29-08-11

pk 10000 in roeselare

hallo,

deze 10000 als test meegenomen voor 9 oktober. samen met saskia vens en trainer willy gingen we een treintje vormen en kijken waar we uitkwamen. bedoeling was halverwege doorkomen net boven de 19 minuten. met 10 atleten stonden we aan de start, waaronder 4 dames. ik was enige master, en saskia enige seniore, de andere 2 waren juniors, dus beiden waren we al zeker van provinciaal kampioene te worden.

willy trok dus kop, ik erachter en saskia volgde in mijn spoor. eerste ronde in 1.30, iets te snel, dus tempo aangepast. eerste kilometer in 3.50, maar de volgende werd telkens iets trager gelopen door de felle tegenwind aan de overkant van de tribune. zo passeerden we de 5km in 19.13, en voelde me nog heel fris. saskia was minder in vorm, want moest nu en dan een gaatje laten vallen. na wat heen- en weergepraat met willy nam saskia mijn positie in, en werd er trager gelopen, zo'n 4.10 per kilometer. dan maar gewacht tot aan de 7 kilometer, mocht van willy alleen doorgaan dan. eens alleen weg was de wind heel goed voelbaar, moest tegen de wind beuken om het tempo ietwat vast te kunnen houden. mijn laatste 3 kilometer solo liep ik in 11.40, wat me een totaaltijd gaf van 39.08.

achteraf gezien kon ik misschien vroeger vertrokken hebben, maar alleen zou ik niet veel tijdwinst gemaakt hebben. denk wel met een haas tot het einde dat 38.30 er zeker inzat, maar dat gaan we dus nooit weten. maar voelde wel dat de kracht terug aanwezig was, de eerste keer sedert enkele maanden dat ik tevreden kan terugkijken naar een wedstrijd, een heerlijk gevoel.

's anderendaags 2 duurlopen op het programma die allebei vlot verliepen, enkel de kuiten waren wat stram, maar dat komt door de spikes. deze week terug kilometers malen, en zaterdag naar kachtem voor de 30 km, een mooie training met vele collega-marathon lopers, kijk er al naar uit.

beykes, patje x

DSCN6672.JPG

DSCN6681.JPG

DSCN6682.JPG

DSCN6686.JPG

21:46 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Je voorbereiding zit goed en nu op naar Eindhoven.

Gepost door: anita | 30-08-11

sterk bezig, voel het op training dat het stevig kan gaan, we gaan allebei voor een mooie tijd in eindhoven; groetjes

Gepost door: tom | 02-09-11

De commentaren zijn gesloten.