01-03-11

cross diksmuide

als laatste voorbereiding op het bk nu zondag in vilvoorde richting diksmuide getrokken. de wind was er erg aanwezig omdat het een open vlakte was tussen de voetbalvelden. en laat dit nu mijn grootste vijand zijn, die wind. het parcours zelf had zijn modder, heuvels en korte afdalingen met bochten erbij. niet direct mijn ding dus, maar gelukkig waren er ook mooie lange stroken rechtdoor. bij de masters hilde vanhessche, nathalie declercq en veerle vandekerkhove, als seniores eva dejonghe, griet dewaele, sanne arteel en elke bruwier, en bij de juliores sofie gallein en karen neyrinck. de benen voelden goed aan tijdens de opwarming, van de blessure geen last.

de eerste 400 meter was tegen de wind in, en met mijn trage start zat ik mooi uit de wind, maar hilde gliptte mee met sofie en eva, en ze waren vertrokken. halfweg de eerste ronde kwam ik op kop van een groepje met nathalie, sanne, griet en karen. we lagen zo'n 10 seconden achter. toen trok griet door, maar moest afhaken, het ging te snel. zo liep ik ook weg van de rest, maar kwam niet dichter bij de kop. dit bleef zo tot de laatste ronde, maar het beste was eraf bij mij. griet kwam nog bij hilde, maar moest de duimen leggen in de sprint. karen kwam in de laatste 100 meter nog op en over me, kon niet meer aanpikken.

dus voor de 5° maal tweede, moet een uniek record zijn, helaas. had op de overwinning gehoopt, maar met hilde aan de start maak ik geen kans, ze loopt echt sterk op het moment. zo is ze ook topfavoriete voor zondag, samen met sandy drouard en mieke de wilde. waar ik mezelf mag plaatsen is moeilijk te zeggen, ken nog de helft niet van de 17 ingeschreven masters. maar weet wel dat de conditie goed is, en het kopke staat ook fris voor de kampioenschappen. nu zondag het bk cross, zaterdag 12 maart bk indoor 1500 meter, woensdag 16 maart ek indoor 3000 meter, en zaterdag 19 maart ek cross. daarna gaat de riem er even af, wat aan de lange duurlopen werken, om dan in april aan de straatwedstrijden te beginnen.

dus zondag om 14.05 even aan me denken aub, tzal nodig zijn.

greetz, patje xxx

DSCN6360.JPG

DSCN6369.JPG

DSCN6371.JPG

DSCN6377.JPG

DSCN6381.JPG

DSCN6392.JPG

DSCF1004.JPG

22:00 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-02-11

cross izegem

eerst een woordje over mijn blessure. ben dus naar vincent callewaert geweest, en hij wist me niet echt iets nieuws te vertellen. de adductoren zijn ontstoken, dus vandaar de pijn. de enige uitweg is een operatie, maar na mijn programma van dit jaar te aanhoren zei hij te proberen dat ik het einde van het seizoen, voor mij marathon eindhoven, te halen zonder al teveel last van de blessure te hebben. dit wil dus zeggen nieuwe oefeningen, en geregeld op bezoek bij hem. ben dus reeds enkele keren geweest, gelukkig had ik goed gezelschap tijdens de oefeningen. wielrenner davy commeyne is ook in behandeling na zijn enkelbreuk, en we kennen elkaar al heel lang via zijn zus, dus vaak staan tetteren tijdens de rustpauzes, wel leuk elkaar eens terug te zien.

deze week echt wel last gehad van de blessure, hij plooide me langs alle kanten, zodat ik lekker stijf was aan de bovenbenen, maar ook aan de adductoren zelf. hij heeft me dan getaped voor zondag, en zowaar, elke dag minderde de pijn, ben het nog wel gewaar, maar niet meer zo hevig.

de wedstrijd zelf dan. het zag er lang naar uit dat het een gewone cross ging worden, maar helaas deed de regen van zaterdag geen goed aan het parcours, dus opnieuw enkele zware stroken met veel modder, gewoontegetrouw aan izegem. stef besliste om pinnen van 18 te steken, achteraf gezien geen slechte keuze, had nooit de indruk weg te glijden of minder grip te hebben. aan de start bij de masters hilde vanhessche en veerle vandekerkhove, bij de seniores katrijn vanderiviere, evy pieters, annelies deketelaere, saskia vens, liesbeth vandevelde, gwendoline dedeyne, griet dewaele en charline vanneste als belangrijkste, en de beste west-vlaamse juniores met michele vandevyvere met haar heroptreden, louise wastyn, julie van de velde, charlotte deldaele en karen neyrinck. aan kwaliteit geen gebrek dus.

in de eerste bochten was het wringen, veel modder en een versmalde strook, kon mijn ellebogen goed gebruiken om op te schuiven. eens het eerste klein toerke door, kon ik me in het spoor van karen, griet en liesbeth nestelen. we gingen goed door, en konden enkele snelle starters oprapen. hilde zat toen een grote 50 meter voor, ik liep 2° master. halverwege de wedstrijd kwam ik plots heel dicht bij hilde, en kon zelfs aansluiten. achteraf vertelde ze dat ze gevallen was in een bocht en zich wat duizelig voelde op het moment zelf. maar kon deze kans niet optimaal benutten. bij een moeilijke bocht ging ik wat aan het sukkelen, en ze was opnieuw weg. kon het gaatje niet meer dichten, was te diep gegaan om haar in te lopen. ook liesbeth en karen kon nog van me weglopen, maar gwendoline kon ik nog net afhouden aan de finish. veerle werd derde master.

dus opnieuw tweede, voor de vierde maal op rij. zal mijn tweede naam moeten veranderen naar poulidor zou mijn schoonpa zeggen. maar ben telkens op een betere gebotst, dus mag ik blij zijn met mijn resultaten. de adductoren lieten zich wel voelen tijdens de wedstrijd, maar achteraf en ook de dagen erna geen last.

nu uitkijken naar de cross van diksmuide, geen 20 km van kortemark voor me. tot halfweg maart blijf ik bij het kortere werk. het bk cross, het ek cross en het ek 3000 indoor. het is een unieke kans om dit mee te maken, dus waarom niet. wel niet zoveel inschrijvingen bij mijn reeks bij het ek. de cross met 14, en de 3000 slechts met 7. maar maak me geen illusie, de tijden die de andere dames hebben meegegeven als richttijd, is rapper dan ik zelf kan. zal al blij mogen zijn niet laatste te worden. maar ben toch in beeld geweest hé, zoals stef zegt.

beykes, patje x

DSCN6328.JPG

DSCN6338.JPG

DSCN6343.JPG

DSCN6345.JPG

DSCN6347.JPG

DSCF1002.JPG

21:52 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-02-11

pk beernem

eerst nog een woordje over de cross van vorige week die ik liep in vilvoorde. aangezien stef naar sankt-wendel was voor het wk cyclo-cross, kon ik gelukkig nog mee met nick depaemelaere. eens aangekomen, het parcours verkend. door de vorst lag alles er keihard bij, en het was koud ook. heb zelfs een extra truitje onder mijn topje aangedaan, wat ik bijna nooit doe.

aan de start niet echt bekende gezichten bij de masters. eens weg kon ik goed opschuiven, tot nick me zei dat de eerste master ( Marleen Van Bael ) net voor me liep. kon de kloof dichten, en nam de kop. het plan was om er van weg te lopen, maar gezien het gladde parcours kon ik mijn bochten niet te snel nemen, zodat ze kon aanklampen. dan maar samen de sprint afgewacht, waar ik nipt de duimen moest leggen. ze was net dat tikje sneller. jammer van de gemiste kans, maar was wel blij met mijn tweede podium.

gisteren stond dan het pk in beernem op het programma. was al een tijd geleden dat ik daar crostte, maar eens het parcours afgewandeld kon ik het meeste al herinneren. met de avr-dames beginnen opwarmen, maar had last van de buikspieren, waarover straks meer. aan de start één grote concurrente, ria thienpont. normaal een klasse beter, maar je weet nooit. ook els van coillie, nancy de baene, veerle vandekerkhove, tanja cleppe, marianna verbouwheede en kristien morlion om de bekendste te vernoemen, streden in hun eigen categorie voor het podium. bij de seniores ook mooie namen, hanna vandenbussche op kop, dan evy pieters, annelies deketelaere, saskia vens, liesbeth vandevelde en gwendolyne dedeyne streden voor het podium. en bij de juniores geen sofie gallein, die ziek was, waardoor louise wastyn voor het goud streed tegen aline luyssen, julie van de velde en karen neyrinck.

zelf startte ik tamelijk rustig, want het was 6 km, toch al een eindje, maar voor mij hoe langer hoe beter. toen we de piste verlieten zat ik bij gwendolyne, en zo'n 40 meter na ria, die in een grote groep zat met de betere juniores en seniores. toen was hanna al gaan vliegen, ze zou winnen met anderhalve minuut voorsprong. zag hen verder van me weglopen, en kon intussen ook opschuiven tussen de snelle starters. kon mooi mijn tempo lopen, en intussen haalde ik liesbeth in. ze kon aanklampen, maar niet overnemen zei ze. dan maar zelf alles gegeven, en bij het ingaan van de laatste ronde zat ik opnieuw op 50 meter van ria. dan was het beste er al van af, maar toch liep ik nog aline en julie, 2 juniores, voorbij. op 100 meter van de finish kwam ik bij louise, maar haar eindsprint was toch indrukwekkend, ze liet me ter plaatse. werd zo 2° master na ria dus, op 16 seconden.

meer dan tevreden het podium op, had niet gedacht zo dicht bij de beteren te zitten. ben 14 seconden na annelies, die 3° seniore werd. in totaal werd ik 7° op 51 , en 2° master van 26.

wat mijn buikspieren betreft, na enkele honderden meters wedstrijd was alle pijn verdwenen, maar 's avonds voelde ik het terug. dus vandaag afspraak gemaakt met vincent callewaert, die hopelijk de juiste oplossing kan aanbieden. word vervolgd.

beykes, patje x

DSCN6254.JPG

DSCN6264.JPG

DSCN6283.JPG

DSCN6295.JPG

DSCF1021.JPG

 

 

21:21 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

17-01-11

cross ieper

deze wedstrijd stond al lang in de agenda genoteerd. zeker niet voor het parcours, teveel modder en te zware omloop voor me, maar wilde er mijn eerste mastercross lopen.

eens toegekomen langs alle kanten gefeliciteerd met mijn nieuwe status, ben in 1 week tijd van de oudste naar de jongste gepromoveerd haha. samen met het ventje het parcours afgestapt, er lag niet zoveel modder, maar de wind en het constant op en neer gaande parcours maakt er een hels karwei van. niet voor niets staat ieper dan ook gekend als zeer zware omloop. er waren 3 toertjes voor ons, goed voor 4500 meter.

aan de start hilde vanhessche en veerle vandekerckhove als voornaamste masters, dus podium zat er al meteen in. voor mijn doen redelijk vlot gestart, kon rond de 10° plaats de eerste bocht nemen. toen zat hilde al 10 meter voor me, en zag ze gaan. het is dan ook een wedstrijd voor haar, zo'n zware omloop. zag ze meter voor meter van me weglopen, de benen voelden wel goed, maar mijn adem brak niet, kon niet echt diep gaan. heb me dan maar gefocust op mijn tweede plaats, die ik zonder problemen kon houden. veerle werd mooi derde.

in dezelfde wedstrijd liep sofie gallein naar de algemene overwinning, en dit als juniore. louise wastyn, waar stef soms haasje mag voor spelen, werd 4° algemeen en 2° juniore, en saskia vens 4° seniore, dus net geen podium

DSCN6204.JPG

DSCN6209.JPG

DSCN6226.JPG

DSCN6236.JPG

DSCN6238.JPG

DSCN6242.JPG

voor haar. trainer willy kon dus terecht fier zijn over zijn dames.

nu een weekje doortrainen en geen wedstrijd voor me, de lange duurlopen beginnen in het schema te verschijnen, dus moet er daar ook tijd voor gemaakt worden.

salukes, patje

DSCN6199.JPG

 

20:36 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-01-11

cross maldegem

elk jaar staat deze cross met rood aangestipt. vind het een prachtparcours, heuvel, bos, park, en lange stukken rechtdoor waarop je kan vlammen. maar natuurlijk ook omdat het mijn laatste seniorescross is.

aan de start zag ik dat een dichte ereplaats moest kunnen met marieke verhaeghe, ellen van leeuwen, clubgenote saskia vens en liesbeth vandevelde als belangrijkste seniores. bij de masters sylvie muylle, nathalie declrecq en natalie tijtgat als sterkste loopsters.

eens weg kon ik redelijk vlot opschuiven tot bij de 2 nathalie's, liep toen als 5° seniore. heb me op kop gezet en doorgetrokken. kon zo van hen weglopen en liesbeth oppikken en achterlaten. zag dat ik naderde op saskia en in de laatste ronde kwam ik op 20 meter, maar kon het gaatje niet meer dichten. had zelfs nog moeite om de 2 masters achter me te houden, maar een laatste keer doortrekken gaf me toch zekerheid over mijn 7° plaats algemeen en 4° seniore. net naast het podium dus, maar dat hou ik liever voor bij de masters.

volgende week al de eerste kans, maar met natalie tijtgat en nathalie declercq aan de start mag er niets mislopen, daarbij is het ook geen parcours voor mij, veel modder en korte bochten.

dus zeker meer dan tevreden over mijn cross, had nergens last, kon de bochten goed doorlopen, met dank aan trainer willy en ventje stef voor de talrijke demonstraties en uitleg.

ook dank aan eddy voor de foto's.

beykes, patje x

165502_1661004279817_1078476417_31815176_667718_n.jpg

168759_1661014040061_1078476417_31815212_8032324_n.jpg

166627_1661012320018_1078476417_31815204_1374029_n.jpg

164350_1661023120288_1078476417_31815265_1430894_n.jpg

166651_1661024280317_1078476417_31815272_6603873_n.jpg

20:09 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

03-01-11

cross zottegem

eerst en vooral aan alle blog-lezers een spetterend 2011 gewenst, maar vooral een gezond jaar.

zelf het jaar ingezet bij joke en peter, sponsors maar vooral ook vrienden. heel rustig gehouden, stef had het eten voorbereid, de drank stond voorhanden, dus lekker languit in de zetel en wat bijpraten.

eerste wedstrijd van het jaar was dus zottegem, vorig jaar er ook gelopen, maar het parcours was gewijzigd, dus kon niet beginnen vergelijken met de vorige editie. aan de start enkele grote namen, katrijn vanderiviere, kristi desmet, nina lauwaert, gwendoline dedeyne, cindy van den bossche als seniores, inge adam, nathalie declercq, hilde vanhessche, christ willems als masters, en louise wastyn en karen neyrinck als juniors. in oudenaarde moest ik nog anderhalve minuut toegeven aan hilde en cindy, was benieuwd wat het vandaag zou geven.

de opwarming verliep vlot, had nergens last. het parcours zelf lag er vettig bij, de jeugd had de bochten al behoorlijk kapotgelopen, zodat ik wat uitkeek om niet te vallen. de start was tegen alle verwachting in rap van de meesten, het was nochtans direct 400 meter vals plat omhoog. maar eens boven kon ik al aardig opschuiven tot de 15° plaats. de eerder genoemde dames liepen allemaal voor me uit, dus kon goed kijken welke lijnen ze liepen. op de rechte stukken kon ik goed doorlopen, maar de bochten waren een ramp. zo vonden stef en willy toch, want ze riepen me door te lopen in de bochten. maar was bang van uit te schuiven, de adductoren hielden zich koest, maar één keer uitglijden is genoeg. eens in de laatste ronde kwam ik dicht bij cindy en christ willems, dus alles gegeven om hen nog bij te halen, wat me lukte. in de laatste bocht riep stef van nog eens te versnellen, wat ik nog kon ook. kon zo als 9° algemeen en 5° senior van een meer dan geslaagde cross spreken. bij het loslopen nergens last, dus een prima gevoel overgehouden aan deze wedstrijd.

intussen aan het uitkijken naar mijn eerste cross als master in ieper, maar eerst nog mijn favoriete cross lopen als senior, zondag trek ik naar maldegem.

bey, patje x

DSCN6161.JPG

DSCN6168.JPG

DSCN6173.JPG

DSCN6184.JPG

DSCN6193.JPG

20:23 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

28-12-10

indoor gent

zoals zovelen de laatste weken zitten vloeken op het weer. T'is wel mooi om te zien, maar erin trainen is niet echt mijn ding. ook wel door mijn laatste blessure, de buikspieren en adductoren. door de koude trekken de spieren samen, waardoor ze gevoelig worden, en daarbij nog eens hier en daar wegglijden op de stukken ijs, maakt dat ik niet durf doorlopen op ijs. een duurloop gaat nog een beetje, maar snelheid niet. en een loopband gaat wel voor een klein duurloopke, maar interval zie ik me er niet op doen. zodoende zijn de laatste weken niet verlopen zoals ik wilde.

vorige week stond er een wedstrijd op het programma, maar de koude en sneeuw deden me de das om. kon nog naar deerlijk gaan, maar door de sneeuwval snel beslist niet te gaan. dit weekend dan stond de cross van ertvelde genoteerd, maar door het aanhoudende winterweer beslist ook daar niet te lopen. tielt kon nog, maar voelde me nog niet goed genoeg me te meten met de west- en oost vlaamse dames. als laatste was er nog indoor.

beslist niet mijn ding, de afstand was een mijl, jaren geleden dat ik nog een sprint liep haha. samen met louise wastyn en nick depaemelaere beginnen opwarmen, maar we kwamen er niet aan toe. door de vele reeksen op de 200 meter, werden we pas 2 uur later aan de start verwacht. dus nog wat zitten tetteren en supporteren voor de clubgenoten. kreeg al terug wat honger, en had niks extra mee om te eten, totaal geen ervaring dus met deze toestanden. eens we aan opwarmen toekwamen, ging het terug beter met de honger. we liepen onder de tribune, best eens mooi om zien wat een gebouw het wel is. alles piekfijn in orde, alles voorhanden om spurters en hordelopers te laten trainen in de winter.

na het klaarmaken samen met lou naar de call-room, waar we dan in collonne naar de start worden gebracht, mooi zicht, net als op kampioenschappen op tv. we stonden met 8 aan de start, ging mijn eigen wedstrijd lopen. bedoeling was 43 sec per toer, wat rond de 5.45 resulteert op de mijl. startte als laatste, maar na één ronde zat ik als vijfde in de groep. na enkele versnellingen van anderen kon ik mijn plaats vasthouden. zat in het zog van een meisje, naam onbekend, en dit tot de laatste ronde. kon er helaas niet meer langs, maar was toch heel tevreden met 5.35.59 als resultaat en een 5° plaats. was 10 seconden trager dan winnares louise wastyn, dus we zaten wel allemaal tamelijk kort op elkaar.

was wel eens leuk daar te lopen, maar geen verse zuurstof en dat kunstlicht is toch een hele aanpassing. ook de korte bochten zijn speciaal, ook al omdat ze niet vlak zijn, het helt echt wel meer dan ik dacht in de bochten. maar algemeen gezien zeer tevreden met de huidige conditie, zonder al teveel interval.

nu uitkijken naar de crossen in januari, hopelijk dooit het, want dit winterweer mag van mij morgen al gedaan zijn voor de rest van de winter.

beykes patje x

DSCN6131.JPG

DSCN6136.JPG

DSCN6143.JPG

DSCN6146.JPG

20:40 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |