14-03-11

bk indoor 1500 meter

deze wedstrijd in het programma genomen als opwarmer voor het ek van woensdag. nog eens lopen in de warmte, de korte bochten, het ellebogenwerk. het resultaat zelf was van minder belang, het was vooral het gevoel dat telde. en dat zat goed na het bk cross, liep soms bijna letterlijk op wolkjes. nog eens bedankt aan allen voor de vele felicitaties, doet echt deugd.

eens aangekomen in gent me gaan aanmelden voor het bk, maar ook voor het ek, zodat dat de dag zelf niet meer moet. ook de kledij gaan afhalen, een mooi rood topje met een zwart broekje. dan beginnen opwarmen met marijke willekens en marianne verbouwheede. intussen uitkijken naar de tegenstand, en in mijn reeks was er niet veel kijken aan. we waren met slechts 4 dames W35, cindy van daele, emily devick en isabelle jacquemin. enkel de laatste is onbekend voor me, maar via internet zag ik dat ze rond de 4.50 liep vroeger. dus ja, die eerste plaats was al weg. emily ken ik via uitslagen, we zijn ongeveer elkaars gelijke, en cindy ken ik via wedstrijden, ze nam ook deel aan de cross vorige week.

zo'n 20 minuten voor de start wat aan de praat geraakt met isabelle en emily, wat hun streeftijden waren. isabelle zei 5 minuten, en emily 5.15, wat ook ik in gedachten had. marijke had ook deze tijd in gedachten, dus gingen we dicht bij elkaar zitten. de zenuwen kwamen toch boven, een podium zat er dik in, maar die tijd was even belangrijk vond ik. de taktiek was onderweg meegegeven van stef, enkel op kop lopen om een gat te slaan, anders in het spoor volgen, en niet inhalen in een bocht.

we vertrokken met zo'n 15 dames, en na 100 meter zat ik veel te ver, dit is een ongewone afstand voor me hé. heb dan na de bocht alles rechtgezet, in één beweging naar de 4° plaats. daar even blijven zitten, maar marijke liet een gaatje vallen op isabelle en emily, dus ook erover en me in het spoor genesteld. toen was duidelijk dat wij drieen zouden strijden voor het goud. 400 meter in 1.20, en 800 in 2.42, dus redelijk gelijke toerkes. toen begon het steekspel. isabelle versnelde, maar we konden volgen, toen ging emily in de bocht aanvallen, en nam 5 meter, dacht dat ze weg was. maar op 300 meter van de finish kon isabelle met mij in het spoor weer aanpikken. dan ging isabelle door, en moest emily afhaken. de laatste ronde, stef riep zijn longen leeg, kon mooi mee met isabelle, maar niet erover. na de bocht even geprobeerd, maar ze sloeg mijn aanvalleke af. in de laatste bocht nam ze 2 meter en het was direct genoeg voor de overwinning. volledig leeg kwam ik als tweede aan, zilver dus. en dan onze tijden, isabelle 5.05.18, en ik 5.05.84 . nooit gedacht zo'n tijd te kunnen neerzetten, en zeker niet indoor. maar stef verteld toen dat het bijzonder snel ging, en het eigenlijk een perfecte race was. emily had 5.09.47

dus opnieuw het podium op, na het pk en bk cross opnieuw een medaille, t'is meer dan dat ik verwacht had van mijn eerste masterjaar. kan dus enkel maar heel tevreden zijn met de huidige conditie. het vertrouwen is ook heel groot voor woensdag, maar weet niet wat te verwachten. we zijn met 7 dames W35 ingeschreven, en te zien aan de tijden sta ik vijfde genoteerd. maar in hoeverre dit alles te vertrouwen is, zien we wel na enkele rondjes. de taktiek zal wellicht dezelfde blijven, afwachten indien het rap genoeg gaat, of eens doortrekken op eigen tempo. de cross voor zaterdag is voor mij niet meer dan een ervaring, daar zijn we met 14 dames. heb er geen verwachting van, niet dat ik niet mijn best zal doen, maar het is niet van echt moeten vind ik.

dus woensdag om 17.11 kaarsjes aan aub, zal ervoor gaan.

beybey, patje x

DSCN6447.JPG

DSCN6451.JPG

DSCN6455.JPG

DSCN6470.JPG

DSCN6477.JPG

DSCN6484.JPG

20:57 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Het is al efkes geleden dat ik de blogjes bekijk ... kon wel niet anders deze keer als " betrokken " partij :)
En inderdaad , het ging snel , was ook nodig of jullie kregen die moeilijke W45'ers op jullie nek :)
Heel snelle tijden en dat geeft toch dat tikkeltje extra dimensie aan de medaille .
Nog eens proficiat ... zal ik nog een paar keer mogen herhalen deze week .

Ivan

Gepost door: Ivan en Kristien | 17-03-11

De commentaren zijn gesloten.