16-05-10

4° herdenkingsloop rudy bekaert

reeds voor de vierde keer onze eigen wedstrijd, wat gaat de tijd snel. weet nog goed de laatste keer dat ik bij rudy was, bij hem thuis. zal in november 5 jaar zijn dat hij stierf, maar zoals we aan hem beloofden, blijft hij onder ons in de vorm van deze wedstrijd.

deze week dus was hectisch voor danny en stef. zelf steek ik de dagen ervoor ook wel een handje toe, maar de heren hebben het weer kunnen regelen, en moet zeggen, het was weer dik in orde. onze zolder stond bomvol naturaprijzen, en de dag zelf moet dan alles verhuizen naar de sporthal, nadars zetten, allerlei reclamebogen plaatsen, evenals reclameborden enz. ook de medewerkers inlichten over hun taken, de lopers wegwijs brengen . eigenlijk teveel om op te noemen.

daarnaast had ik ook beslist om na 3 keer de jogging te lopen, nu eens de prestatieloop van 13 km te doen. ken het parcours natuurlijk van buiten, maar was benieuwd hoe ik de stukken vals plat zou verteren. aan de start veel kwaliteit bij de mannen, de top 5 won al elk minstens 1 wedstrijd dit jaar. met davy stieperaere, aman gemeda, dieter vandewalle, jochen tourlousse en nico serroen ging het er van in de start hard aan toe. de zege lag voor het grijpen voor aman, maar in de laatste kilometer kon davy toch nog het gaatje dichten, en weglopen. één van zijn mooiste overwinningen zei hij achteraf.

bij de dames waren marie rosart, heide ameloot, lies derudder en rita delodder de rappere dames. de eerste kilometer was tegen wind, en gezien we hier landelijk wonen, verdook iedereen zich achter elkaar. marie en heidi waren mee in de groep, maar eens met wind ging het tempo omhoog en lostten ze geleidelijk. de tweede ronde liep ik met willem stockman van mijn club avr, en konden zo geleidelijk de voorsprong uitbouwen. en inderdaad, de laatste ronde voelde ik toch de hellingen doorwegen, evenwel zonder echt tijd te verliezen. kon dus zo voor de vierde keer na elkaar winnen in eigen gemeente, en brak het record van zus anita met 2 minuten 30 seconden. had 49.54. marie liep ook een perfecte wedstrijd, en kwam binnen in 51.09, dus ook onder het record. heidi werd derde, lies vierde.

zoals eerder vermeld en net als elk jaar geef ik mijn prijs door. dus zo kon marie twee keer langs de kassa passeren, wat haar uiteraard plezierde. ook de tombola verliep vlekkeloos, ondanks een slechte geluidsinstallatie, maar daar kan enkel de gemeente iets aan doen, wat de burgemeester achteraf beaamde. eens alles afgelopen vele felicitaties mogen ontvangen van de lopers, ook berichtjes en mailkes allerhande. alvast iedereen bedankt hiervoor. we proberen er elk jaar een feest voor de lopers van te maken, en denk wel dat we hierin slagen.

uitslag en foto's komen op de site www.rudybekaert.be.

patje x

21:46 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

08-05-10

dwars over de mandel

voor de eerste maal naar roeselare getrokken voor deze wedstrijd. stef liep er al 2 keer, maar gaf forfait door het vele werk voor onze wedstrijd volgende week. aangezien ik de rest van het weekend bezet was, kwam ik er zo aan de start. dit is een wedstrijdje met vele bekende gezichten, ook altijd leuk.

de taktiek werd opgelegd door het ventje, rap starten, want na 150 meter versmalde de weg en was het 150 meter over kasseien. heb dit dan ook gedaan, en was zo direct weg als eerste dame, met veerle vandekerckhove op zo'n 20 meter. kon aansluiten bij een bende heren, die me op sleeptouw namen doorheen de straten van de stad. enkele korte bochten op het parcours, voetpad op en af, hier en daar enkele voetgangers die niet goed wisten waarheen springen bij het zien afkomen van een bende lopers. voelde me echt lekker, voelde dat het een hoog tempo was, maar de benen voelden opnieuw goed aan. na de eerste van drie ronden was de voorsprong al groot genoeg om zeker te zijn van winst. maar wilde eens doorlopen, om te weten wat ik nog kan op 10 km. de laatste ronde was iets lastiger door het tempo, maar kon toch behoorlijk standhouden qua plaats algemeen. kwam na 9,7 km aan in 35.20 dus omgerekend naar een 10 km rond de 36.30. een knaltijd voor me, wist dat het goed zat, maar zo goed ...

