25-10-10

ekiden brussel en crosscup relays gent

6 dagen na de marathon richting brussel getrokken om traditiegetrouw de ekiden te lopen. opnieuw met een sterk team dit jaar, en opnieuw de 10 km voor me. had geen idee hoe de benen zouden zijn, had enkel wat losgelopen. veerle vandekerckhove had kunnen regelen dat we door sandoz werden gesponserd, wat inhield dat we naar de vip-tent mochten de ganse dag lang. elkeen kreeg ook een mooi shirt van de sponsor, de heren moesten erin lopen, wij mochten ons avr-kledij dragen.

louise wastyn mocht dit jaar de spits afbijten, samen met mijn ventje. beiden hadden vorig jaar ook samengelopen, dus kennen ze elkaar al wat qua tempo. stef had wel uitgekeken naar deze 5 km, en ook ernaar getraind. hij zorgde voor een trage start, zodat louise pas als 9° dame passeerde na 1 kilometer. bij de eerste helling een goed tempo gezocht en opgeschoven, en tijdens de afdaling naar het atonium goed doorgegeven. de laatste helling was zwaar voor louise, maar kon aanklampen. ze gaven de stok aan mezelf en veerle vandekerckhove door na net 20 minuten, 47 sec rapper dan vorig jaar. we liepen dan als 1° val-ploeg. zelf had ik een heel goed gevoel, de hellingen werden goed verteerd, bij veerle was het iets minder, zodat ik wat inhield voor haar. maar de dames van leuven en cabw zaten ons op de hielen, en we werden door virginie vandroogenbrouck (cabw) ingehaald. en ook marijke willekens (leuven) kwam bij ons, zodat ik versnelde. veerle lostte meteen, en kon zo de stok aan sofie gallein geven als 2° val-ploeg. die vloog over het parcours, haar pa moest normaal bij haar lopen, maar door de achterstand van veerle op mij kon hij de kloof niet dichten, zodat sofie 5 kilometer alleen liep. dan was het aan charline vanneste voor haar 10 kilometer, samen met trainer willy. hij dichtte de kloof en kon mooi hazen voor haar, ook 6 dagen na zijn calvarietocht met me in eindhoven, heel knap van hem. intussen liepen we nog altijd 2° val-ploeg, en waren we genaderd op cabw. toen was anita aan de beurt met vincent vandewalle, maar moest tijd toegeven aan de andere dames, zodat we bij de laatste wissel als 3° doorkwamen, met een geringe achterstand. saskia vens met haas nick depaemelaere kon de kloof niet meer dichten, zodat we 3° val-ploeg werden.

iedereen had het beste van zichzelf gegeven, we missen de 1° plaats met nog geen 2 minuten verschil. hopelijk komt het er ooit eens van om er het hoogste schavotje te betreden. achteraf in de vip-tent was het nog smullen van de barbeque, en de heren vonden vlug de weg naar de toog.

zelf had ik niet verwacht dat het zo goed zou gaan, had 41 minuten, maar kon zeker sneller. misschien iets te lang bij veerle gebleven, maar dat is praat achteraf. de benen waren zeker niet vermoeid, enkel de buikspieren bij het loslopen achteraf deden wat pijn.

hier enkele foto's van de ekiden, direct erna mijn verslag van de relays in gent.

DSCN5986.JPG

3630688261_2.jpg

DSCN6015.JPG

 

DSCF1071.JPG

 

willy vroeg als ik het zag zitten om mee te lopen in de relays van de crosscup, ze hadden nog iemand tekort. ja dus, is altijd leuk en goed voor de sfeer. samen met jasmijn haghedoren en saskia vens vormden we avr-2, de eerste ploeg was louise wastyn, sofie gallein en veerle dejaeghere, die heel knap derde werden.

jasmijn startte voor ons, ze was rap weg, maar als 400m-loopster viel ze wat stil, zodat het een eindje uitkijken was tussen die groep loopsters die op me afkwam. eens gewisseld, kon ik direct een hoog tempo lopen. twas slechts 1500 meter, dus direct alles geven. kon goed opschuiven, een tiental dames kunnen inhalen, enkel de zandstrook viel me wat tegen, maar iedereen had hetzelfde probleem. had nog 5.43, ben tevreden met deze tijd. daarna kon saskia op hetzelfde elan verder lopen, en haalde ook nog enkele dames bij. zo werden we 25° op 50 ploegen, net in de helft dus. was blij verrast met mijn hoog tempo op de eerste cross, maar nu rusten, want opnieuw kwamen de buikspieren wat tegenpruttelen. tzal dus een maandje kiné-oefeningen-rusten en duurloopkes worden. had vorig jaar hetzelfde gedaan, en gezien mijn uitslagen dit jaar heeft het me geen windeieren gelegd. tzal wel weer knagen om te gaan lopen, is normaal zeker?

