06-03-11

bk cross in vilvoorde

eerste grote afspraak van het jaar. had deze 2 weken aangestipt, 2 belgische en 2 europese kampioenschappen mocht ik niet aan me voorbij laten gaan, dus alle trainingen in functie van de kampioenschappen. zoals in de voorgaande blog vermeld, enkele sterke dames aan de start. hilde vanhessche, mieke dewilde, sandy drouard om de beteren van mijn reeks te vermelden. we moesten samen met de dames W40 lopen, met kleppers nathalie loubele, sylvie muylle, els van hooydonck, anja peeters en marleen van bael. we moesten iets meer dan 5 kilometer lopen door een bos met enkele lange hellingen, maar gelukkig geen modder. de benen waren heel de week goed, ook in de opwarming geen last, ook niet van de blessure.

om 14 uur waren we weg. eerst 300 meter afdaling, en ik was goed gestart, draaide als 8° het bos in, en kon goed standhouden. na de eerste kleine ronde zat ik vierde van mijn reeks, sandy was 20 meter voor me aan het lopen, bij me zat mieke en hilde. dacht van te rap gestart te hebben, maar voelde me nog goed, dus aanklampen was de boodschap. tijdens de eerste van drie grote ronden konden we het gaatje toelopen, hilde moest toen wat lossen. na de volledige ronde was het nog mieke en ik alleen, hilde was eraf. marleen van bael zat toen nog bij ons, zij versloeg me in januari in vilvoorde in de spurt, dus wist dat ik op mijn plaats liep. halfweg de tweede ronde eens iets versneld, om te zien hoe mieke zou reageren. niet dus, had direct een gaatje, dus nog eens gaan, en weg was ik. voelde me nog steeds prima, reageerde direct op stef zijn instructies, en trok door. tijdens de laatste ronde kon ik het gat nog vergroten, om de laatste honderd meter uitgebreid te vieren. na 5 keer een 2° plaats, mijn eerste overwinning bij de masters, en direct de juiste wedstrijd.

hilde was heel sportief na de finish en wenstte me uitgebreid proficiat, net als mieke. kreeg zelfs een glaasje champagne aangereikt van hilde en supporters, een héél mooi gebaar van hen.

en dan begint het, telefoontjes doen, sms'kes, de hele rimram. zelfs de krant heeft al gebeld voor een interview, heel leuk. het begint nu toch stilaan te dagen wat ik gepresteerd heb vandaag, hopelijk blijft het zo een tijdje duren.

nu zaterdag bk indoor 1500 meter. totaal niet mijn afstand. maar voor het ek 3000 nog eens in de topsporthal lopen als voorbereiding kan zeker geen kwaad. we zien wel waar we geraken.

bedankt aan de supporters die me succes wenstten voor en na de start, alsook de vele reacties via gsm of facebook.

nu nog wat genieten, het jaar is al geslaagd voor me.

patje xxx

DSCN6406.JPG

DSCN6410.JPG

DSCN6420.JPG

DSCN6426.JPG

DSCN6437.JPG

DSCN6440.JPG

DSCN6441.JPG

DSCF1006.JPG

DSCF1007.JPG

22:34 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Patricia, dit was inderdaad de juiste wedstrijd om op het hoogste schavotje te staan. Als ik de foto's zie was de omloop echt je ding hé. Geniet van je prestatie en veel succes in de komende kampioenschappen.

Gepost door: natalie | 07-03-11

Proficiat met je bk titel.
Het was inderdaad een parkoer voor jou.
Gelukkig houd de blessure zich koest zodat je toch alles kan geven op wedstrijd.

Gepost door: anita | 07-03-11

Patje,

Van harte proficiat met u overwinning, ik ben heel blij in u plaats! Het is u van harte gewenst!!
Op de juiste plaats de overwinning hé. Kan me voorstellen als je eerste loopt dat je nog grotere vleugels krijgt!
Dit is een titel die ze nooit meer van u kunnen afnemen! Genieten is de boodschap!!

Groetjes Lies en Co

Gepost door: Lies | 07-03-11

Patje,
een dikke proficiat met je overwinning. Niet dat ik het Hilde niet toewenste, verre van, maar na 5 pogingen heb je toch eindelijk het hoogste schavotje gehaald en dit op het ideale moment. Ben echt heel blij voor je!!! Geniet ervan! X

Gepost door: Nathalie De Clercq | 08-03-11

Patjee!!!
Een hele dikke proficiat.
Deze titel heb je echt verdiend!!!!
Geniet van je prestatie en hopelijk kunnen er nog vele mooie prestaties volgen.

Groetjes Layla

Gepost door: layla | 09-03-11

De commentaren zijn gesloten.