29-06-11

intussen ...

is het meeste leed geleden, maar straks meer erover.

eerst onze reis. het was zalig vertoeven in de dominicaanse. enkel het weer zat wat tegen. tweemaal een volle namiddag regen, en ook veel bewolking gehad, ook al was het geen regenseizoen. maar vroege vogels zoals we zijn, in de morgen met volle teugen genoten van de zon. soms al om 6 uur een strandwandeling maken bij 30 graden, zalig gewoon. meestal kwam de bewolking tegen de middag, maar dan hadden we onze uurkes zon al gehad. ook mijn droom kunnen verwezelijken, eens zwemmen bij dolfijnen. had het volledige pakket genomen, zo'n 45 minuten van dichtbij genieten. eerst wat kennis maken, eens vasthouden, om daarna aan de trucjes te beginnen. aan de vinnen hangen, over je laten springen, maar het hoogtepunt was de superman. je ligt in het water, en 2 dolfijnen duwen met hun snuit tegen je voeten, zodat je vanzelf recht komt te staan op het water, om zo'n 30 meter verder terug in het water te duiken. stef stond te filmen, en het staat er mooi op. de terugreis ging ook voorspoedig, geland op zondagmiddag, om maandagmorgen 5 uur fris aan het werk te beginnen, nu ja, fris. heb enkele dagen nodig gehad om aan te passen, maar de jetlag was snel vergeten.

het plan was om daar terug op te bouwen, maar de hitte in de morgen speelde me parten. heb toch 6 maal gelopen, maar het maximum was 40 minuten, meer was niet echt gezond vonden we. de loopband is niet echt iets voor me, dus die gewoon gelaten voor wat het was, en enkele dagen extra rust genomen. eens terug thuis, de loopkes van de dag gedaan, met al wat interval. het eerste weekend stond bk 5000 op het programma, maar trainer willy vond het veel te vroeg om diep te gaan, dus afgezegd. slechts 2 dames kwamen aan in mijn categorie, dus nog maar eens podium gemist. maar niet getreurd, de week erna mocht ik starten in heemskerk, een halve. mocht van willy gaan, maar het opnemen als doorgedreven training. zaterdag vertrokken om eerst alkmaar te verkennen, lees shoppen. een lekkere maaltijd en heerlijke nachtrust later waren we terug heel welgekomen. wel een mooi deelnemersveld. 2 keniaanse, nadja wijenberg en een nederlandse belofte die haar debuut maakte op de halve. er moesten 3 ronden gelopen worden, met telkens 2 km tegen de wind, zo'n 8 beaufort, we zaten aan de kust. de eerste ronde viel goed mee, maar in de 2° viel ik alleen tegen wind, en dit bleef zo tot aan de finish. met schaamrood aangekomen in 1 uur 34', zowat mijn slechtste tijd ooit. werd toch nog 4° in totaal. gelukkig verstonden ze mijn uitleg van pas herbegonnen en de wind. maar toch heeft het even in de kleren gehangen de dagen erna. stef liep ook nog eens wedstrijd, dit na 8 maanden met enkel trainen. hij loopt zo'n 25 km per week, en mocht er nu 14 in één keer doen. met een tijd van net onder de 1 uur 5' werd hij nog 18° van de 166, dus was er toch iemand tevreden. nu laat hij zijn knie na jaren pijn toch eens behandelen, om hopelijk volgend jaar eens pijnloos te kunnen trainen en wedstrijden te lopen.

5 dagen later een jaarlijkse gewoonte, de 15 km in sint-pieter kuurne. won er al 3 keer, maar met sylvie muylle, marléne vandenbroecke, valerie steen en lies deruddere aan de start was top-5 al goed. het plan was om samen met lies te lopen, wat zij ook in gedachte had. dus samen onze toerkes gelopen, moet zeggen dat ik me steeds goed voelde, niks van last had, zelfs nog de tijd had om te babbelen met davy en lies aan te moedigen. de laatste kilometer nog wat versneld, ook dat voelde goed aan. werd zo 4° in totaal en derde master, dus toch nog podium. het gevoel zat al tamelijk goed, nu nog de conditie zien aan te scherpen. volgende uitdaging is het bk halve marathon in diksmuide op 10 juli. top-5 is zo goed als uitgesloten, er staan al grote namen op de lijst. nu ja, we zien wel, eigenlijk is enkel mijn categorie van belang.

groetjes, patje x

22:02 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |