28-12-10

indoor gent

zoals zovelen de laatste weken zitten vloeken op het weer. T'is wel mooi om te zien, maar erin trainen is niet echt mijn ding. ook wel door mijn laatste blessure, de buikspieren en adductoren. door de koude trekken de spieren samen, waardoor ze gevoelig worden, en daarbij nog eens hier en daar wegglijden op de stukken ijs, maakt dat ik niet durf doorlopen op ijs. een duurloop gaat nog een beetje, maar snelheid niet. en een loopband gaat wel voor een klein duurloopke, maar interval zie ik me er niet op doen. zodoende zijn de laatste weken niet verlopen zoals ik wilde.

vorige week stond er een wedstrijd op het programma, maar de koude en sneeuw deden me de das om. kon nog naar deerlijk gaan, maar door de sneeuwval snel beslist niet te gaan. dit weekend dan stond de cross van ertvelde genoteerd, maar door het aanhoudende winterweer beslist ook daar niet te lopen. tielt kon nog, maar voelde me nog niet goed genoeg me te meten met de west- en oost vlaamse dames. als laatste was er nog indoor.

beslist niet mijn ding, de afstand was een mijl, jaren geleden dat ik nog een sprint liep haha. samen met louise wastyn en nick depaemelaere beginnen opwarmen, maar we kwamen er niet aan toe. door de vele reeksen op de 200 meter, werden we pas 2 uur later aan de start verwacht. dus nog wat zitten tetteren en supporteren voor de clubgenoten. kreeg al terug wat honger, en had niks extra mee om te eten, totaal geen ervaring dus met deze toestanden. eens we aan opwarmen toekwamen, ging het terug beter met de honger. we liepen onder de tribune, best eens mooi om zien wat een gebouw het wel is. alles piekfijn in orde, alles voorhanden om spurters en hordelopers te laten trainen in de winter.

na het klaarmaken samen met lou naar de call-room, waar we dan in collonne naar de start worden gebracht, mooi zicht, net als op kampioenschappen op tv. we stonden met 8 aan de start, ging mijn eigen wedstrijd lopen. bedoeling was 43 sec per toer, wat rond de 5.45 resulteert op de mijl. startte als laatste, maar na één ronde zat ik als vijfde in de groep. na enkele versnellingen van anderen kon ik mijn plaats vasthouden. zat in het zog van een meisje, naam onbekend, en dit tot de laatste ronde. kon er helaas niet meer langs, maar was toch heel tevreden met 5.35.59 als resultaat en een 5° plaats. was 10 seconden trager dan winnares louise wastyn, dus we zaten wel allemaal tamelijk kort op elkaar.

was wel eens leuk daar te lopen, maar geen verse zuurstof en dat kunstlicht is toch een hele aanpassing. ook de korte bochten zijn speciaal, ook al omdat ze niet vlak zijn, het helt echt wel meer dan ik dacht in de bochten. maar algemeen gezien zeer tevreden met de huidige conditie, zonder al teveel interval.

nu uitkijken naar de crossen in januari, hopelijk dooit het, want dit winterweer mag van mij morgen al gedaan zijn voor de rest van de winter.

beykes patje x

DSCN6131.JPG

DSCN6136.JPG

DSCN6143.JPG

DSCN6146.JPG

20:40 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Knappe tijd gelopen op je mijl.Proficiat !!!!.

Gepost door: anita | 29-12-10

Knap gedaan, patje!
De beste wensen en een sportief en progressief 2011!
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 31-12-10

Ja indoor kun je niet vergelijken met outdoor hé. Zonder al te veel er voor getraind te hebben een mooie prestatie hoor Patricia. Ik wens je een gelukkig, gezond en blessurevrij 2011!!!

Gepost door: natalie | 01-01-11

De commentaren zijn gesloten.