07-12-10

cross oudenaarde

het is een tijdje stil geweest op deze blog. met 2 trainingen per week is er ook niet veel te melden.

maar sinds 2 weken worden de trainingen terug opgevoerd, en gezien het weer de laatste tijd ook niet echt het interval-werk kunnen afwerken. slechts éénmaal een snelle duurloop, en 400-den, voor de rest duurlopen. met een geringe basis dus naar oudenaarde vertrokken, zonder verwachtingen.

losgelopen met annelies deketelaere, die dit jaar een enorme sprong voorwaarts heeft gemaakt, met winst in de cross van waregem. de benen voelden lekker aan, zag het wel zitten. het parcours zelf was door de dooi herschapen in een modderpoel, water op enkele delen van de voetbalvelden, en ijs op de finse piste.

stef gaf nog door snel te starten, om niet ingesloten te zitten. deed dit voortreffelijk, want zat rond de tiende plaats in de eerste bochten. helaas deed dit me niet direct doorhebben dat de conditie nog niet goed is, want bleef aanklampen voor nog een dikke kilometer. maar toen ging het lichtje uit, en het was nog ver, zo'n 3 kilometer. tot overmaat van ramp kreeg ik geen grip op het parcours, waardoor ik tweemaal viel op honderd meter. dan maar het verstand gebruikt, nog enkele laten passeren om zo op mijn eentje verder te gaan. heb niet meer aangedrongen, en kwam als 13° seniore aan.

er is dus nog veel werk aan de winkel, maar dat wisten we. het deed wel deugd er weer bij te zijn. nu verder de basis leggen voor volgend jaar, hier en daar een wedstrijdje meepikken en hopen niet gekwetst te raken.

patje x

DSCN6092.JPG

DSCN6097.JPG

DSCN6103.JPG

22:03 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-10-10

ekiden brussel en crosscup relays gent

6 dagen na de marathon richting brussel getrokken om traditiegetrouw de ekiden te lopen. opnieuw met een sterk team dit jaar, en opnieuw de 10 km voor me. had geen idee hoe de benen zouden zijn, had enkel wat losgelopen. veerle vandekerckhove had kunnen regelen dat we door sandoz werden gesponserd, wat inhield dat we naar de vip-tent mochten de ganse dag lang. elkeen kreeg ook een mooi shirt van de sponsor, de heren moesten erin lopen, wij mochten ons avr-kledij dragen.

louise wastyn mocht dit jaar de spits afbijten, samen met mijn ventje. beiden hadden vorig jaar ook samengelopen, dus kennen ze elkaar al wat qua tempo. stef had wel uitgekeken naar deze 5 km, en ook ernaar getraind. hij zorgde voor een trage start, zodat louise pas als 9° dame passeerde na 1 kilometer. bij de eerste helling een goed tempo gezocht en opgeschoven, en tijdens de afdaling naar het atonium goed doorgegeven. de laatste helling was zwaar voor louise, maar kon aanklampen. ze gaven de stok aan mezelf en veerle vandekerckhove door na net 20 minuten, 47 sec rapper dan vorig jaar. we liepen dan als 1° val-ploeg. zelf had ik een heel goed gevoel, de hellingen werden goed verteerd, bij veerle was het iets minder, zodat ik wat inhield voor haar. maar de dames van leuven en cabw zaten ons op de hielen, en we werden door virginie vandroogenbrouck (cabw) ingehaald. en ook marijke willekens (leuven) kwam bij ons, zodat ik versnelde. veerle lostte meteen, en kon zo de stok aan sofie gallein geven als 2° val-ploeg. die vloog over het parcours, haar pa moest normaal bij haar lopen, maar door de achterstand van veerle op mij kon hij de kloof niet dichten, zodat sofie 5 kilometer alleen liep. dan was het aan charline vanneste voor haar 10 kilometer, samen met trainer willy. hij dichtte de kloof en kon mooi hazen voor haar, ook 6 dagen na zijn calvarietocht met me in eindhoven, heel knap van hem. intussen liepen we nog altijd 2° val-ploeg, en waren we genaderd op cabw. toen was anita aan de beurt met vincent vandewalle, maar moest tijd toegeven aan de andere dames, zodat we bij de laatste wissel als 3° doorkwamen, met een geringe achterstand. saskia vens met haas nick depaemelaere kon de kloof niet meer dichten, zodat we 3° val-ploeg werden.

iedereen had het beste van zichzelf gegeven, we missen de 1° plaats met nog geen 2 minuten verschil. hopelijk komt het er ooit eens van om er het hoogste schavotje te betreden. achteraf in de vip-tent was het nog smullen van de barbeque, en de heren vonden vlug de weg naar de toog.

zelf had ik niet verwacht dat het zo goed zou gaan, had 41 minuten, maar kon zeker sneller. misschien iets te lang bij veerle gebleven, maar dat is praat achteraf. de benen waren zeker niet vermoeid, enkel de buikspieren bij het loslopen achteraf deden wat pijn.

hier enkele foto's van de ekiden, direct erna mijn verslag van de relays in gent.

DSCN5986.JPG

3630688261_2.jpg

DSCN6015.JPG

 

DSCF1071.JPG

 

willy vroeg als ik het zag zitten om mee te lopen in de relays van de crosscup, ze hadden nog iemand tekort. ja dus, is altijd leuk en goed voor de sfeer. samen met jasmijn haghedoren en saskia vens vormden we avr-2, de eerste ploeg was louise wastyn, sofie gallein en veerle dejaeghere, die heel knap derde werden.

jasmijn startte voor ons, ze was rap weg, maar als 400m-loopster viel ze wat stil, zodat het een eindje uitkijken was tussen die groep loopsters die op me afkwam. eens gewisseld, kon ik direct een hoog tempo lopen. twas slechts 1500 meter, dus direct alles geven. kon goed opschuiven, een tiental dames kunnen inhalen, enkel de zandstrook viel me wat tegen, maar iedereen had hetzelfde probleem. had nog 5.43, ben tevreden met deze tijd. daarna kon saskia op hetzelfde elan verder lopen, en haalde ook nog enkele dames bij. zo werden we 25° op 50 ploegen, net in de helft dus. was blij verrast met mijn hoog tempo op de eerste cross, maar nu rusten, want opnieuw kwamen de buikspieren wat tegenpruttelen. tzal dus een maandje kiné-oefeningen-rusten en duurloopkes worden. had vorig jaar hetzelfde gedaan, en gezien mijn uitslagen dit jaar heeft het me geen windeieren gelegd. tzal wel weer knagen om te gaan lopen, is normaal zeker?

zal hier en daar wel opduiken op een wedstrijd, maar dan wel om te supporteren, groetjes patje x

DSCN6030.JPG

DSCN6036.JPG

21:56 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-10-10

marathon eindhoven

het hoogtepunt van het jaar was weer aangebroken. in het voorjaar al wat uitkijken wat je traint, om dan 10 weken lang alles over te hebben om er te staan op het moment van de waarheid. en dan moet alles nog kloppen ook, het weer, de conditie, het mentale aspect.

net als andere jaren opnieuw eerst naar erpe-mere gereden om dan mee te rijden met guy en kathleen steenhaut. onderweg en de dagen ervoor ontelbare sms'kes en mailkes gekregen van vrienden, familie, face-bookers en bloggers. doet echt deugd te weten dat er op zondag om 11 uur vele mensen aan je denken. bedankt voor de steun alvast. eens aangekomen met cor vriend kennisgemaakt, hij is de racedirector, waakt over alles wat top en subtop betreft, en het moet gezegd, twas weer dik in orde. dranken, koekjes, bananen lagen er voor het grijpen, de kamers waren weer top, alles wat je wenstte werd er voor je geregeld. daarna met kathleen gaan loslopen, terwijl de mannen de bar van het hotel eens gingen uittesten. na de douche naar het beursgebouw getrokken om eens rond te kuieren op de runnersbeurs. nadien wat door de straten geslenterd, er was veel volk, wat wil je met zo'n weer. na de koffie gingen kathleen en guy wat rusten, wij zijn nog wat gaan shoppen. heb zo nog een vestje van nike gevonden in het roze wat ik al een tijdje niet vond bij ons. toen was het tijd voor de bespreking, niks nieuws eigenlijk, maar wat wil je bij een derde deelname. nadien was het pasta-party time. na de speeches was het aanschuiven aan het rijkelijk buffet, heb me beperkt tot pasta met saus, maar voor het dessert toch nog chocomousse geproefd, en die was lekker. dan nog haasje martin, die gekwetst was en normaal de halve ging lopen, met vrouwke daisy, stefaan stockman en sofie gesproken. ze spraken nog de laatste woorden moed in, en dan naar boven naar het bedje. lekker geslapen, stef weer wat minder, en om 6.45 ging de wekker om op het gemak ons klaar te maken voor het ontbijt. daarna naar de kamer van kathleen om nog wat te rusten, de heren gingen naar de runnersbeurs om trainer willy in te lichten over de laatste verwikkelingen.

omstreeks 10.20 naar buiten en op het gemak naar de start gewandeld. daarna zo'n 2 km losgelopen, nog wat gestrecht, nog hier en daar een praatje gemaakt, stef nog eens goed vastgepakt, en dan naar het startvak. daar nog wat weg en weer gelopen, 3 versnellingen geplaatst, en de overtollige kledij afgegeven. stef gaf nog een zoen en zei dat hij in me geloofde, en eerlijk, ik ook. haas van dienst was lieven vdbroucke, iemand die ik ken via stijn fincioen, die ons naar de beloofde 2.58 zou loodsen. maar ook trainer willy was opnieuw haas, zodat ik zeker niet aan mijn lot zou overgelaten zijn. de organisatie had 13 zwartjes uitgenodigd met als doel het parcoursrecord te breken, dus een dichte plaats was al niet mogelijk, en in het benelux-kampioenschap was er ook grote tegenstand. naast enkele sterke nederlandse dames, waren ook els rens en ria thienpont van de partij, naast kathleen en ange dammen. het ging dus drummen zijn voor de top-6 die een extra premie krijgt.

start. en het ging rap van in het begin. denk de eerste km in 3.48 dus bijna een halve minuut te rap. dan wel vertraagd, maar toch ging het rap genoeg. willy greep dan in, maar aan 10 km hadden we 41.30, dat is 45 sec rapper dan vorig jaar. daar het eerste gelleke genomen met water. en zo gingen de kilometers verder, om halverwege door te komen in 1.27.30, dat is anderhalve minuut rapper dan het jaar ervoor. dus met een licht verval zat een tijd van 2.56 erin. maar dat was nog maar halverwege. aan 23 kilometer opnieuw stef met een gelleke, maar een onverlaat achter me liep me op de hielen, waardoor ik net niet viel. eens goed gevloekt, en het water aangenomen, net als ik drink, opnieuw op mijn hielen. voelde direct een pijnscheut vanuit mijn rug naar de hamstring trekken, dacht echt dat mijn marathon voorbij was. heb de drinkbus midden het pak in de grond gezwierd, met tranen doorgelopen en de pijn proberen te verbijten. gelukkig minderde de pijn, en kon zo toch weer hopen mijn record aan te vallen. aan 30 kilometer was de voorsprong nog 2 minuten, maar vorig jaar kon ik op het laatste nog doorgaan, met deze snelle start vreesde ik ervoor. net voor de 35 moest kathleen lossen, voor iedereen is dit een kritiek punt, ook voor mij. willy moest aan 37 ook lossen, maar liet zich zo uitzakken tot bij kathleen om haar nog bij de staan. stond er dus alleen voor, vond hier en daar nog een metgezel, en kon zo nog redelijk tempo houden. de hele marathon liep ik 5° benelux, maar aan 40 km zag ik een nederlandse voor me die behoorlijk afzag, wat me uiteraard sterker maakte, liep het gat dicht en maakte nog meer tempo. kon zo nog enkele plaatsen opschuiven, met als eindtijd 2.56.44, ofwel 1.59 rapper dan mijn vorige. was natuurlijk opgetogen door het resultaat. dan vlug uitkijken naar kathleen, die met 9 seconden haar pr mistte. nadien naar de publieke zone, waar stef net toekwam. vlogen in elkaars armen, beiden wat gehuild, gelukkig uit blijschap.

