11-07-11

bk halve marathon diksmuide

de eerste grote afspraak na mijn blessure. de laatste 2 weken goed kunnen trainen, zowel duurlopen als interval verliepen naar wens. kon dus met groot vertrouwen naar diksmuide trekken, ook omdat ria thienpont niet meeliep, voor mij dus een plaatsje vooruit, ria is voor het moment superier in onze reeks W35.

eens aangekomen, de gekende babbelkes doen met collega-lopers/loopsters. veel en goeie loopsters bij de dames, alemitu bekele, virginie vandrogenbrouck, hanna vandenbussche, ann parmentier, louise deldique, janne coeman, nathalie declerq, marijke willekens en nina lauwaert om de voornaamste te noemen. zelf had ik een haas aangesproken, kristof huyghe zou me loodsen langs de ijzer.

eens opgewarmd met marijke en alemitu, me klaargemaakt. wist dat de tijd niet het belangrijkste was, maar een goeie tijd is altijd leuk voor het vertrouwen naar de marathon toe. de warmte was goed voelbaar, zeker net voor de start in de blakende zon.

eens vertrokken, waren alle goeie loopsters ervandoor. vond nochtans dat we rap genoeg liepen, eerste km in 3.52, we zouden ze wel weer bijhalen. het tempo vertraagde iets tot 4 min per km, ideaal tempo. maar het parcours lag me niet, of het was de zon, maar de benen rolden niet naar behoren. ook de ademhaling was niet optimaal. dus maar verder lopen op karakter. hoewel kristof me op alle vlakken hielp, water aangeven, uit de wind zetten, ook al was er niet veel wind, toch kon ik geen vuist maken, wat ik anders wel kan. onze bende van aan de start viel uiteen eens de ijzertoren in zicht was. maakte geen aanstalten meer om mee te gaan, op eigen tempo de finish gehaald in een magere 1.27.45, zowat 3 minuten trager dan gepland, en een 9° plaats algemeen.

maar wat het belangrijkst is, ben belgisch en vlaams kampioene bij de masters W35, een tweede titel na de cross.

gemengde gevoelens dus, maar de vreugde overheerst toch. die tijd zal nog beteren. we zullen zien na de stage in vittel wat de ambitie's voor eindhoven mogen zijn.

beykes patje, xxx

DSCF1366.JPG

DSCF1377.JPG

21:49 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Denk dat ik hetzelfde gevoel had. Proficiat!

Gepost door: Petra | 11-07-11

Proficiat,gewoon verder blijven trainen en je komt er wel.

Gepost door: anita | 12-07-11

Volgens mijn gps en die van enkele anderen was het parcours 21,41km lang...

Gepost door: Stefaan Degroote | 12-07-11

Proficiat Patricia met je tweede Belgische titel dit jaar. Je niet blind staren op je tijd, het is de gouden plak dat telt op een Belgisch kampioenschap, zeker na je blessures.

Gepost door: natalie | 12-07-11

proficiat Patricia!toch niet slecht na u blessure!je kunt weer verder bouwen aan u conditie.

Gepost door: Romain ossieur | 12-07-11

De commentaren zijn gesloten.