10-10-11

marathon eindhoven

het was weeral zover, de wedstrijd van het jaar. met slechts 4 maanden training was ik van plan om opnieuw onder de 3 uur te duiken. eindhoven is misschien wel één van de gemakkelijkste parcours, als de benen niet meewillen kan je het schudden, het blijft 42,195 meter. maar het hoofd en de benen waren goed, de goesting om te presteren was er ook, ook al zat het in mijn achterhoofd dat 3 uur moeilijk zou kunnen worden.

zoals voorgaande jaren op zaterdagmorgen naar kathleen en guy getrokken om zo samen door te rijden. natuurlijk weer maar 1 onderwerp, en wat er zoal kan gebeuren tijdens de wedstrijd. eens aangekomen gaan loslopen, er stond veel wind, maar het weerbericht gaf voor zondag droog en minder wind, dus dat zat al goed. de benen voelden heel goed aan. daarna iets gegeten, wat gaan shoppen op de runnersbeurs en in stad. kathleen was in tussen gaan rusten op de kamer, stef en ik gingen onze kaars gaan aansteken, maar helaas, de kathedraal was gesloten , ook al stond er op een bordje dat het normaal nog open moest zijn. de moraal zakte direct, niet dat ik zo katholiek ben, maar bijgeloof voor een mooie prestatie daarentegen heb ik over. dus moest het maar gebeuren zonder. de technische bespreking was niet veel soeps, alles was geregld voor de toppers, wij subtoppers zaten erbij er daarmee was alles gezegd. achteraf toch even gaan vragen naar mijn haas, zegt de racedirector dat er voor ons geen hazen voorzien zijn, maar dat we gerust onze eigen haas mochten inbrengen, en dit één dag voor de start. gelukkig was ik zeker van trainer willy die me zou hazen, maar toch een groot minpunt. daarna pasta-party.samen aan tafel met kathleen en guy, christophe clyncke, nico serroen, stijn fincioen, sanne torfs, tom vanslambrouck en vriendin eva, luc vanasbrouck en hans reigel. veel gebabbeld en gelachen, en geprobeerd veel te eten, wat tamelijk lukte. als dessert chocolademousse, ook een bijgeloof, maar wel een hele lekkere. terug op de kamer alles klaargezet voor de grote dag terwijl stef de flesjes klaarmaakte. lag dus redelijk vroeg in bed, en kon vrij vlug inslapen. kwam wel geregeld wakker, maar dommelde toch altijd weer in.

zondagmorgen om 6 uur opgestaan, was fris en de meeste zenuwen waren verdwenen, wat zaterdag toch anders was. tijdens het ontbijt me wat geforceerd om genoeg te eten, wat ook wel lukte. daarna terug op bed om de laatste rust te nemen. omstreeks 8.30 gingen stef en guy naar de runnersbeurs om willy en carlos deprez nog in te lichten over de laatste verwikkelingen. normaal gingen kathleen en ik rond 9.20 beginnen loslopen, maar ze kon zich niet meer houden en om 9 uur waren we het hotel uit. na 400 meter kwamen we de mannen tegen, en stef zei dat we direct terug moesten naar het hotel omdat het nog veel te vroeg was. dus nog wat in de lobby gezeten en omstreeks 9.30 mochten we dan toch de benen strekken. na 10 minuutjes ons beginnen klaarmaken, vele bekende gezichten gezien aan de start en elkaar veel succes wensen, een leuke bedoening terwijl iedereen gespannen is.

precies om 10 uur waren we weg, en willy kwam direct bij ons aansluiten. we maakten een groep van zo'n 25 lopers. het begin was iets te snel, eerste kilometer in 4 minuten, maar willy deed ons vertragen tot 4.15 per kilometer. en zo waren we vertrokken voor nog vele kilometers, die echt voorbijvlogen. kathleen, marijke willekens en tom hoornaert zaten ook in de groep, maar rond 10 km lieten ze een gaatje, omdat ze vonden dat het iets te snel voor hen ging. halfweg kwamen we door in 1.29.06, ideaal om onder de 3 uur te blijven. in de 2° ronde kwam de wind wat meer opzetten, maar zat mooi achter willy verborgen, dus had er niet veel last van. stef stond aan 35 km om me aan te geven welke tijd we zouden hebben aan de hand van de voorgaande jaren, nu hadden we 2.27.56, dus zat 2.59 er nog zeker in. aan 38 km zei willy dat het niet meer echt vlot ging door beginnende kramp en vermoeidheid, en dat ik mocht doorgaan, wat ik ook direct deed, want zat al kilometers lang te wachten op deze woorden, maar mocht toen nog niet. maria vranckx volgde in mijn spoor. tegen wind waren we weg, vroeg iets later om eens over te nemen, maar ze wilde niet. dus beginnen zigzaggen, versnellen, maar ze gaf geen krimp. dan nog maar eens versnellen, en nog eens, tot ze lostte. intussen zaten we al aan de laatste kilometer, en ging door tot aan de finsh, met 2.57.27 als resultaat. kathleen en marijke haalden net de 3 uur limiet niet.

zonder echt diep te moeten gaan slechts 43 seconden trager dan mijn besttijd, kan dus niet anders dan heel tevreden te zijn over mijn 4° marathon. achteraf gezien kon ik mijn pr breken, want tussen de 30 en 35 vertraagden we een halve minuut. maar niet getreurd, als ik dit kan na 4 maanden opbouwen, hoop ik om eens een jaar te kunnen doortrainen, en volgend jaar eens echt te gaan voor een mooie tijd. maar nu eerst genieten.

vele supporters gezien en gehoord, ook vele berichtjes en mailkes op zaterdag gekregen voor succes te wensen, allemaal bedankt om voor me te duimen. nu zaterdag de ekiden in brussel met de club, een leuke sfeer met vele bekenden. ik loop er 10 kilometer, net als vorig jaar. wat er dan nog gebeurd moet ik even met willy bespreken, hopelijk niet teveel rusten nu de conditie opnieuw goed is.

beykes, een gelukkige patje x

DSCN6735.JPG

DSCN6738.JPG

P1010013.jpg

DSCN6742.JPG

20:17 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

06-10-11

aftellen naar d-day !

de laatste loodjes wegen het zwaarst, maar dat is dan toch deze week niet. naast wat loslopen, een laatste interval op dinsdag en rusten staat er niet veel op het loopprogramma. alle energie opsparen tot zondag 10 uur is de bedoeling.

grote veranderingen in het voedselpatroon zijn hier niet aan de orde. net als voorgaande jaren word enkel de volkoren producten aan de kant gezet, de rest blijft hetzelfde. mijn mening is dat grote aanpassingen van uw voedselpatroon de laatste week meer kwaad dan goed doet aan de darmen. en als je het ganse jaar gezond eet, zoals de meeste lopers, moet er niet veel veranderd worden.

alles zit snor in de bovenkamer, natuurlijk zullen er weer veel zenuwen zijn op zaterdag, hopelijk zijn ze dan verdwenen tegen zondagmorgen. de kilometers mogen geen probleem zijn, evenals het tempo, maar ja, het blijft een marathon, dus kan er veel mislopen. zoals begin deze week een lichte keelontsteking. dus vlug langs de dokter geweest. de rest blijft hetzelfde, langs erpe-mere om dan mee te rijden met kathleen en guy, wat loslopen bij aankomst, iets eten, de loopbeurs bezoeken, zeker mijn kaarsje niet vergeten te aansteken, de technische vergadering en natuurlijk de pasta-party.

dus zondagmorgen 10 uur staat er ééntje geconcentreerd aan de start, om hopelijk 3 uur later, of ietsje rapper, tevreden door de finish te lopen. mijn pr van vorig jaar zal niet aangevallen worden, de halve marathons die ik liep waren niet goed genoeg om het te proberen. dus liever op safe dan de man met de hamer te ontmoeten. volgend jaar heb ik dan hopelijk opnieuw de mogelijkheid om een aanval te plaatsen op mijn besttijd.

tot maandag voor mijn verslag, patje x

 

21:37 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |