07-02-11

pk beernem

eerst nog een woordje over de cross van vorige week die ik liep in vilvoorde. aangezien stef naar sankt-wendel was voor het wk cyclo-cross, kon ik gelukkig nog mee met nick depaemelaere. eens aangekomen, het parcours verkend. door de vorst lag alles er keihard bij, en het was koud ook. heb zelfs een extra truitje onder mijn topje aangedaan, wat ik bijna nooit doe.

aan de start niet echt bekende gezichten bij de masters. eens weg kon ik goed opschuiven, tot nick me zei dat de eerste master ( Marleen Van Bael ) net voor me liep. kon de kloof dichten, en nam de kop. het plan was om er van weg te lopen, maar gezien het gladde parcours kon ik mijn bochten niet te snel nemen, zodat ze kon aanklampen. dan maar samen de sprint afgewacht, waar ik nipt de duimen moest leggen. ze was net dat tikje sneller. jammer van de gemiste kans, maar was wel blij met mijn tweede podium.

gisteren stond dan het pk in beernem op het programma. was al een tijd geleden dat ik daar crostte, maar eens het parcours afgewandeld kon ik het meeste al herinneren. met de avr-dames beginnen opwarmen, maar had last van de buikspieren, waarover straks meer. aan de start één grote concurrente, ria thienpont. normaal een klasse beter, maar je weet nooit. ook els van coillie, nancy de baene, veerle vandekerkhove, tanja cleppe, marianna verbouwheede en kristien morlion om de bekendste te vernoemen, streden in hun eigen categorie voor het podium. bij de seniores ook mooie namen, hanna vandenbussche op kop, dan evy pieters, annelies deketelaere, saskia vens, liesbeth vandevelde en gwendolyne dedeyne streden voor het podium. en bij de juniores geen sofie gallein, die ziek was, waardoor louise wastyn voor het goud streed tegen aline luyssen, julie van de velde en karen neyrinck.

zelf startte ik tamelijk rustig, want het was 6 km, toch al een eindje, maar voor mij hoe langer hoe beter. toen we de piste verlieten zat ik bij gwendolyne, en zo'n 40 meter na ria, die in een grote groep zat met de betere juniores en seniores. toen was hanna al gaan vliegen, ze zou winnen met anderhalve minuut voorsprong. zag hen verder van me weglopen, en kon intussen ook opschuiven tussen de snelle starters. kon mooi mijn tempo lopen, en intussen haalde ik liesbeth in. ze kon aanklampen, maar niet overnemen zei ze. dan maar zelf alles gegeven, en bij het ingaan van de laatste ronde zat ik opnieuw op 50 meter van ria. dan was het beste er al van af, maar toch liep ik nog aline en julie, 2 juniores, voorbij. op 100 meter van de finish kwam ik bij louise, maar haar eindsprint was toch indrukwekkend, ze liet me ter plaatse. werd zo 2° master na ria dus, op 16 seconden.

meer dan tevreden het podium op, had niet gedacht zo dicht bij de beteren te zitten. ben 14 seconden na annelies, die 3° seniore werd. in totaal werd ik 7° op 51 , en 2° master van 26.

wat mijn buikspieren betreft, na enkele honderden meters wedstrijd was alle pijn verdwenen, maar 's avonds voelde ik het terug. dus vandaag afspraak gemaakt met vincent callewaert, die hopelijk de juiste oplossing kan aanbieden. word vervolgd.

beykes, patje x

DSCN6254.JPG

DSCN6264.JPG

DSCN6283.JPG

DSCN6295.JPG

DSCF1021.JPG

 

 

21:21 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Knappe wedstrijd gelopen.Proficiat !!!

Gepost door: anita | 08-02-11

hele sterke wedstrijd, patje.
De conditie gaat serieus stijgend, om samen met louise aan te komen moet je al vlug zijn. De kloof met ria was klein, dus mag je terecht fier zijn op je prestatie.
Groetjes X

Gepost door: tom | 08-02-11

Nog eens een hele dikke proficiat met je hele sterke wedstrijd ! Ik wou dat ik hetzelfde kon zeggen...Nochtans goed gelopen, 'k was al blij dat ik Veerle voor was, maar enkele meters voor de finish werd ik geklopt door Els. Ik wist zelfs niet dat ze meedeed en zeer zeker niet dat ze in mijn leeftijdscategorie valt. Ik ben nog altijd een beetje down...niet dat ik het Els niet gun hoor, maar zo voor eigen volk, eigen club die het organiseert en dan toch zo bij het brons masters en goude 40+...het doet het een beetje pijn. Maar allé, nu genoeg geklaagd hé...op naar Izegem nu. In een hopelijk even goede conditie als op het thuisfront ! Groetjes Nancy.

Gepost door: nancy de baene | 08-02-11

Mooi zo!!! De forme is in stijgende lijn dus, Proficiat met je podiumplaatsen :)

Gepost door: sandra | 08-02-11

De commentaren zijn gesloten.