21-03-11

ek cross

mijn laatste winterwedstrijd, mijn laatste cross. zoals eerder al eens vermeld, stond deze cross niet direct als hoofddoel vermeld, de wedstrijden volgden elkaar daarvoor te snel op, ben dit tempo en korte wedstrijden niet gewoon, maar als afsluiter kon ik deze cross niet laten liggen. de zon was volop aanwezig, en ondanks de hevige regen op vrijdag lag het parcours er bijzonder snel bij. verkennen was niet nodig, had in oktober de crosscup-relays op hetzelfde parcours gelopen, enkel de zandstrook moesten we nu niet door.

qua tegenstand geen idee, wel was de italiaanse tiselli er opnieuw bij die me op de 3000 meter net voor was. hilde vanhessche stond ook aan de start, en wist dat ze zich wilde bewijzen tegenover me, gezien ik ze geklopt had op het bk. maar daar maakte ik me geen zorgen over, ze is beter dan me.

de benen waren tijdens de opwarming niet al te best, stef zag me passeren en zei achteraf dat ik moest werken om te lopen, nooit een goed teken. de deboules gingen dan wel weer goed, we zouden wel zien. stipt op tijd waren we weg, een bende van zo'n 25 vrouwen, er waren opnieuw enkele dames niet afgekomen. we liepen samen met de W40, met daarbij loubele, peeters, van hooydonck, en enkele buitenlandse kleppers. in de eeste bocht zat ik rond de 15° plaats, tijd dus om op te schuiven. gezwind liep ik enkele voorbij, tot bij hilde en een italiaanse. halfweg de eerste ronde zaten we al in duel om brons. hoewel we redelijk gezwind liepen, liepen de portugese ribeiro en italiaanse tiselli verder van ons weg. brons bleef dus het hoogst haalbare. tijdens de tweede ronde voelde ik me verzuren, een gevoel dat ik niet vaak tegenkom. nog wat tegengestribbeld, maar moest hilde en de italiaanse marongiu laten gaan. nog een dikke 3 kilometer te gaan en alleen. achter me een gat van 100 meter. alles blijven geven om de schade te beperken, de 4° ronde kwam ik zelfs terug wat dichter, maar toen ging hilde op zoek naar brons, en weg waren ze opnieuw. helaas, in de laatste zware strook met gras en zand viel ze stil, zodat marongiu erop en erover kon. hilde op de 4° plaats, ik 5°.

zat wel kapot, dus zoals verwacht de wedstrijd teveel. maar vind het een mooi einde voor het winterseizoen. hilde was de hele winter voor me, enkel op het bk liet ze een steek vallen. zal dus wel op mijn plaats geeindigd zijn deze cross.

na het loslopen en douche ons in de topsporthal genesteld met een koffie om de 60 meter sprint en 400 meter finales te bekijken. tijdens deze avond was het ook de podia van de cross. we zaten goed, want konden het podium mooi zien. onze reeks was deze maal wel volledig aanwezig. hierna opnieuw podia, met de italiaanse en portugese ploeg op plaats 1 en 3. wij bekijken elkaar eens, en trekken onze schouders op. waarom staan zij nu nog eens op het podium? daarna de belgische ploeg W40 bovenaan met loubele, peeters en van hooydonck, daarna de belgische ploeg W45 op het podium met debaets, willekens en vrancks. dan volgt er gevloek bij stef. jullie moesten ook op het podium zegt hij. ik in een franse colere naar marijke willekens, die direct zegt, maar je bent hier nog, je moest op het podium zijn. niemand, maar dan ook niemand heeft ons verteld dat er een ploegenklassement was, blijkbaar moet je dat zelf allemaal uitvissen in belgie. onze ploeg bestond dus uit hilde, liesbet sijsmans, veerle van campenhout, ann de clerck en mezelf. de eerste drie vormen dan de ploeg voor het podium. na heel veel weg en weer geloop, gevraag en gejammer, mijn medaille gekregen, zilver. na het mislukte podium van de 3000, opnieuw mislukt dus. mag wel zeggen dat ik in de auto huiswaarts niet de plezantste was. maar na een nachtje slapen en alle felicitaties is dat al veel verbeterd hoor.

mijn eerste masterjaar is dus nu al veel meer geworden dan verwacht, wellicht was dit de mooiste periode uit mijn carriere. wel, op de podia na, heb ik er met volle teugen van genoten. de vele trainingen op de club, alleen, met anita of met mijn ventje, 't was het allemaal meer dan waard.

nu genieten van de rust. 4 weken zonder wedstrijd, wat een luxe. kiné vincent callewaert gaat me de komende weken wat meer doen zweten zegt hij, dus echt rusten gaat het niet worden.

tot de volgende, patje x

DSCN6526.JPG

 

DSCN6536.JPG

DSCN6539.JPG

DSCN6545.JPG

DSCN6551.JPG

DSCN6553.JPG

DSCN6559.JPG

DSCN6577.JPG

22:47 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Het zijn zeker mooie en schitterende wedstrijden geweest.Proficiat !!!
De laatste cross was misschien wel de zwaarste qua vermoeidheid maar daarom zeker niet de mindere.
Je zus anita.

Gepost door: anita | 22-03-11

Hey Patricia,
het was gewoon een beetje kort op mekaar allemaal. Vergeet niet dat je zaterdag een heel goede 1500 gelopen hebt, dan nog eens een schitterende 3000, dus die cross was er gewoon te veel aan, en het was een razendsnel parcours.
Je hebt gewoon niet volgens jouw niveau gelopen zaterdag en Hilde Van Hessche vermoedelijk ook niet, toch als ik vergelijk met mijn tijd. Van dat landenklassement wist ik nadien toevallig van Corinne, anders hadden wij 't ook niet geweten hoor. Maar van de andere leeftijdscategorieën had ik geen flauw idee welke landen er daarvoor nog in aanmerking zouden komen, bij de W40+ was het wel overduidelijk. En had ik geweten dat jij en Stef er nog zaten, had ik jou zeker geroepen, wij zaten vlak aan het podium en hoorden alles goed afroepen. In ieder geval, je hebt een schitterend winterseizoen gelopen en de rust is verdiend !
Dat belooft voor de zomer !
Groetjes
Marijke

Gepost door: Marijke Willekens | 23-03-11

De commentaren zijn gesloten.