volgende week dus onze eigen organisatie, de 4° herdenkingsloop rudy bekaert. zal er voor het eerst de 13 km lopen, maar als ik een geldprijs loop, wordt die doorgeschoven naar de volgende, kan moeilijk iets aanvaarden op een eigen wedstrijd vindt ik. doe enkel mee voor mezelf.

dus allen naar rollegem-kapelle op zaterdag 15 mei, om 14 uur beginnen de kinderlopen, 14.45 de jogging over 4,35 km en prestatieloop om 15.30 over 13 kilometer. net als vorige jaren is er een naturapakket voorzien voor jogging en prestatieloop, en opnieuw een tombola voor allen met dit jaar 10 hoofdprijzen, welke verklappen we niet, daarvoor moet je afkomen, en liefst ook meelopen natuurlijk. meer info op www.rudybekaert.be

hopelijk tot zaterdag, patje x

 

DSCN5127DSCN5132DSCN5134DSCN5140DSCN5146

22:06 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

25-04-10

halve marathon lakosta

voor de zesde opeenvolgende keer aan de start van deze wedstrijd. dit jaar was het van langemark naar kortemark, de woonplaats van mijn pa. was erop gebrand om dit jaar een knalprestatie te leveren, want hij had enkele collega's opgetrommeld om te supporteren.

de tegenstand kwam van nathalie declercq, een geduchte concurrente op de lange afstand. haar marathon pr is een minuutje rapper dan mij, zegt genoeg dus.

samen met nathalie in mijn zog van start gegaan, op zoek naar een groepje mannen om te schuilen, want het zou constant tegen wind zijn. eens een groepje gevonden, me mooi kunnen verstoppen. niet voor lang echter, na 3 kilometer een versnelling van nathalie. twijfelde niet en ging mee. enkele mannen volgden nog, maar toen ik op kop kwam kreeg ik een gaatje en versnelde nog iets. toen kwam stef zeggen dat het nog veel te vroeg was, en liet me inlopen. maar een dikke kilometer verder vertraagde nathalie iets op één van de vele stukken vals plat, dus besloot om door te gaan. kreeg zo'n 50 meter, en rukte op naar mannen die iets te rap gestart waren. kon zo telkens iemand inhalen en wat rustten, maar zo kwam ze weer wat dichter, dus weer op weg naar een andere haas. bijna halfweg kwam stadenberg, een kuitenbijter. kon daar goed doortrekken, en vergrootte mijn voorsprong opnieuw. in de lange afzink kon ik wat kalmer aandoen, dus zo kwam ze weer opzetten. dit ging zo door tot de helling naar de geite, op zo'n 5 kilometer van de finish. ze zat toen op 30 meter, maar kon het gat maken tot zo'n 100 meter. jammer genoeg was ik toen door de meeste krachten, want voelde me niet fris meer, logisch eigenlijk, tegen wind en het was echt wel warm. gelukkig was er voldoende bevoorrading, en fietste stef mee. eens in de straten van kortemark zette nathalie alles op alles, maar dichter dan 40 meter kwam ze niet meer. zelf had ik nog wel iets over, maar gelukkig moest ik niet tot het uiterste gaan.

won dus zo deze editie, heb een feestje gebouwd naar de finish toe, mijn pa juichtte natuurlijk ook mee. nathalie gaf 11 seconden toe, mijn eindtijd is 1.24.23, gezien het parcours en het vele alleen lopen ben ik zeer tevreden ermee. eens aangekomen viel nathalie in mijn armen om me te feliciteren, een mooi gebaar van haar. heb echt tegen elkaar gestreden met gelijke wapens, nu was ik iets rapper, maar de volgende keer zal ik zeker op mijn hoede moeten zijn. iets minder fris aan de start komen en ze is weg.

heb nu de 3 verschillende wedstrijden gewonnen, zou eens moeten vragen aan de organisatie als dit geen unicum is haha. nee, ben echt supercontent met het resultaat en conditie. vanmorgen op training nergens last gehad, de benen voelden niet vermoeid aan. 

weet nog niet wat mei voor me brengt, ben er nog niet uit welke wedstrijden ik zal lopen. misschien nog wel eens piste, want het is mijn laatste jaar bij de seniores, vanaf volgend jaar de overstap naar de masters, wat zal dat brengen?

groetjes, patje x 

 

DSCN5058DSCN5062DSCN5070DSCN5087DSCN5115DSCN5119DSCN5121

18:48 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

18-04-10

vijfkerkenloop in elsegem

via een collega van stef zijn werk hoorde ik over deze wedstrijd. het beloofde een mooie omloop te worden in en rond het domein de ghellinck. de eerste lentezon was ook van de partij, evenals de form, heb deze week goed kunnen doortrainen.

eerst kwam mijn ventje in actie. 7 maanden geleden zijn laatste wedstrijd gelopen en wist niet direct wat te verwachten. hij hoopte tussen 28 en 30 minuten binnen te komen. rustig gestart, om nadien te versnellen, zijn gekende taktiek. kwam door als 20°, om na 28.02 te arriveren als elfde, kwas best trots op zijn heroptreden. hopelijk is hij nu terug gemotiveerd om verder te trainen.

toen was het mijn beurt. losgelopen met tom, was al lekker warm, maar opnieuw tamelijk veel wind. aan de start hilde vanhessche, anje cauwels en sofie christiaens als beste tegenstanders. direct na de start 2 kilometer onverhard, was best uitkijken waar je liep, maar het was te doen. kon me meevoeren met een bende heren, we liepen aan 15 per uur. de andere dames kwamen iets achter, maar op dichte afstand. naarmate de kilometers passeerden, verkleinde onze groep, om nog met 2 over te schieten. intussen was de collega van stef, patrick, met de mtb meegereden om water te kunnen geven. mijn haasje voor één dag was een vriend van hem, kim. samen naar de finish gelopen in 1.05.12 op 16 kilometer. best een mooie tijd bij dit weer, ben klaar voor de lakosta.

hilde liep op de tweede plaats, maar na twee ronden had ze teveel last van steken, en stopte. zo kwam sofie op de tweede plaats en anje werd onverwacht nog derde. heb de organisatie gefeliciteerd met dit mooie parcours en inrichting, alles was verzorgd. ook achterna op het terras genoten vele lopers van de zon, iedereen bleef gezellig zitten.

nu zaterdag dus de lakosta. de finish is bij mijn vader in kortemark, heb daar nog iets goed te maken tegenover drie jaar terug. hopelijk blijft de conditie.

groetjes, patje x

 

DSCN5020DSCN5031DSCN5050DSCN5056

20:47 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

06-04-10

halve marathon saint-andré

deze wedstrijd stond met rood aangeduid. had er vorig jaar mijn persoonlijk record gelopen en wou dit nog eens overdoen. helaas lieten mijn paashazen me in de steek. martin is naar zijn dochter in amerika, trainer willy en kristof huyghe lopen volgende week marathon in rotterdam. dan maar alleen ernaar toe, en hopen op een groepje mannen.

eens aangekomen, wat gepraat met nog enkel belgen die de 10 zouden lopen, gwendoline dedeyne, koen naert, kristof mouton, francis van steenbrugge en philiep steelandt. dan opgewarmd, de benen voelden goed, enkel een beetje buikkrampen, had dit al van zaterdag, en hoopte geen last te krijgen onderweg. aan de start enkele onbekende franse loopsters. de nummer 2 van vorig jaar, gabet, was er ook. en louise deldique, die me versloeg in lobbes eerder dit jaar.

net voor de start begon het te druppelen, en eens weg een stortregen. een serieuze vlaag op onze nek. we waren met 5 dames weg, en na enkele kilometers samen met louise versneld. konden vrij vlug een gat slaan, en bleven goed samenwerken. jammer genoeg liepen we moederziel alleen, een goeie tijd was dus niet mogelijk. halfweg een gelleke en wat water genomen, en moest zodoende een gaatje laten. louise versnelde wat, en liet ze gaan. rond kilometer 14 begon de buik weer op te spelen, had het gevoel naar het toilet te moeten, en had ferme steken erbij. het tempo wat laten zakken, want bij een keerpunt zag ik dat de derde ruim een minuut achter was. wat later nog eens geprobeerd het tempo op te trekken, maar mocht niet baten, opnieuw steken. dan maar met een grote grimas verder gelopen, en had een tijd van 1.22.55, een klein minuutje achter louise en anderhalve voor gabet. gezien de regen en wind, die op sommige plaatsen fel tegen was, en het alleen lopen een mooie tijd.

maandag bij het loslopen nog altijd last van de buik. zal dit weekend zeker geen wedstrijd lopen, en desnoods bij de dokter langsgaan als de pijn aanhoudt.

beykes, patje x

 

DSCN4989DSCN4991DSCN4992DSCN4998DSCN5001

20:46 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

28-03-10

damme-brugge-damme

in voorbereiding van halve marathons is het belangrijk eens te testen op een snelle 10 kilometer. deze wedstrijd is ideaal daarvoor, maar ook telkens zwaarbezet. maar door de afschaffing van het flanders wegcriterium zouden er enkele toppers minder aan de start komen. toch waren we met 5 sterke dames aan de start voor een open wedstrijd. ria thienpont, marlene vandenbrouck, sylvie ameloot en vorig jaar winnares anne-marie danneels. een hevige wind in de open vlaktes de eerste 5 kilometer, maar dan rugwind naar de finish.

een heel rappe start van ria en niemand van ons die direct meewas. anne-marie dichte het kloofje wel, maar ik durfde niet direct volgen, het ging gewoon te snel. ook sylvie vertrok, maar zelf bleef ik zitten in een groepje zodat ik zeker geen kop zou moeten lopen tegen de wind. ons tempo was prima, gelukkig, want had zelf geen haas mee om het tempo te regelen. eens gedraaid aan 5 kilometer enkel nog met wind naar de finish. zat direct bij sylvie, we waren toen 3 en 4. voelde me nog fris en trok goed door, een 200 meter verder hoorde ik haar lossen, genoeg reden om nog een snokje te geven. zo zat ik al dicht bij anne-marie, die toen al lang gelost was van ria. eens erbij was het hard tegen hard, naast elkaar en proberen de andere te lossen. de laatste kilometer nog altijd samen, heb nog maar eens geprobeerd en hoorde een luide zucht, keek eens achterom en versnelde nog wat. kon zo'n 30 meter nemen, genoeg om de tweede plaats veilig te stellen. een super ria won na vorige week in sluis opnieuw. ze loopt binnen 2 weken haar eerste marathon, succes meid !

natuurlijk supercontent met de plaats, mijn tijd is net boven de 38 minuten denk ik, was te laat om af te duwen. ook al waren de benen deze week niet echt goed, vandaag maar weinig van gemerkt.

groetjes patje x

DSCN4902DSCN4904DSCN4912IMGP5516

20:24 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

14-03-10

BK korte cross in oostende

zoals elk jaar opnieuw richting oostende voor de korte cross. vroeger liep ik die omdat er op de lange cross weinig loopsters waren, en ik zo achteraan zou zitten, niet goed voor de moraal dus. dit jaar was het anders, omdat het bk nog meetelde voor de crosscup, maar beslistte toch te kiezen voor de korte, omdat ik me er goed bij voel eens snel te starten en te zien waar ik uitkom. voorgaande jaren zat ik telkens tussen de 25° en 35° plaats, benieuwd wat het dit jaar ging worden.

veel volk aan de start, we waren met 125 ingeschreven. de toppers waren ook aanwezig, de top-tien was meteen ook vertrokken. zelf kwam ik na de kleine ronde door als 27°, op mijn plaats dus. maar kon op de rechte stukken stevig doortrekken, en op de hellingen zat er genoeg kracht op, zodat ik nog kon opschuiven tot de 18° plaats. de laatste 200 meter kon ik nog een beetje genieten, want er zat niemand echt dicht op me.

een schitterend resultaat voor me, opnieuw zeer tevreden huiswaarts gekeerd. bedankt aan de vele supporters die nog hebben gewacht om mijn wedstrijd te zien, was blij jullie te horen onderweg. nu een weekje goed doortrainen, en in het weekend eens een lange duurloop inlassen, het kwik zal deze week lekker omhoog gaan, dus zie het helemaal zitten om er een lap op te geven.

groetjes, patje x

DSCN4891DSCN4893DSCN4898

20:24 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |