27-09-10

berenloop in beernem

eerst even terug in de tijd. na dwars door izegem kreeg ik last tussen mijn lies en buikspieren. naar de dokter getrokken met een bang hartje, want kon mijn trainingen niet volledig afwerken. bleek mijn adductoren te zijn die ontstoken waren, dus ontstekingsremmers nemen. gelukkig is het meeste leed nu geleden, kan wel niet zeggen dat alle pijn weg is, maar het is allezins veel beter geworden. ben ook eens naar aalst getrokken om met martin, kathleen en chris de smet onze duurloop met 3x5 km snel te doen. alles verliep vlotjes, hadden 38,7 km in 3.02, tempo van 3uur20 op de marathon. deze week woensdag nam stef verlof om met me te trainen, moest in totaal 9 km snel op de piste, en de haas deed zijn werk voortreffelijk. telkens 1.35 per toer, ging goed.

gisteren dus beernem op het programma. was nu 3 jaar geleden dat ik er liep, anders viel het samen met de ekiden met avr, maar dit is nu een week na eindhoven. dit is een mooie wedstrijd enkel voor dames, en de toppers zijn altijd present. maakte me geen zorgen, wilde enkel nog eens testen voor eindhoven. eens aangekomen de tegenstand gesproken, en het waren er veel. barbara mavaeu, ria thienpont, sylvie mulle, gwendoline dedeyne, marlene vandenbrouck, nathalie declercq, nina lauwaert, natalie tijtgat, en heidi hertveldt om de voornaamste te noemen. top 5 zou al heel mooi zijn in dit gezelschap, zeker na de zwaarste week van de voorbereiding.

eens gestart, waren barbara, ria en sylvie weg. zat samen met marlene, gwendoline en nathalie declercq. halfweg de eerste ronde nam ik een beetje voorsprong, maar met de stroken tegen wind vond ik het beter me opnieuw te laten inlopen. marlene en ik deden het kopwerk, gwen moest af en toe de rol lossen, maar kwam telkens aansluiten. tijdens de derde en laatste ronde versnelde ik na de strook tegen wind. had direct een gat op gwen, en wist dat ik vol door moest gaan, want ze is de snelste van ons twee. kon tot op de finish volhouden, wat me een fantastisch gevoel gaf. werd dus vierde in totaal, en tweede seniore. liep anderhalve minuut sneller dan in 2007, had op 8,6 km een tijd van 31.24 .

kan dus vol vertrouwen uitkijken naar 10/10/10, een meer dan geslaagde test. nu zorgen niet ziek te worden, de adductoren nog wat rust gunnen, en dan knallen. zal enkel dagen voor eindhoven nog een laatste update geven.

patje x

DSCF1010.JPG

_3396926698.jpg

_3879708110.jpg

22:28 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-09-10

dwars door izegem

zoals elk jaar naar kachtem getrokken voor deze 30 kilometer. eerst 22,5 km aan 12 per uur, daarna 7,5 km aan vrij tempo. bij de dames aan de start valerie steen, an de both en isabelle vermeulen. allen trekken we naar eindhoven, enkel valerie wilde deze afstand eens lopen als test.

er werd dus duchtig gebabbeld tussen de 85 vertrekkers, liep eens hier en daar, elke 4 kilometer laten afzakken tot bij stef die volgde met de fiets voor drank en spijs. voelde me lekker, het tempo was perfect en het weer ook. de wind voelde ik niet in de groep, waarschijnlijk door mijn gestalte hihi.

de laatste kilometers voor de eigenlijke start moesten er al een 15-tal lopers lossen, het tempo bleef 12 per uur, dus daar kan het niet aan liggen. eigenlijk moet je al goed getraind zijn om hieraan te beginnen. net voor de start werd het nerveurser in de groep, wat wel normaal is. de beteren willen de benen hun gang laten gaan, en ik ook eigenlijk. nestelde me net na de start in het spoor van bert seynhaeve, een vroegere loopvriend. valerie was mee, net als nog een grote groep. voelde na een kilometer dat we een gaatje sloegen, tot stef riep dat we aan 16,5 liepen, dus remmen toe, want mocht van willy tot 4'10 per kilometer gaan. maar door deze ferme versnelling moest ik naar adem happen. werd toen bij de eerste brug ingelopen door een man, en nestelde me in zijn spoor. na de afdaling liet ik hem gaan, was opnieuw te rap. dan ingehaald door willem en carlos van de club, kon daar een dikke kilometer bij blijven, maar moest ze ook laten gaan. valerie bleef nog altijd op 50 meter hangen, dus moest doorgaan. op zo'n 2,5 kilometer van de finish kwam gert luykx bij me, en nam me op sleeptouw langs de vaart. maar het tempo stokte wat, en stef riep om rapper te lopen. kon dit gelukkig nog, zodat mijn gemiddelde nog wat omhoog ging. moe maar tevreden kwam ik als eerste aan, met slechts 12 seconden voorsprong op valerie. die moet dus in superconditie zitten, want haar langste afstand ooit gelopen was de halve marathon van mc-bride.

met het loslopen een totaal van 35 kilometer, op zondag een herstelloop van 9 km, en 's middags een uurke. deze week opnieuw de duurlopen en interval, gelukkig zijn de benen al hersteld.

tot de volgende patje x

DSCN5916.JPG

DSCN5919.JPG

DSCN5927.JPG

DSCN5930.JPG

22:26 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |