17-03-11

EK 3000 indoor

de afspraak van het winterseizoen was aangebroken. na het bk cross was ook dit nummer met rood aangestipt. een ek lopen voor eigen volk zal niet veel voorkomen in iemands loopcarriere, dus deze kans met beide handen aangenomen. de belangstelling in mijn reeks viel wel ferm tegen. slechts 7 dames vonden het de moeite om de spikes aan te trekken, tegenover andere reeksen waren ze met 20. het plan om een mooie tijd te kunnen lopen met een concurrentie van mijn niveau was al naar de vaantjes. gelukkig was emilie devick ook ingeschreven, zondag kon ik ze met enkele seconden verslaan, dus ging opnieuw in haar buurt lopen. verder was er de franse nivet, italiaanse tiselli, engelse robson, duitse dorcher en spaanse diez. stond zelf met de 5° tijd, maar wel op maar 4 seconden van nr. 3, robson. tamelijk veel zenuwen eens we aangekomen waren, maar kon me focussen tijdens het wachten, en supporteren voor corinne debaets die haar categorie won, met ook een sterke prestatie van marijke willekens en kristien morlion. eerder had marianne verbauwheede ook al sterk gepresteerd. dan gaan opwarmen, en voelde goed aan, ook al was ik van 4 uur op, heb de vroegen deze week. daarna mij omkleden, nog bij stef langsgeweest om de nummers op te spelden, gezien hoe nathalie loubele ook won en anja peeters knap tweede werd, nog een zoentje, en naar de callroom. we moesten daar 20 minuten voor tijd zijn, en stilletjes aan kwamen de anderen ook toe. het tellen stopte bij 5, de engelse robson en spaanse diez waren niet opgedaagd. mijn kansen op een podium stegen gevoelig, alsook de stress. vlug alle info aan kristien doorgegeven die het stef vertelde. een kwartier later dan vermeld mochten we de piste op om naar de start begeleid te worden. we stopten waar stef zat, en de taktiek werd nog vlug aangepast. focussen op die derde plaats, tiselli en nivet waren toch te rap voor me.

de start was ideaal, er werd niet geduwd, want plaats zat voor iedereen. tot mijn grote verbazing geen stormloop, eerste 200m in 42 sec, ideaal tempo voor me. daarna werd er nog iets vertraagd, waardoor emily naar voor ging. tiselli reageerde direct, en gaf een ferme snok, enkel nivet volgde. dacht bij mezelf geen probleem, want toch te snel. samen met emily bleven we hetzelfde tempo lopen. eerste kilometer in 3.35, precies op schema. had nog geen kop gedaan, ging overnemen, maar ze versnelde, dus weer erachter gekropen. een ronde later hetzelfde. dus blijven zitten was de opdracht. kilometer 2 in 7.12, dus iets vertraagd. intussen was nivet een dikke halve toer voor, en tiselli zo'n 10 seconden. dan was het mijn beurt, me wat gelanceerd net na de bocht, en doortrekken, bij het passeren hoorde ik emily ferm blazen. had direct een gaatje, en trok door. elke ronde liep ik uit, maar naderde ik ook bij tiselli. nog 600 meter, en stef zei dat ze stilviel, dus op de tanden bijten en blijven gaan. na elke bocht kwam ik iets dichter, maar bij het ingaan van de laatste ronde zag ik dat het niet meer ging gaan om ze in te halen. had toch mijn derde plaats te pakken, nooit verwacht enkele maanden geleden bij het inschrijven, op een afstand die totaal niet de mijne is, een europees eremetaal halen.

nivet won in 10.16.38, tiselli tweede in 10.42.57, ik 10.45.15, emily 10.58.24, en dorscher 11.25.58.

achteraf gezien, had ik halverwege doorgegaan, misschien kwam ik nog bij tiselli, maar zij is een pisteloopster, dus in de sprint ging ik toch eraan geweest zijn voor de moeite. maar ben meer dan tevreden en trots op mijn prestatie. het is niet mijn fout of probleem dat er geen interesse was voor dit nummer. het brons kan nooit nog van me afgepakt worden.

terwijl stef en ivan, man van kristien, er ene op dronken, en twee ook, losgelopen met anja peeters, die dopingcontrole had. ook een toffe madam, ze stond te supporteren voor me, net als corinne, nathalie, marijke, kristien, en nog enkelen die in de tribune zaten maar niet kon herkennen aan de stem. daarna richting podium, of toch niet, alle reeksen dames 3000 was de avond zelf, maar mijn reeks de dag erna om 15 uur. nog eens gechekt, en ja, het was zo. dus stef gebeld om een halve dag verlof te regelen, gelukkig heb ik deze week de vroegen.

dus de dag nadien opnieuw naar gent voor mijn 2 minuten faam, eerst gepasseerd bij george vanbesien om een training te gebruiken van de belgische ploeg, en dan naar het podium. jammer genoeg was de franse nivet niet aanwezig, enkel tiselli en ik stonden daar. dus de foto's zijn maar de helft zo mooi, en geen volkslied op de video. als ik ergens ongelukkig mag over zijn, is het dit dus wel. waarom niet de dag zelf ons podium doen, het zou veel mooier geweest zijn.

nu zaterdag nog de cross, hopelijk willen de benen nog mee, het word de vierde wedstrijd in 2 weken. maar dan krijgen ze enkele weken rust aangeboden, niet dat ik er naar verlang, maar het zal wel eens deugd doen te genieten van andere dingen dan lopen. dus aan allen die aan me dachten tijdens de 3000, zaterdag om 15.45 sta ik aan de start, duimen omhoog hé !!!

beykes, patje x

DSCN6486.JPG

DSCN6498.JPG

DSCN6501.JPG

DSCN6510.JPG

DSCN6512.JPG

DSCN6514.JPG

DSCF1016.JPG

DSCF1022.JPG

22:28 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hey ,

jammer van dat podium en eigenlijk niet te vatten waarom dat een dag later moest plaatsvinden . Laat het geen domper zijn op de prestatie want dit weekend verwacht ik nog mooie foto's van onze zoon , fotograaf ter plaatse . Er staat je dus nog wat moois te wachten .
Zit hier met een ' wijntje ' want wil opblijven om het resultaat van Inge Adam online te volgen . 800 m reeksen ... spannend .

Voor zaterdag ... verdedig je Belgische titel met trots :) Hilde zal zich wel willen revancheren .. wees dus op je hoede . Succes en brei nog een vervolg aan je succesmaand

Ivan

Gepost door: ivan & Kristien | 17-03-11

Knappe prestatie.
Inderdaad jammer van dat podium om dat de dag erna te doen.

Gepost door: anita | 18-03-11

De commentaren zijn gesloten.