, dacht even naar spoed te trekken omdat ik niet erop kon steunen, maar stef deed er een kruisverband aan, en besloot toch proberen te gaan werken. eerst veel gehinkt, maar na enkele uurkes ging het al beter. ben pas op dinsdag een 5 kilometer gaan loslopen, de dagen erna ging het nog beter. gisteren zaterdag bijna geen last meer, dus maar besloten om naar maldegem te trekken. is zowat mijn favoriet parcours, maar door de voet en het opbouwen voor de weg is de conditie wat minder, en de tegenstand was weer zeer zwaar. alle regionale toppers waren er, dus een verhoopte top-tien zou niet lukken.

opgewarmd met charline vanneste, die haar eerste cross bij de aangeslotenen liep. ze zit in een sterke periode, en kwam aan na een beresterke wedstrijd als vierde, nipt naast het podium dus. zelf besliste ik snel te starten, wilde vroeger altijd mijn horloge induwen en controleren als hij loopt, maar liet dit nu achterwege. was dus behoorlijk weg, zat direct bij gwendoline dedeyne. de sterkere dames liepen van ons weg, zelf liepen we ook enkele loopsters voorbij. na één ronde liepen we voor de negende plaats, zat toen op kop en trok hard door, helaas lostte gwen niet. eens de laatste ronde ingegaan was mijn bobijntje af en moest lossen. jamie demuynck kwam nog gevaarlijk dicht, maar een laatste versnelling was voldoende voor een top-tien plaats. helaas kreeg ik een bonnetje van elfde seniore. was echt teleurgesteld, had zo diep gegaan voor die plaats. gelukkig had de jury gemist, en stond ik tiende in de uitslag.

was dus veel beter dan mijn vorige crossen, laat al enkele masters achter me die vorige week me nog vooraf gingen, en mijn achterstand op de beteren is meer dan gehalveerd. nu een trainingsperiode inlassen, want ieper is te gevaarlijk voor de voet, en na drie weken cross zal het een verademing zijn eens een langere duurloop te doen. weet nog niet wanneer mijn volgende wedstrijd is, weet eens nog niet waar, cross of op de weg. wel staat veurne en izegem vast, maar dan zijn we alweer februari. hopelijk is het dan terug boven nul, want die vrieskou is niet mijn ding, ben een zuiders type, dus zon en warmte is ideaal voor mij.

tot de volgende, patje x

 

DSCN4660DSCN4666DSCN4669DSCN4672

20:09 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

03-01-10

cross in zottegem

na vorige week de cross in ertvelde, was het kijken hoe de benen gingen herstellen van die zware omloop. tamelijk goed blijkbaar, want dinsdag was het interval op training en die verliep heel goed. de rest van de week enkel duurloopkes, want met de feestdagen in het verschiet mag het wel iets minder zijn. goed gefeest hoor, twas net geen 5 uur toen we in ons bedje kropen, en om 14 uur terug trouw op post om de familie's de beste wensen van het jaar te schenken.

vanmorgen opgestaan met een klein wit tapijtje buiten. stef ging gaan loslopen en blijkbaar lag het niet zo glad, zodat we toch beslisten naar zottegem te rijden. blijkbaar was het daar meer gesneeuwd, want de laatste 10 kilometer was het toch wel opletten geblazen. eens aangekomen het parcours gaan verkennen, en in één woord, loodzwaar. een hellend parcours, met scherpe bochten die spekglad erbij lagen, en een afdaling tussen de bomen. aan de start de betere regionale loopsters.

eens weg, na 600 meter opgeschoven naar de 6° plaats bij de seniores, om die niet meer af te staan. voor mij liepen ze wel nog wat verder uit. zelf liep ik samen met een juniore, we konden nog enkele plaatsen algemeen opschuiven, maar in de laatste ronde verzwikte ik tamelijk zwaar mijn linkervoet, zodat ik haar moest laten gaan. hinkend en wroetend toch nog uitgelopen, maar was toch bang voor mijn enkel. direct na de finish de spike uitgedaan, maar nog geen verdikking te zien. dan maar onmiddellijk gaan uitlopen, want van stilzitten kon hij zwellen. eens gedoucht nog altijd niet gezwollen, en bij aankomst thuis direct ijs erop. zit nu nog niet dik, dus mag wel het beste verhopen voor deze week en de cross in maldegem. de wedstrijd werd gewonnen door annelien vanderiviere voor ingrid vanpethegem, dan nina lauwaert, sterke gwendoline dedeyne en ine de stoop. je ziet, qua plaats dus heel goed, enkel de achterstand vindt ik nog teveel, maar ben nog in opbouw, terwijl sommigen al van begin november in conditie zijn.

een mooie bende van avr was op de afspraak, enkele podiumplaatsen veroverd, een mooie prestatie dus in groep. denk dat het in maldegem moeilijker zal zijn, want de concurrentie is daar wel wat groter, maar zie het zitten, is een totaal andere wedstrijd dan de twee voorgaande, want is een parkcross.

tot volgende week, patje,x 

DSCN4617DSCN4621DSCN4627DSCN4630DSCN4637

20:19 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

28-12-09

cross in ertvelde

al een eindje geleden dat ik hier passeerde, wat niet wil zeggen dat ik stilzat. vanaf 1 december opnieuw de trainingen beginnen opdrijven, tot zo'n 5 keer per week. de kilometers liggen rond de 60 per week nu, genoeg om de crossen door te komen.

de eerste dus in ertvelde, had er nog nooit gelopen, maar hoorde op training dat het er lastig is, met een heuveltje die je tweemaal per toer opmoet, en nog finse piste met enkele trapjes. na de verkenning zag ik het wel zitten, ook al wist ik dat het niet een parcours voor mij zou zijn, en dat de form er nog niet is.

traag gestart, zoals gewoonlijk, maar het opschuiven lukte niet zo best in het begin. moest het goeie ritme zoeken, en ook enkele passages waren zo smal dat je na elkaar moest lopen. maar per ronde kon ik er enkele inhalen, en kon zo als 16° op 29 seniores aankomen. werd op de meet nog geklopt door iemand, had ze niet meer verwacht, maar op een plaatsje keek ik niet. het gevoel zat al tamelijk goed, enkel het echt diep gaan zat er nog niet in, maar dat komt met de volgende crossen wel. misschien ga ik zondag naar zottegem, maar is nog niet zeker. erna wel maldegem en ieper, totaal verschillende parcours, maar dat is goed als voorbereiding op de wegwedstrijden.

aan alle bloggers en lezers/lezeressen van mijn blog, een formidabel 2010 gewenst.

groetjes, patje x

 

DSCN4572DSCN4575DSCN4577

20:06 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |