07-09-10

dwars door izegem

zoals elk jaar naar kachtem getrokken voor deze 30 kilometer. eerst 22,5 km aan 12 per uur, daarna 7,5 km aan vrij tempo. bij de dames aan de start valerie steen, an de both en isabelle vermeulen. allen trekken we naar eindhoven, enkel valerie wilde deze afstand eens lopen als test.

er werd dus duchtig gebabbeld tussen de 85 vertrekkers, liep eens hier en daar, elke 4 kilometer laten afzakken tot bij stef die volgde met de fiets voor drank en spijs. voelde me lekker, het tempo was perfect en het weer ook. de wind voelde ik niet in de groep, waarschijnlijk door mijn gestalte hihi.

de laatste kilometers voor de eigenlijke start moesten er al een 15-tal lopers lossen, het tempo bleef 12 per uur, dus daar kan het niet aan liggen. eigenlijk moet je al goed getraind zijn om hieraan te beginnen. net voor de start werd het nerveurser in de groep, wat wel normaal is. de beteren willen de benen hun gang laten gaan, en ik ook eigenlijk. nestelde me net na de start in het spoor van bert seynhaeve, een vroegere loopvriend. valerie was mee, net als nog een grote groep. voelde na een kilometer dat we een gaatje sloegen, tot stef riep dat we aan 16,5 liepen, dus remmen toe, want mocht van willy tot 4'10 per kilometer gaan. maar door deze ferme versnelling moest ik naar adem happen. werd toen bij de eerste brug ingelopen door een man, en nestelde me in zijn spoor. na de afdaling liet ik hem gaan, was opnieuw te rap. dan ingehaald door willem en carlos van de club, kon daar een dikke kilometer bij blijven, maar moest ze ook laten gaan. valerie bleef nog altijd op 50 meter hangen, dus moest doorgaan. op zo'n 2,5 kilometer van de finish kwam gert luykx bij me, en nam me op sleeptouw langs de vaart. maar het tempo stokte wat, en stef riep om rapper te lopen. kon dit gelukkig nog, zodat mijn gemiddelde nog wat omhoog ging. moe maar tevreden kwam ik als eerste aan, met slechts 12 seconden voorsprong op valerie. die moet dus in superconditie zitten, want haar langste afstand ooit gelopen was de halve marathon van mc-bride.

met het loslopen een totaal van 35 kilometer, op zondag een herstelloop van 9 km, en 's middags een uurke. deze week opnieuw de duurlopen en interval, gelukkig zijn de benen al hersteld.

tot de volgende patje x

DSCN5916.JPG

DSCN5919.JPG

DSCN5927.JPG

DSCN5930.JPG

22:26 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Je bent goed op dreef,nog veel succes verder met je trainingen.

Gepost door: anita | 10-09-10

duidelijk al de goeie form te pakken...

Gepost door: natalie | 14-09-10

Hey Patricia , ik geraak niet zo meer op al die blogs maar toch nog een duwtje in de rug vanuit Veurne . We blijven je volgen op ' discrete ' manier ;-)
Hoop dat je in Eindhoven nog eens kunt schitteren . We zullen je dan wel eens zien langs Vlaanderens veldloopwegen .
Ivan en Krisitien

Gepost door: ivan | 17-09-10

De commentaren zijn gesloten.