voor mij dus opnieuw een topmoment. achteraf gezien wel enkele foutjes gemaakt, te rap gestart, en op het laatst wat bekocht. maar zou bij een tragere start waarschijnlijk ook rond deze tijd zitten dus eigenlijk geen probleem. weet wel dat het nog rapper kan en eigenlijk zou moeten, maar dat is allemaal gemakkelijk gezegd. bij eenzelfde voorbereiding hoop ik ooit nog zo'n 2' rapper te kunnen, maar dat is wel het plafond dan.

els rens werd tweede benelux met 2.53.32, ria derde met 2.55.23, en ik uiteindelijk vierde. was hiermee 13° dame en 111° van de 1463 finishers. een uitslag om in te kaderen, ben echt supercontent. nu nog een laatste keer concentreren, zaterdag is het ekiden, opnieuw met de avr-dames. stonden telkens op het podium, hopelijk kunnen we het dit jaar ook.

bedankt aan de vele supporters onderweg, heb vele bekenden gezien. ook voor de sms'kes en mailkes gisteren en vandaag.

zodra ik de foto's heb van gunther, vriend van kathleen, komen die op de blog

filmpjes onderweg en van de finish kan je bekijken via de site van eindhoven.

patje x

 

20:50 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

06-10-10

laatste rechte lijn

de laatste dagen voor eindhoven zijn aangebroken, maar eigenlijk een week zoals een ander, werken en rusten, enkel het lopen is nu teruggeschroefd naar korte sessies. vrijdag nog een extra rustdag, kan zo mijn valies maken om zaterdag te vertrekken. het is nu wel de eerste keer dat ik weet dat ik kilometers genoeg heb. vorige keren was er telkens twijfel, nu niet.

via kathleen de startlijst bij de dames gekregen, en er staan liefst 13 zwartjes aan de start. misschien een ongeluksgetal, wie weet. weet mijn nummer nog niet, maar sta toch in het eerste vak, kan dus terug opwarmen tot 10 min voor de start, omkleden, toilet bezoeken, nog een zoentje van het ventje krijgen.

verder ook veel vlamingen aan de start, zal geen namen noemen, zou er zeker vergeten. hopelijk kunnen we allemaal ons doel bereiken, zelf ben ik er alvast klaar voor, ook al weet ik in mijn achterhoofd dat die 3 uur wel eens niet zal lukken, maar hopelijk gebeurt het dit jaar nog niet.

zal proberen zondagavond al iets te plaatsen, anders word het maandag.

 

groetjes patje x

21:45 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

27-09-10

berenloop in beernem

eerst even terug in de tijd. na dwars door izegem kreeg ik last tussen mijn lies en buikspieren. naar de dokter getrokken met een bang hartje, want kon mijn trainingen niet volledig afwerken. bleek mijn adductoren te zijn die ontstoken waren, dus ontstekingsremmers nemen. gelukkig is het meeste leed nu geleden, kan wel niet zeggen dat alle pijn weg is, maar het is allezins veel beter geworden. ben ook eens naar aalst getrokken om met martin, kathleen en chris de smet onze duurloop met 3x5 km snel te doen. alles verliep vlotjes, hadden 38,7 km in 3.02, tempo van 3uur20 op de marathon. deze week woensdag nam stef verlof om met me te trainen, moest in totaal 9 km snel op de piste, en de haas deed zijn werk voortreffelijk. telkens 1.35 per toer, ging goed.

gisteren dus beernem op het programma. was nu 3 jaar geleden dat ik er liep, anders viel het samen met de ekiden met avr, maar dit is nu een week na eindhoven. dit is een mooie wedstrijd enkel voor dames, en de toppers zijn altijd present. maakte me geen zorgen, wilde enkel nog eens testen voor eindhoven. eens aangekomen de tegenstand gesproken, en het waren er veel. barbara mavaeu, ria thienpont, sylvie mulle, gwendoline dedeyne, marlene vandenbrouck, nathalie declercq, nina lauwaert, natalie tijtgat, en heidi hertveldt om de voornaamste te noemen. top 5 zou al heel mooi zijn in dit gezelschap, zeker na de zwaarste week van de voorbereiding.

eens gestart, waren barbara, ria en sylvie weg. zat samen met marlene, gwendoline en nathalie declercq. halfweg de eerste ronde nam ik een beetje voorsprong, maar met de stroken tegen wind vond ik het beter me opnieuw te laten inlopen. marlene en ik deden het kopwerk, gwen moest af en toe de rol lossen, maar kwam telkens aansluiten. tijdens de derde en laatste ronde versnelde ik na de strook tegen wind. had direct een gat op gwen, en wist dat ik vol door moest gaan, want ze is de snelste van ons twee. kon tot op de finish volhouden, wat me een fantastisch gevoel gaf. werd dus vierde in totaal, en tweede seniore. liep anderhalve minuut sneller dan in 2007, had op 8,6 km een tijd van 31.24 .

kan dus vol vertrouwen uitkijken naar 10/10/10, een meer dan geslaagde test. nu zorgen niet ziek te worden, de adductoren nog wat rust gunnen, en dan knallen. zal enkel dagen voor eindhoven nog een laatste update geven.

patje x

DSCF1010.JPG

_3396926698.jpg

_3879708110.jpg

22:28 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-09-10

dwars door izegem

zoals elk jaar naar kachtem getrokken voor deze 30 kilometer. eerst 22,5 km aan 12 per uur, daarna 7,5 km aan vrij tempo. bij de dames aan de start valerie steen, an de both en isabelle vermeulen. allen trekken we naar eindhoven, enkel valerie wilde deze afstand eens lopen als test.

er werd dus duchtig gebabbeld tussen de 85 vertrekkers, liep eens hier en daar, elke 4 kilometer laten afzakken tot bij stef die volgde met de fiets voor drank en spijs. voelde me lekker, het tempo was perfect en het weer ook. de wind voelde ik niet in de groep, waarschijnlijk door mijn gestalte hihi.

de laatste kilometers voor de eigenlijke start moesten er al een 15-tal lopers lossen, het tempo bleef 12 per uur, dus daar kan het niet aan liggen. eigenlijk moet je al goed getraind zijn om hieraan te beginnen. net voor de start werd het nerveurser in de groep, wat wel normaal is. de beteren willen de benen hun gang laten gaan, en ik ook eigenlijk. nestelde me net na de start in het spoor van bert seynhaeve, een vroegere loopvriend. valerie was mee, net als nog een grote groep. voelde na een kilometer dat we een gaatje sloegen, tot stef riep dat we aan 16,5 liepen, dus remmen toe, want mocht van willy tot 4'10 per kilometer gaan. maar door deze ferme versnelling moest ik naar adem happen. werd toen bij de eerste brug ingelopen door een man, en nestelde me in zijn spoor. na de afdaling liet ik hem gaan, was opnieuw te rap. dan ingehaald door willem en carlos van de club, kon daar een dikke kilometer bij blijven, maar moest ze ook laten gaan. valerie bleef nog altijd op 50 meter hangen, dus moest doorgaan. op zo'n 2,5 kilometer van de finish kwam gert luykx bij me, en nam me op sleeptouw langs de vaart. maar het tempo stokte wat, en stef riep om rapper te lopen. kon dit gelukkig nog, zodat mijn gemiddelde nog wat omhoog ging. moe maar tevreden kwam ik als eerste aan, met slechts 12 seconden voorsprong op valerie. die moet dus in superconditie zitten, want haar langste afstand ooit gelopen was de halve marathon van mc-bride.

met het loslopen een totaal van 35 kilometer, op zondag een herstelloop van 9 km, en 's middags een uurke. deze week opnieuw de duurlopen en interval, gelukkig zijn de benen al hersteld.

tot de volgende patje x

DSCN5916.JPG

DSCN5919.JPG

DSCN5927.JPG

DSCN5930.JPG

22:26 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

29-08-10

PK 10000 in zwevegem

deze week had ik de middag om te werken, kon dus een beetje blijven liggen om fris te zijn voor het trainen. de huishoudelijke taken worden wat achteruitgeschoven, maar stef neemt er ook wel enkele op hem. 2 maal interval deze week, dinsdag 3x 3000 samen met clubgenoot tom, telkens aan 15 per uur, ging heel goed. donderdag rechten versnellen, dit met het pk 2 dagen later niet echt snel gelopen, maar toch genoeg om tevreden te zijn van de training. door het verschuiven van mijn werkuren pas 'savonds naar vincent callewaert om mijn bekken te laten behandelen, maar bij een nieuwe oefening te ver en te diep gegaan, zodat ik iets voelde in mijn bil schieten. wist niet als het een verrekking of scheurtje was, ging wel zien de dag erna. bij het loslopen vrijdag voelde ik pijn, zag het pk al aan me voorbij gaan. zaterdagmiddag naar kine joeri gegaan om me te laten tapen, zou zien bij het opwarmen indien het beterde. blijkbaar had hij zijn werk goed gedaan, want kon loslopen en versnellen zonder echt pijn te voelen, zal dus hopelijk van voorbijgaande aard zijn.

de wedstrijd zelf dan. deze stond in het teken om een mooi resultaat te lopen, en te zien hoe het gesteld was na de vele kilometers de laatste weken. had gevraagd aan haasje martin om er ook te zijn, evenals aan kathleen steenhaut. trainer willy was ook van de partij, en die had charline vanneste aangesproken ook deel te nemen. waren dus met een mooi groepje, maar we liepen niet voor winst, want ook hanna vandebussche was er, enkele maten te groot voor ons. de start was heel rap, weet  niet wat we hadden aan 200 meter, maar tzal ferm geweest zijn. ik hing achteraan het peleton te bengelen, tot martin orde op zaken zette, nestelde me in zijn spoor, de rest kwam mooi mee. en zo waren we weg voor 25 ronden, telkens rond de 1.30 in het begin. na 3 km hadden we 11.20, en na wat vertragen kwamen we halfweg door aan 18.58, het gevraagde tempo. na zo'n 7 km werd het te snel voor charline, en moest lossen, maar willy bleef bij haar om te hazen. een kilometer later lostte ook kathleen, maar willy had opgedragen haar op te wachten om zo voor haar een mooie tijd te kunnen neerzetten. toch moest ze nu en dan een gaatje laten, en de laatste twee ronden, nadat ze enkele keren zei dat we mochten doorgaan, versnelden we. denk dat mijn laatste ronde iets van 1.22 was. totaaltijd werd 37.57, slechts 11 seconden van mijn pr.

hanna won in 34.57, een schitterende tijd. kathleen had 38.04, een dikke pr, en charline bij haar eerste 10k een mooie 38.18. ook van mijn club won frederik keersebilk in 34.06, danny musseeuw had 34.54, en johny verstraete 43.02

kon dus op wolkjes loslopen, had niet echt last van de bil, vanmorgen ook niet bij de duurloop. vindt het een mooie opsteker, moest nooit over mijn toeren gaan, kon gerust nog verder op dit tempo. kan dus met een gerust gemoed verder richting eindhoven.

tot de volgende, patje x

DSCN5797.JPG
DSCN5821.JPG
DSCN5841.JPG
DSCN5885.JPG
DSCN5895.JPG
DSCN5899.JPG

21:38 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |