23-02-11

cross izegem

eerst een woordje over mijn blessure. ben dus naar vincent callewaert geweest, en hij wist me niet echt iets nieuws te vertellen. de adductoren zijn ontstoken, dus vandaar de pijn. de enige uitweg is een operatie, maar na mijn programma van dit jaar te aanhoren zei hij te proberen dat ik het einde van het seizoen, voor mij marathon eindhoven, te halen zonder al teveel last van de blessure te hebben. dit wil dus zeggen nieuwe oefeningen, en geregeld op bezoek bij hem. ben dus reeds enkele keren geweest, gelukkig had ik goed gezelschap tijdens de oefeningen. wielrenner davy commeyne is ook in behandeling na zijn enkelbreuk, en we kennen elkaar al heel lang via zijn zus, dus vaak staan tetteren tijdens de rustpauzes, wel leuk elkaar eens terug te zien.

deze week echt wel last gehad van de blessure, hij plooide me langs alle kanten, zodat ik lekker stijf was aan de bovenbenen, maar ook aan de adductoren zelf. hij heeft me dan getaped voor zondag, en zowaar, elke dag minderde de pijn, ben het nog wel gewaar, maar niet meer zo hevig.

de wedstrijd zelf dan. het zag er lang naar uit dat het een gewone cross ging worden, maar helaas deed de regen van zaterdag geen goed aan het parcours, dus opnieuw enkele zware stroken met veel modder, gewoontegetrouw aan izegem. stef besliste om pinnen van 18 te steken, achteraf gezien geen slechte keuze, had nooit de indruk weg te glijden of minder grip te hebben. aan de start bij de masters hilde vanhessche en veerle vandekerkhove, bij de seniores katrijn vanderiviere, evy pieters, annelies deketelaere, saskia vens, liesbeth vandevelde, gwendoline dedeyne, griet dewaele en charline vanneste als belangrijkste, en de beste west-vlaamse juniores met michele vandevyvere met haar heroptreden, louise wastyn, julie van de velde, charlotte deldaele en karen neyrinck. aan kwaliteit geen gebrek dus.

in de eerste bochten was het wringen, veel modder en een versmalde strook, kon mijn ellebogen goed gebruiken om op te schuiven. eens het eerste klein toerke door, kon ik me in het spoor van karen, griet en liesbeth nestelen. we gingen goed door, en konden enkele snelle starters oprapen. hilde zat toen een grote 50 meter voor, ik liep 2° master. halverwege de wedstrijd kwam ik plots heel dicht bij hilde, en kon zelfs aansluiten. achteraf vertelde ze dat ze gevallen was in een bocht en zich wat duizelig voelde op het moment zelf. maar kon deze kans niet optimaal benutten. bij een moeilijke bocht ging ik wat aan het sukkelen, en ze was opnieuw weg. kon het gaatje niet meer dichten, was te diep gegaan om haar in te lopen. ook liesbeth en karen kon nog van me weglopen, maar gwendoline kon ik nog net afhouden aan de finish. veerle werd derde master.

dus opnieuw tweede, voor de vierde maal op rij. zal mijn tweede naam moeten veranderen naar poulidor zou mijn schoonpa zeggen. maar ben telkens op een betere gebotst, dus mag ik blij zijn met mijn resultaten. de adductoren lieten zich wel voelen tijdens de wedstrijd, maar achteraf en ook de dagen erna geen last.

nu uitkijken naar de cross van diksmuide, geen 20 km van kortemark voor me. tot halfweg maart blijf ik bij het kortere werk. het bk cross, het ek cross en het ek 3000 indoor. het is een unieke kans om dit mee te maken, dus waarom niet. wel niet zoveel inschrijvingen bij mijn reeks bij het ek. de cross met 14, en de 3000 slechts met 7. maar maak me geen illusie, de tijden die de andere dames hebben meegegeven als richttijd, is rapper dan ik zelf kan. zal al blij mogen zijn niet laatste te worden. maar ben toch in beeld geweest hé, zoals stef zegt.

beykes, patje x

DSCN6328.JPG

DSCN6338.JPG

DSCN6343.JPG

DSCN6345.JPG

DSCN6347.JPG

DSCF1002.JPG

21:52 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-02-11

pk beernem

eerst nog een woordje over de cross van vorige week die ik liep in vilvoorde. aangezien stef naar sankt-wendel was voor het wk cyclo-cross, kon ik gelukkig nog mee met nick depaemelaere. eens aangekomen, het parcours verkend. door de vorst lag alles er keihard bij, en het was koud ook. heb zelfs een extra truitje onder mijn topje aangedaan, wat ik bijna nooit doe.

aan de start niet echt bekende gezichten bij de masters. eens weg kon ik goed opschuiven, tot nick me zei dat de eerste master ( Marleen Van Bael ) net voor me liep. kon de kloof dichten, en nam de kop. het plan was om er van weg te lopen, maar gezien het gladde parcours kon ik mijn bochten niet te snel nemen, zodat ze kon aanklampen. dan maar samen de sprint afgewacht, waar ik nipt de duimen moest leggen. ze was net dat tikje sneller. jammer van de gemiste kans, maar was wel blij met mijn tweede podium.

gisteren stond dan het pk in beernem op het programma. was al een tijd geleden dat ik daar crostte, maar eens het parcours afgewandeld kon ik het meeste al herinneren. met de avr-dames beginnen opwarmen, maar had last van de buikspieren, waarover straks meer. aan de start één grote concurrente, ria thienpont. normaal een klasse beter, maar je weet nooit. ook els van coillie, nancy de baene, veerle vandekerkhove, tanja cleppe, marianna verbouwheede en kristien morlion om de bekendste te vernoemen, streden in hun eigen categorie voor het podium. bij de seniores ook mooie namen, hanna vandenbussche op kop, dan evy pieters, annelies deketelaere, saskia vens, liesbeth vandevelde en gwendolyne dedeyne streden voor het podium. en bij de juniores geen sofie gallein, die ziek was, waardoor louise wastyn voor het goud streed tegen aline luyssen, julie van de velde en karen neyrinck.

zelf startte ik tamelijk rustig, want het was 6 km, toch al een eindje, maar voor mij hoe langer hoe beter. toen we de piste verlieten zat ik bij gwendolyne, en zo'n 40 meter na ria, die in een grote groep zat met de betere juniores en seniores. toen was hanna al gaan vliegen, ze zou winnen met anderhalve minuut voorsprong. zag hen verder van me weglopen, en kon intussen ook opschuiven tussen de snelle starters. kon mooi mijn tempo lopen, en intussen haalde ik liesbeth in. ze kon aanklampen, maar niet overnemen zei ze. dan maar zelf alles gegeven, en bij het ingaan van de laatste ronde zat ik opnieuw op 50 meter van ria. dan was het beste er al van af, maar toch liep ik nog aline en julie, 2 juniores, voorbij. op 100 meter van de finish kwam ik bij louise, maar haar eindsprint was toch indrukwekkend, ze liet me ter plaatse. werd zo 2° master na ria dus, op 16 seconden.

meer dan tevreden het podium op, had niet gedacht zo dicht bij de beteren te zitten. ben 14 seconden na annelies, die 3° seniore werd. in totaal werd ik 7° op 51 , en 2° master van 26.

wat mijn buikspieren betreft, na enkele honderden meters wedstrijd was alle pijn verdwenen, maar 's avonds voelde ik het terug. dus vandaag afspraak gemaakt met vincent callewaert, die hopelijk de juiste oplossing kan aanbieden. word vervolgd.

beykes, patje x

DSCN6254.JPG

DSCN6264.JPG

DSCN6283.JPG

DSCN6295.JPG

DSCF1021.JPG

 

 

21:21 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |