18-04-11

halve marathon lakosta

de periode na de winterwedstrijden werd ingezet al rustend. de batterijen eens flink opladen eer er opnieuw getraind werd. de laatste 2 weken ook groen licht gekregen van kiné vincent om voluit te gaan op training. dat viel wel wat zwaar, de benen reageerden met stijve kuiten, iets dat niet veel bij me voorkomt. zondag in plaats van een wedstrijdje te lopen eens een lange rappe duurloop gedaan, en blijkbaar met effect, de laatste dagen gaan de trainingen opnieuw voortreffelijk. maar zonder competitie een halve marathon lopen baarde me toch wat zorgen, geen wedstrijdritme hebben is nooit echt goed, maar ja.

de tegenstand was present voor mijn eerste wegwedstrijd, met op kop ria thienpont in voortreffelijke form. daarnaast nog nathalie declercq, marlene vandenbrouck en carline desyn. eerder had martin al voorgesteld om te hazen, maar fysieke problemen bracht daar verandering in. eerst ging steven deram zijn plaats innemen, maar op het laatst nam felix timperman over. denk dat hij meer zenuwen had dan mij, maar we gingen wel zien hoe goed het liep.

eens gestart was ria weg, zoals verwacht. was toch van plan rustig te starten bij nathalie en marlene, wat ook gebeurde. na nog geen kilometer was het al vals plat, richting keuneleute ( bestaat echt )  en stadenberg. kon vrij vlot het tempo aanhouden, en sloeg zo een kloofje zonder te forceren. het was nog een vrij grote groep van zo'n 10 man met felix voorop, dus weg waren we. zag ria nog voor me lopen, maar het gat vergrootte, net zoals mijn kloof op de achtervolgsters. halfweg was de wedstrijd zo goed als gelopen. nog eens de heuvels over, en had nog steeds over, wel was de groep geslonken tot 4. we bleven netjes samen tot de laatste kilometer, de andere heren versnelden nog wat, zelf begon het beste er ook vanaf te geraken, maar de finish werd bereikt in 1.23.03, gezien het parcours een mooie opener van het seizoen. nathalie en marlene werden nog voorbij gelopen door janne coeman, een jongedame die een halfjaar geleden nog 1.30 liep op de halve, en nu zomaar eventjes een dikke 5 minuten eraf doet. zeker in de gaten houden dus, we zullen er nog veel van horen.

mocht zo dus nog een medaille afhalen, het was pk halve marathon. maar het gevoel was belangrijker voor de rest van de wedstrijden, de conditie is al present, nu nog enkel de blessures de baas blijven.

beybey patje x

DSCN6580.JPG

DSCN6597.JPG

DSCN6606.JPG

DSCN6610.JPG

DSCN6615.JPG

DSCF1002.JPG

22:45 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |