11-10-10

marathon eindhoven

het hoogtepunt van het jaar was weer aangebroken. in het voorjaar al wat uitkijken wat je traint, om dan 10 weken lang alles over te hebben om er te staan op het moment van de waarheid. en dan moet alles nog kloppen ook, het weer, de conditie, het mentale aspect.

net als andere jaren opnieuw eerst naar erpe-mere gereden om dan mee te rijden met guy en kathleen steenhaut. onderweg en de dagen ervoor ontelbare sms'kes en mailkes gekregen van vrienden, familie, face-bookers en bloggers. doet echt deugd te weten dat er op zondag om 11 uur vele mensen aan je denken. bedankt voor de steun alvast. eens aangekomen met cor vriend kennisgemaakt, hij is de racedirector, waakt over alles wat top en subtop betreft, en het moet gezegd, twas weer dik in orde. dranken, koekjes, bananen lagen er voor het grijpen, de kamers waren weer top, alles wat je wenstte werd er voor je geregeld. daarna met kathleen gaan loslopen, terwijl de mannen de bar van het hotel eens gingen uittesten. na de douche naar het beursgebouw getrokken om eens rond te kuieren op de runnersbeurs. nadien wat door de straten geslenterd, er was veel volk, wat wil je met zo'n weer. na de koffie gingen kathleen en guy wat rusten, wij zijn nog wat gaan shoppen. heb zo nog een vestje van nike gevonden in het roze wat ik al een tijdje niet vond bij ons. toen was het tijd voor de bespreking, niks nieuws eigenlijk, maar wat wil je bij een derde deelname. nadien was het pasta-party time. na de speeches was het aanschuiven aan het rijkelijk buffet, heb me beperkt tot pasta met saus, maar voor het dessert toch nog chocomousse geproefd, en die was lekker. dan nog haasje martin, die gekwetst was en normaal de halve ging lopen, met vrouwke daisy, stefaan stockman en sofie gesproken. ze spraken nog de laatste woorden moed in, en dan naar boven naar het bedje. lekker geslapen, stef weer wat minder, en om 6.45 ging de wekker om op het gemak ons klaar te maken voor het ontbijt. daarna naar de kamer van kathleen om nog wat te rusten, de heren gingen naar de runnersbeurs om trainer willy in te lichten over de laatste verwikkelingen.

omstreeks 10.20 naar buiten en op het gemak naar de start gewandeld. daarna zo'n 2 km losgelopen, nog wat gestrecht, nog hier en daar een praatje gemaakt, stef nog eens goed vastgepakt, en dan naar het startvak. daar nog wat weg en weer gelopen, 3 versnellingen geplaatst, en de overtollige kledij afgegeven. stef gaf nog een zoen en zei dat hij in me geloofde, en eerlijk, ik ook. haas van dienst was lieven vdbroucke, iemand die ik ken via stijn fincioen, die ons naar de beloofde 2.58 zou loodsen. maar ook trainer willy was opnieuw haas, zodat ik zeker niet aan mijn lot zou overgelaten zijn. de organisatie had 13 zwartjes uitgenodigd met als doel het parcoursrecord te breken, dus een dichte plaats was al niet mogelijk, en in het benelux-kampioenschap was er ook grote tegenstand. naast enkele sterke nederlandse dames, waren ook els rens en ria thienpont van de partij, naast kathleen en ange dammen. het ging dus drummen zijn voor de top-6 die een extra premie krijgt.

start. en het ging rap van in het begin. denk de eerste km in 3.48 dus bijna een halve minuut te rap. dan wel vertraagd, maar toch ging het rap genoeg. willy greep dan in, maar aan 10 km hadden we 41.30, dat is 45 sec rapper dan vorig jaar. daar het eerste gelleke genomen met water. en zo gingen de kilometers verder, om halverwege door te komen in 1.27.30, dat is anderhalve minuut rapper dan het jaar ervoor. dus met een licht verval zat een tijd van 2.56 erin. maar dat was nog maar halverwege. aan 23 kilometer opnieuw stef met een gelleke, maar een onverlaat achter me liep me op de hielen, waardoor ik net niet viel. eens goed gevloekt, en het water aangenomen, net als ik drink, opnieuw op mijn hielen. voelde direct een pijnscheut vanuit mijn rug naar de hamstring trekken, dacht echt dat mijn marathon voorbij was. heb de drinkbus midden het pak in de grond gezwierd, met tranen doorgelopen en de pijn proberen te verbijten. gelukkig minderde de pijn, en kon zo toch weer hopen mijn record aan te vallen. aan 30 kilometer was de voorsprong nog 2 minuten, maar vorig jaar kon ik op het laatste nog doorgaan, met deze snelle start vreesde ik ervoor. net voor de 35 moest kathleen lossen, voor iedereen is dit een kritiek punt, ook voor mij. willy moest aan 37 ook lossen, maar liet zich zo uitzakken tot bij kathleen om haar nog bij de staan. stond er dus alleen voor, vond hier en daar nog een metgezel, en kon zo nog redelijk tempo houden. de hele marathon liep ik 5° benelux, maar aan 40 km zag ik een nederlandse voor me die behoorlijk afzag, wat me uiteraard sterker maakte, liep het gat dicht en maakte nog meer tempo. kon zo nog enkele plaatsen opschuiven, met als eindtijd 2.56.44, ofwel 1.59 rapper dan mijn vorige. was natuurlijk opgetogen door het resultaat. dan vlug uitkijken naar kathleen, die met 9 seconden haar pr mistte. nadien naar de publieke zone, waar stef net toekwam. vlogen in elkaars armen, beiden wat gehuild, gelukkig uit blijschap.

voor mij dus opnieuw een topmoment. achteraf gezien wel enkele foutjes gemaakt, te rap gestart, en op het laatst wat bekocht. maar zou bij een tragere start waarschijnlijk ook rond deze tijd zitten dus eigenlijk geen probleem. weet wel dat het nog rapper kan en eigenlijk zou moeten, maar dat is allemaal gemakkelijk gezegd. bij eenzelfde voorbereiding hoop ik ooit nog zo'n 2' rapper te kunnen, maar dat is wel het plafond dan.

els rens werd tweede benelux met 2.53.32, ria derde met 2.55.23, en ik uiteindelijk vierde. was hiermee 13° dame en 111° van de 1463 finishers. een uitslag om in te kaderen, ben echt supercontent. nu nog een laatste keer concentreren, zaterdag is het ekiden, opnieuw met de avr-dames. stonden telkens op het podium, hopelijk kunnen we het dit jaar ook.

bedankt aan de vele supporters onderweg, heb vele bekenden gezien. ook voor de sms'kes en mailkes gisteren en vandaag.

zodra ik de foto's heb van gunther, vriend van kathleen, komen die op de blog

filmpjes onderweg en van de finish kan je bekijken via de site van eindhoven.

patje x

 

20:50 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Knap gedaan zeg!!! Prachtprestatie!!!

Gepost door: Wendy | 11-10-10

Ongelooflijk, wat een sterke tijd! Proficiat!!! We zien mekaar misschien zaterdag, ik hoop te kunnen meelopen op de Ekiden, maar zit precies met een blokkage bekken/hamstring, hopelijk verdwijnt het nog. PS Weet jij van een 'nieuwe' damesploeg olv V. D'haese? Indien dat alle 6 zo'n kleppers zijn zal het nog een serieuze strijd worden voor het podium daar in Brussel... Maar ik duim voor jullie! :-)

Gepost door: anje | 12-10-10

Je hebt dat weer super gedaan! Opnieuw een besttijd, de meesten denken dat dit zo gemakkelijk is om elk jaar weer beter te doen, maar dat is zeker niet het geval. Een tijd onder de 2u55' moet er zeker nog inzitten op termijn. Nu opnieuw genieten van deze prachtprestatie en dan nieuwe doelen stellen ... groetjes van Charlotte en mezelf x

Groetjes aan Stef

Gepost door: Stijn Fincioen | 12-10-10

Je hebt dat super, super gedaan! Kon tussen km. 37 en 39 nog even de kop nemen op dat stuk tegen de wind, maar dan was mijn vat volledig af.
@Stef: bedankt voor de aanmoediging onderweg, dat deed echt deugd op dat moment!
groetjes en tot op de training

Gepost door: Carlos Deprez | 12-10-10

Proficiat! De vele trainingen zijn beloond! Geniet maar met volle teugen :-)

Gepost door: sandra | 12-10-10

GEWELDIG Patricia ! Super gelopen, je hebt het dik verdient. Geniet van u prestatie en van de rust. We zijn zaterdag ook in Brussel, misschienzie ik je wel. Ons ploegje zal geen concurrentie zijn, we doen maar mee voor de fun !

Gepost door: Petra | 13-10-10

Proficiat met je knappe prestatie,je hebt er veel voor gedaan en werd er zeker voor beloond.Je zus anita.

Gepost door: anita | 13-10-10

Proficiat met uw fantatische prestatie. Is gewoon schitterend wat u gepresteerd hebt!!! Chapeau

Gepost door: felix | 14-10-10

Patje klein maar dapper zeggen ze toch!! Een heel mooie prestatie dat je maar kunt doen als je erin geloofd, je stond er en dat wisten we, alleen moet dat de dag zelf uitkomen!
En Stef als de meid onder de 40kg komt kom ik je helpen:-)

grtsjes X

Gepost door: martin labaere | 15-10-10

Proficiat , het hard werken is beloond !!!
Geniet ervan !

Gepost door: Conny en Ronny | 15-10-10

loon naar werken... schitterend Patricia. Proficiat.

Gepost door: natalie | 19-10-10

Heel mooi verslag van je marathon.
Je hebt het opnieuw super gedaan. Jammer van de enkele tegenslagen onderweg, maar het is je terug gelukt!
Een dikke proficiat!!
Groetjes Layla

Gepost door: layla | 25-10-10

De commentaren zijn gesloten.