17-08-11

halve marathon oudenaarde

als eerste serieuze test na de stage deze halve verkozen boven het bk berglopen. met mijn knie daar de bergen op en af lopen zou teveel risico meebrengen, dus voor zekerheid gekozen. redelijk vroeg aangekomen, want er moest nog 5 km ingelopen worden. aan de start ook nathalie declercq, die momenteel in topvorm verkeert, haar volgen zou de boodschap worden.

de start was 700 meter op de piste, daar kon ik mijn mindere start goedmaken om zo aan te sluiten bij nathalie. in de straten was het draaien en keren, nooit eens 200 meter rechtdoor. dan door het park waar het nog slechter was, een strook wegenwerken waar we doormoesten, om zo een stuk finse piste te moeten doorstaan. en zeggen dat ze in de folder een snelle omloop beloofden. na een fikse beklimming en afdaling op de finse piste zei stef dat we misgelopen hadden, achteraf zou blijken dat we 22 km hadden afgelegd. halverwege moest ik de rol lossen van nathalie, zodat ik alleen verder moest. voelde wel al kracht in de benen, dus was al een stuk beter dan in diksmuide. aan de finish zo'n 2 minuten achterstand tegenover nathalie, waar ik best mee kan leven. maar mijn tijd was opnieuw een ramp, 1 uur 29. maar mag ongeveer 4 minuten afdoen voor de afstand en staat van het parcours, dus dan komt het al een stuk dichter bij de verwachtingen. hadden we tijdens de wedstrijd af een toe een regenvlaag, bij de 5 km loslopen achteraf was het een helse regenbui. als waterkiekens richting douches met warm water, dan toch iets positiefs aan de avond. qua organisatie geen leuke ervaring, zo was er geen noot muziek of commentaar bij de passages op de piste en te weinig seingevers zodat we misliepen.

volgende week een 10000 op de piste in roeselare, benieuwd wat ik daar waard ben. dus opnieuw een serieuze test voor eindhoven.

beykes, patje x

DSCN6656.JPG

DSCN6664.JPG

DSCN6667.JPG

20:38 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Jammer om zo een halve marathon te moeten lopen en zeker om je eens te testen hoe het zit met je conditie.Succes in Roeselare.

Gepost door: anita | 19-08-11

De commentaren zijn gesloten.