zal hier en daar wel opduiken op een wedstrijd, maar dan wel om te supporteren, groetjes patje x

DSCN6030.JPG

DSCN6036.JPG

21:56 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-10-10

marathon eindhoven

het hoogtepunt van het jaar was weer aangebroken. in het voorjaar al wat uitkijken wat je traint, om dan 10 weken lang alles over te hebben om er te staan op het moment van de waarheid. en dan moet alles nog kloppen ook, het weer, de conditie, het mentale aspect.

net als andere jaren opnieuw eerst naar erpe-mere gereden om dan mee te rijden met guy en kathleen steenhaut. onderweg en de dagen ervoor ontelbare sms'kes en mailkes gekregen van vrienden, familie, face-bookers en bloggers. doet echt deugd te weten dat er op zondag om 11 uur vele mensen aan je denken. bedankt voor de steun alvast. eens aangekomen met cor vriend kennisgemaakt, hij is de racedirector, waakt over alles wat top en subtop betreft, en het moet gezegd, twas weer dik in orde. dranken, koekjes, bananen lagen er voor het grijpen, de kamers waren weer top, alles wat je wenstte werd er voor je geregeld. daarna met kathleen gaan loslopen, terwijl de mannen de bar van het hotel eens gingen uittesten. na de douche naar het beursgebouw getrokken om eens rond te kuieren op de runnersbeurs. nadien wat door de straten geslenterd, er was veel volk, wat wil je met zo'n weer. na de koffie gingen kathleen en guy wat rusten, wij zijn nog wat gaan shoppen. heb zo nog een vestje van nike gevonden in het roze wat ik al een tijdje niet vond bij ons. toen was het tijd voor de bespreking, niks nieuws eigenlijk, maar wat wil je bij een derde deelname. nadien was het pasta-party time. na de speeches was het aanschuiven aan het rijkelijk buffet, heb me beperkt tot pasta met saus, maar voor het dessert toch nog chocomousse geproefd, en die was lekker. dan nog haasje martin, die gekwetst was en normaal de halve ging lopen, met vrouwke daisy, stefaan stockman en sofie gesproken. ze spraken nog de laatste woorden moed in, en dan naar boven naar het bedje. lekker geslapen, stef weer wat minder, en om 6.45 ging de wekker om op het gemak ons klaar te maken voor het ontbijt. daarna naar de kamer van kathleen om nog wat te rusten, de heren gingen naar de runnersbeurs om trainer willy in te lichten over de laatste verwikkelingen.

omstreeks 10.20 naar buiten en op het gemak naar de start gewandeld. daarna zo'n 2 km losgelopen, nog wat gestrecht, nog hier en daar een praatje gemaakt, stef nog eens goed vastgepakt, en dan naar het startvak. daar nog wat weg en weer gelopen, 3 versnellingen geplaatst, en de overtollige kledij afgegeven. stef gaf nog een zoen en zei dat hij in me geloofde, en eerlijk, ik ook. haas van dienst was lieven vdbroucke, iemand die ik ken via stijn fincioen, die ons naar de beloofde 2.58 zou loodsen. maar ook trainer willy was opnieuw haas, zodat ik zeker niet aan mijn lot zou overgelaten zijn. de organisatie had 13 zwartjes uitgenodigd met als doel het parcoursrecord te breken, dus een dichte plaats was al niet mogelijk, en in het benelux-kampioenschap was er ook grote tegenstand. naast enkele sterke nederlandse dames, waren ook els rens en ria thienpont van de partij, naast kathleen en ange dammen. het ging dus drummen zijn voor de top-6 die een extra premie krijgt.

start. en het ging rap van in het begin. denk de eerste km in 3.48 dus bijna een halve minuut te rap. dan wel vertraagd, maar toch ging het rap genoeg. willy greep dan in, maar aan 10 km hadden we 41.30, dat is 45 sec rapper dan vorig jaar. daar het eerste gelleke genomen met water. en zo gingen de kilometers verder, om halverwege door te komen in 1.27.30, dat is anderhalve minuut rapper dan het jaar ervoor. dus met een licht verval zat een tijd van 2.56 erin. maar dat was nog maar halverwege. aan 23 kilometer opnieuw stef met een gelleke, maar een onverlaat achter me liep me op de hielen, waardoor ik net niet viel. eens goed gevloekt, en het water aangenomen, net als ik drink, opnieuw op mijn hielen. voelde direct een pijnscheut vanuit mijn rug naar de hamstring trekken, dacht echt dat mijn marathon voorbij was. heb de drinkbus midden het pak in de grond gezwierd, met tranen doorgelopen en de pijn proberen te verbijten. gelukkig minderde de pijn, en kon zo toch weer hopen mijn record aan te vallen. aan 30 kilometer was de voorsprong nog 2 minuten, maar vorig jaar kon ik op het laatste nog doorgaan, met deze snelle start vreesde ik ervoor. net voor de 35 moest kathleen lossen, voor iedereen is dit een kritiek punt, ook voor mij. willy moest aan 37 ook lossen, maar liet zich zo uitzakken tot bij kathleen om haar nog bij de staan. stond er dus alleen voor, vond hier en daar nog een metgezel, en kon zo nog redelijk tempo houden. de hele marathon liep ik 5° benelux, maar aan 40 km zag ik een nederlandse voor me die behoorlijk afzag, wat me uiteraard sterker maakte, liep het gat dicht en maakte nog meer tempo. kon zo nog enkele plaatsen opschuiven, met als eindtijd 2.56.44, ofwel 1.59 rapper dan mijn vorige. was natuurlijk opgetogen door het resultaat. dan vlug uitkijken naar kathleen, die met 9 seconden haar pr mistte. nadien naar de publieke zone, waar stef net toekwam. vlogen in elkaars armen, beiden wat gehuild, gelukkig uit blijschap.

voor mij dus opnieuw een topmoment. achteraf gezien wel enkele foutjes gemaakt, te rap gestart, en op het laatst wat bekocht. maar zou bij een tragere start waarschijnlijk ook rond deze tijd zitten dus eigenlijk geen probleem. weet wel dat het nog rapper kan en eigenlijk zou moeten, maar dat is allemaal gemakkelijk gezegd. bij eenzelfde voorbereiding hoop ik ooit nog zo'n 2' rapper te kunnen, maar dat is wel het plafond dan.

els rens werd tweede benelux met 2.53.32, ria derde met 2.55.23, en ik uiteindelijk vierde. was hiermee 13° dame en 111° van de 1463 finishers. een uitslag om in te kaderen, ben echt supercontent. nu nog een laatste keer concentreren, zaterdag is het ekiden, opnieuw met de avr-dames. stonden telkens op het podium, hopelijk kunnen we het dit jaar ook.

bedankt aan de vele supporters onderweg, heb vele bekenden gezien. ook voor de sms'kes en mailkes gisteren en vandaag.

zodra ik de foto's heb van gunther, vriend van kathleen, komen die op de blog

filmpjes onderweg en van de finish kan je bekijken via de site van eindhoven.

patje x

 

20:50 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

06-10-10

laatste rechte lijn

de laatste dagen voor eindhoven zijn aangebroken, maar eigenlijk een week zoals een ander, werken en rusten, enkel het lopen is nu teruggeschroefd naar korte sessies. vrijdag nog een extra rustdag, kan zo mijn valies maken om zaterdag te vertrekken. het is nu wel de eerste keer dat ik weet dat ik kilometers genoeg heb. vorige keren was er telkens twijfel, nu niet.

via kathleen de startlijst bij de dames gekregen, en er staan liefst 13 zwartjes aan de start. misschien een ongeluksgetal, wie weet. weet mijn nummer nog niet, maar sta toch in het eerste vak, kan dus terug opwarmen tot 10 min voor de start, omkleden, toilet bezoeken, nog een zoentje van het ventje krijgen.

verder ook veel vlamingen aan de start, zal geen namen noemen, zou er zeker vergeten. hopelijk kunnen we allemaal ons doel bereiken, zelf ben ik er alvast klaar voor, ook al weet ik in mijn achterhoofd dat die 3 uur wel eens niet zal lukken, maar hopelijk gebeurt het dit jaar nog niet.

zal proberen zondagavond al iets te plaatsen, anders word het maandag.

 

groetjes patje x

21:45 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |