25-10-10

ekiden brussel en crosscup relays gent

6 dagen na de marathon richting brussel getrokken om traditiegetrouw de ekiden te lopen. opnieuw met een sterk team dit jaar, en opnieuw de 10 km voor me. had geen idee hoe de benen zouden zijn, had enkel wat losgelopen. veerle vandekerckhove had kunnen regelen dat we door sandoz werden gesponserd, wat inhield dat we naar de vip-tent mochten de ganse dag lang. elkeen kreeg ook een mooi shirt van de sponsor, de heren moesten erin lopen, wij mochten ons avr-kledij dragen.

louise wastyn mocht dit jaar de spits afbijten, samen met mijn ventje. beiden hadden vorig jaar ook samengelopen, dus kennen ze elkaar al wat qua tempo. stef had wel uitgekeken naar deze 5 km, en ook ernaar getraind. hij zorgde voor een trage start, zodat louise pas als 9° dame passeerde na 1 kilometer. bij de eerste helling een goed tempo gezocht en opgeschoven, en tijdens de afdaling naar het atonium goed doorgegeven. de laatste helling was zwaar voor louise, maar kon aanklampen. ze gaven de stok aan mezelf en veerle vandekerckhove door na net 20 minuten, 47 sec rapper dan vorig jaar. we liepen dan als 1° val-ploeg. zelf had ik een heel goed gevoel, de hellingen werden goed verteerd, bij veerle was het iets minder, zodat ik wat inhield voor haar. maar de dames van leuven en cabw zaten ons op de hielen, en we werden door virginie vandroogenbrouck (cabw) ingehaald. en ook marijke willekens (leuven) kwam bij ons, zodat ik versnelde. veerle lostte meteen, en kon zo de stok aan sofie gallein geven als 2° val-ploeg. die vloog over het parcours, haar pa moest normaal bij haar lopen, maar door de achterstand van veerle op mij kon hij de kloof niet dichten, zodat sofie 5 kilometer alleen liep. dan was het aan charline vanneste voor haar 10 kilometer, samen met trainer willy. hij dichtte de kloof en kon mooi hazen voor haar, ook 6 dagen na zijn calvarietocht met me in eindhoven, heel knap van hem. intussen liepen we nog altijd 2° val-ploeg, en waren we genaderd op cabw. toen was anita aan de beurt met vincent vandewalle, maar moest tijd toegeven aan de andere dames, zodat we bij de laatste wissel als 3° doorkwamen, met een geringe achterstand. saskia vens met haas nick depaemelaere kon de kloof niet meer dichten, zodat we 3° val-ploeg werden.

iedereen had het beste van zichzelf gegeven, we missen de 1° plaats met nog geen 2 minuten verschil. hopelijk komt het er ooit eens van om er het hoogste schavotje te betreden. achteraf in de vip-tent was het nog smullen van de barbeque, en de heren vonden vlug de weg naar de toog.

zelf had ik niet verwacht dat het zo goed zou gaan, had 41 minuten, maar kon zeker sneller. misschien iets te lang bij veerle gebleven, maar dat is praat achteraf. de benen waren zeker niet vermoeid, enkel de buikspieren bij het loslopen achteraf deden wat pijn.

hier enkele foto's van de ekiden, direct erna mijn verslag van de relays in gent.

DSCN5986.JPG

3630688261_2.jpg

DSCN6015.JPG

 

DSCF1071.JPG

 

willy vroeg als ik het zag zitten om mee te lopen in de relays van de crosscup, ze hadden nog iemand tekort. ja dus, is altijd leuk en goed voor de sfeer. samen met jasmijn haghedoren en saskia vens vormden we avr-2, de eerste ploeg was louise wastyn, sofie gallein en veerle dejaeghere, die heel knap derde werden.

jasmijn startte voor ons, ze was rap weg, maar als 400m-loopster viel ze wat stil, zodat het een eindje uitkijken was tussen die groep loopsters die op me afkwam. eens gewisseld, kon ik direct een hoog tempo lopen. twas slechts 1500 meter, dus direct alles geven. kon goed opschuiven, een tiental dames kunnen inhalen, enkel de zandstrook viel me wat tegen, maar iedereen had hetzelfde probleem. had nog 5.43, ben tevreden met deze tijd. daarna kon saskia op hetzelfde elan verder lopen, en haalde ook nog enkele dames bij. zo werden we 25° op 50 ploegen, net in de helft dus. was blij verrast met mijn hoog tempo op de eerste cross, maar nu rusten, want opnieuw kwamen de buikspieren wat tegenpruttelen. tzal dus een maandje kiné-oefeningen-rusten en duurloopkes worden. had vorig jaar hetzelfde gedaan, en gezien mijn uitslagen dit jaar heeft het me geen windeieren gelegd. tzal wel weer knagen om te gaan lopen, is normaal zeker?

zal hier en daar wel opduiken op een wedstrijd, maar dan wel om te supporteren, groetjes patje x

DSCN6030.JPG

DSCN6036.JPG

21:56 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Mooie prestaties Patricia!!!

Gepost door: Wendy | 26-10-10

Ik moest even diep nadenken toen ik je zag voorbijsnellen .... ik had jou helemaal niet verwacht in het heetst van de strijd ;-) maar gelukkig kon ik toch vlug de klik maken om je aan te moedigen .
Laat de buikspieren nu maar wat op adem komen !!

Waarschijnlijk zien we jullie in Roeselare ...

Gepost door: Ivan en Kristien | 27-10-10

Goeie prestaties!
Jammer dat je terug last krijgt van je buikspieren.
Alles komt wel goed,

Groetjes Layla

Gepost door: layla | 27-10-10

De commentaren zijn gesloten.