29-08-11

pk 10000 in roeselare

hallo,

deze 10000 als test meegenomen voor 9 oktober. samen met saskia vens en trainer willy gingen we een treintje vormen en kijken waar we uitkwamen. bedoeling was halverwege doorkomen net boven de 19 minuten. met 10 atleten stonden we aan de start, waaronder 4 dames. ik was enige master, en saskia enige seniore, de andere 2 waren juniors, dus beiden waren we al zeker van provinciaal kampioene te worden.

willy trok dus kop, ik erachter en saskia volgde in mijn spoor. eerste ronde in 1.30, iets te snel, dus tempo aangepast. eerste kilometer in 3.50, maar de volgende werd telkens iets trager gelopen door de felle tegenwind aan de overkant van de tribune. zo passeerden we de 5km in 19.13, en voelde me nog heel fris. saskia was minder in vorm, want moest nu en dan een gaatje laten vallen. na wat heen- en weergepraat met willy nam saskia mijn positie in, en werd er trager gelopen, zo'n 4.10 per kilometer. dan maar gewacht tot aan de 7 kilometer, mocht van willy alleen doorgaan dan. eens alleen weg was de wind heel goed voelbaar, moest tegen de wind beuken om het tempo ietwat vast te kunnen houden. mijn laatste 3 kilometer solo liep ik in 11.40, wat me een totaaltijd gaf van 39.08.

achteraf gezien kon ik misschien vroeger vertrokken hebben, maar alleen zou ik niet veel tijdwinst gemaakt hebben. denk wel met een haas tot het einde dat 38.30 er zeker inzat, maar dat gaan we dus nooit weten. maar voelde wel dat de kracht terug aanwezig was, de eerste keer sedert enkele maanden dat ik tevreden kan terugkijken naar een wedstrijd, een heerlijk gevoel.

's anderendaags 2 duurlopen op het programma die allebei vlot verliepen, enkel de kuiten waren wat stram, maar dat komt door de spikes. deze week terug kilometers malen, en zaterdag naar kachtem voor de 30 km, een mooie training met vele collega-marathon lopers, kijk er al naar uit.

beykes, patje x

DSCN6672.JPG

DSCN6681.JPG

DSCN6682.JPG

DSCN6686.JPG

21:46 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-08-11

halve marathon oudenaarde

als eerste serieuze test na de stage deze halve verkozen boven het bk berglopen. met mijn knie daar de bergen op en af lopen zou teveel risico meebrengen, dus voor zekerheid gekozen. redelijk vroeg aangekomen, want er moest nog 5 km ingelopen worden. aan de start ook nathalie declercq, die momenteel in topvorm verkeert, haar volgen zou de boodschap worden.

de start was 700 meter op de piste, daar kon ik mijn mindere start goedmaken om zo aan te sluiten bij nathalie. in de straten was het draaien en keren, nooit eens 200 meter rechtdoor. dan door het park waar het nog slechter was, een strook wegenwerken waar we doormoesten, om zo een stuk finse piste te moeten doorstaan. en zeggen dat ze in de folder een snelle omloop beloofden. na een fikse beklimming en afdaling op de finse piste zei stef dat we misgelopen hadden, achteraf zou blijken dat we 22 km hadden afgelegd. halverwege moest ik de rol lossen van nathalie, zodat ik alleen verder moest. voelde wel al kracht in de benen, dus was al een stuk beter dan in diksmuide. aan de finish zo'n 2 minuten achterstand tegenover nathalie, waar ik best mee kan leven. maar mijn tijd was opnieuw een ramp, 1 uur 29. maar mag ongeveer 4 minuten afdoen voor de afstand en staat van het parcours, dus dan komt het al een stuk dichter bij de verwachtingen. hadden we tijdens de wedstrijd af een toe een regenvlaag, bij de 5 km loslopen achteraf was het een helse regenbui. als waterkiekens richting douches met warm water, dan toch iets positiefs aan de avond. qua organisatie geen leuke ervaring, zo was er geen noot muziek of commentaar bij de passages op de piste en te weinig seingevers zodat we misliepen.

volgende week een 10000 op de piste in roeselare, benieuwd wat ik daar waard ben. dus opnieuw een serieuze test voor eindhoven.

beykes, patje x

DSCN6656.JPG

DSCN6664.JPG

DSCN6667.JPG

20:38 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |