28-07-11

bosmolensloop izegem

naar goeie gewoonte naar izegem voor deze kermiswedstrijd. is er altijd leuk lopen, op amper 6 km van thuis, dus vele supporters en loopvrienden om me aan te moedigen. de knie houd nog altijd stand bij het lopen, maar als ik eens mijn voet misplaats of wat verdraai, voel ik nog altijd pijn. gelukkig zijn er nog geen crossen, want hoe ik dat zal verteren weet ik nog niet. gelukkig zijn de piste en stratenlopen niet belastend voor mijn knie, dus kunnen we voluit trainen.

aan de start isabel vermeulen en lies deruddere. lies had op woensdag al oostende gelopen, en op donderdag bekegem, dus was wat vermoeid. isabel is ook in goede conditie, dus mocht ik niet laten begaan. eens gestart me in een groepje gezet aan 4' per km, en lies zat in mijn spoor. bijna halfweg en onze groep was al goed uitgedund, moet ik wat versneld hebben of lies wat vertraagd, maar had een gaatje. dus het tempo vasthouden moest volstaan. op 500 meter van de finish kwam lies terug dichterbij, maar een kleine versnelling was al voldoende om zeker te zijn van winst. de 10 km liep ik in 39.33, als de afstand klopt een heel mooie tijd, vooral omdat ik nooit in het rood zat en heel gemakkelijk liep.

intussen zitten we in vittel voor onze jaarlijkse stage met avr. de bedoeling is om iets minder kilometers te trainen dan andere jaren, omdat de basis niet is zoals voorgaande jaren. de interval blijft hetzelfde, enkel de duurlopen zijn korter. heb toch nog 10 weken tot de marathon, dus die lange duurlopen komen nog wel. intussen bericht gekregen van eindhoven, het subtop-arrangement is opnieuw een feit, dus staat deze mooie marathon opnieuw op het programma. kan wel de laatste keer zijn, heb hier en daar al opgevangen dat ze meer toppers willen strikken om een aanval te doen op het wereldrecord, dus zal er geen plaats meer zijn voor ons subtoppers. maar elke kans die ik van hen nog krijg zal ik zeker grijpen, de organisatie is er perfect.

dus enkel goed nieuws de laatste dagen. nu nog mijn wedstrijdprogramma opstellen in samenspraak met willy, zodat we op 9 oktober opnieuw paraat staan in eindhoven.

beykes, patje x

DSCF1380.JPG

DSCF1381.JPG

DSCF1386.JPG

09:54 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-07-11

bk halve marathon diksmuide

de eerste grote afspraak na mijn blessure. de laatste 2 weken goed kunnen trainen, zowel duurlopen als interval verliepen naar wens. kon dus met groot vertrouwen naar diksmuide trekken, ook omdat ria thienpont niet meeliep, voor mij dus een plaatsje vooruit, ria is voor het moment superier in onze reeks W35.

eens aangekomen, de gekende babbelkes doen met collega-lopers/loopsters. veel en goeie loopsters bij de dames, alemitu bekele, virginie vandrogenbrouck, hanna vandenbussche, ann parmentier, louise deldique, janne coeman, nathalie declerq, marijke willekens en nina lauwaert om de voornaamste te noemen. zelf had ik een haas aangesproken, kristof huyghe zou me loodsen langs de ijzer.

eens opgewarmd met marijke en alemitu, me klaargemaakt. wist dat de tijd niet het belangrijkste was, maar een goeie tijd is altijd leuk voor het vertrouwen naar de marathon toe. de warmte was goed voelbaar, zeker net voor de start in de blakende zon.

eens vertrokken, waren alle goeie loopsters ervandoor. vond nochtans dat we rap genoeg liepen, eerste km in 3.52, we zouden ze wel weer bijhalen. het tempo vertraagde iets tot 4 min per km, ideaal tempo. maar het parcours lag me niet, of het was de zon, maar de benen rolden niet naar behoren. ook de ademhaling was niet optimaal. dus maar verder lopen op karakter. hoewel kristof me op alle vlakken hielp, water aangeven, uit de wind zetten, ook al was er niet veel wind, toch kon ik geen vuist maken, wat ik anders wel kan. onze bende van aan de start viel uiteen eens de ijzertoren in zicht was. maakte geen aanstalten meer om mee te gaan, op eigen tempo de finish gehaald in een magere 1.27.45, zowat 3 minuten trager dan gepland, en een 9° plaats algemeen.

maar wat het belangrijkst is, ben belgisch en vlaams kampioene bij de masters W35, een tweede titel na de cross.

gemengde gevoelens dus, maar de vreugde overheerst toch. die tijd zal nog beteren. we zullen zien na de stage in vittel wat de ambitie's voor eindhoven mogen zijn.

beykes patje, xxx

DSCF1366.JPG

DSCF1377.JPG

21:49 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |