29-08-10

PK 10000 in zwevegem

deze week had ik de middag om te werken, kon dus een beetje blijven liggen om fris te zijn voor het trainen. de huishoudelijke taken worden wat achteruitgeschoven, maar stef neemt er ook wel enkele op hem. 2 maal interval deze week, dinsdag 3x 3000 samen met clubgenoot tom, telkens aan 15 per uur, ging heel goed. donderdag rechten versnellen, dit met het pk 2 dagen later niet echt snel gelopen, maar toch genoeg om tevreden te zijn van de training. door het verschuiven van mijn werkuren pas 'savonds naar vincent callewaert om mijn bekken te laten behandelen, maar bij een nieuwe oefening te ver en te diep gegaan, zodat ik iets voelde in mijn bil schieten. wist niet als het een verrekking of scheurtje was, ging wel zien de dag erna. bij het loslopen vrijdag voelde ik pijn, zag het pk al aan me voorbij gaan. zaterdagmiddag naar kine joeri gegaan om me te laten tapen, zou zien bij het opwarmen indien het beterde. blijkbaar had hij zijn werk goed gedaan, want kon loslopen en versnellen zonder echt pijn te voelen, zal dus hopelijk van voorbijgaande aard zijn.

de wedstrijd zelf dan. deze stond in het teken om een mooi resultaat te lopen, en te zien hoe het gesteld was na de vele kilometers de laatste weken. had gevraagd aan haasje martin om er ook te zijn, evenals aan kathleen steenhaut. trainer willy was ook van de partij, en die had charline vanneste aangesproken ook deel te nemen. waren dus met een mooi groepje, maar we liepen niet voor winst, want ook hanna vandebussche was er, enkele maten te groot voor ons. de start was heel rap, weet  niet wat we hadden aan 200 meter, maar tzal ferm geweest zijn. ik hing achteraan het peleton te bengelen, tot martin orde op zaken zette, nestelde me in zijn spoor, de rest kwam mooi mee. en zo waren we weg voor 25 ronden, telkens rond de 1.30 in het begin. na 3 km hadden we 11.20, en na wat vertragen kwamen we halfweg door aan 18.58, het gevraagde tempo. na zo'n 7 km werd het te snel voor charline, en moest lossen, maar willy bleef bij haar om te hazen. een kilometer later lostte ook kathleen, maar willy had opgedragen haar op te wachten om zo voor haar een mooie tijd te kunnen neerzetten. toch moest ze nu en dan een gaatje laten, en de laatste twee ronden, nadat ze enkele keren zei dat we mochten doorgaan, versnelden we. denk dat mijn laatste ronde iets van 1.22 was. totaaltijd werd 37.57, slechts 11 seconden van mijn pr.

hanna won in 34.57, een schitterende tijd. kathleen had 38.04, een dikke pr, en charline bij haar eerste 10k een mooie 38.18. ook van mijn club won frederik keersebilk in 34.06, danny musseeuw had 34.54, en johny verstraete 43.02

kon dus op wolkjes loslopen, had niet echt last van de bil, vanmorgen ook niet bij de duurloop. vindt het een mooie opsteker, moest nooit over mijn toeren gaan, kon gerust nog verder op dit tempo. kan dus met een gerust gemoed verder richting eindhoven.

tot de volgende, patje x

DSCN5797.JPG
DSCN5821.JPG
DSCN5841.JPG
DSCN5885.JPG
DSCN5895.JPG
DSCN5899.JPG

21:38 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-08-10

kilometers vreten

het is reeds 3 weken dat we terug zijn van vittel. de kilometers stapelen zich hier op, vooral in het weekend dan. in dat weekend traint stef duchtig mee, 2 weken terug 30 kilometer in de gavers, en vorige week 32 hier in rollegem-kapelle. we liepen 8 toerkes van onze wedstrijd, telkens goed voor 4 kilometer per stuk. was blij dat hij erbij was, want hij kan perfect een tempo aanvoelen, zodat we tussen de laatste 5 toeren telkens aan 20.15 doorkwamen, ook al zat hij kapot de laatste 5 kilometer.

gisteren stond er 2 maal anderhalf uur op het programma. dus stef mee in de morgen, maar in de middag gaf hij forfait, zodat ik naar heule trok voor de wembleyloop. opdracht was 4 km opwarmen en uitlopen, en tevens de wedstrijd van 10 km meedoen. had toestemming van trainer willy om mee te lopen, maar enkel aan duurtempo. mocht het dus uitleggen aan de start dat ik niet meeliep voor de prijzen. liep samen met isabelle vermeulen, die de dag ervoor had gelopen in nieuwkerke. konden mooi praten onderweg, zodat de kilometers voorbij vlogen. we hadden een tijd boven de 47 minuten, dus bijna 10 minuten trager dan anders, maar toch nog werden we tweede en derde. mocht dus toch nog naar het podium, waar vooral winnares mia frere tevreden was dat ik het gaatje niet toeliep de laatste ronde.

nu is het uitkijken naar zaterdag. loop in zwevegem het pk 10000, waar ik hoop een mooie tijd te lopen. loop er samen met kathleen steenhaut en charline vanneste, en hazen van dienst martin en willy. hoop op rustig weer, want vandaag was het echt wel storm.

groetjes, patje x

21:16 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

02-08-10

stage vittel deel 2

zoals in mijn vorig verslag vermeld, stond er een lange duurloop van 30 kilometer op het programma. stef en ik om 7.30 gaan ontbijten, terwijl de rest nog sliepen. omstreeks 9.30 stonden we paraat met gellekes en drank. een rondje meet 2.5 kilometer, dus gingen we voor 13 minuten per toer. maar na de eerste hadden we 12.35, dus vertragen was de boodschap. dat ging echter niet, want de volgende was 12.20, de derde dan weer 12.30. dus net een gemiddelde van 12 per uur. een gelleke genomen, en opnieuw vertrokken. het tempo werd gehouden op 12 per uur, en stef kon gemakkelijk lopen, ondanks de vele trainingen die hij al meedeed. na een klein uur 15 minuten stonden willy, martin, stefaan en frederik klaar om stefaan af te lossen. het tempo ging nog iets omhoog, zodat ik 30 km had in 2.27.30. was heel content van deze training, bedankt aan de bende om mee te lopen.

in de middag rust, had wel willen lopen, maar een lichte blessure aan mijn bekken, een oud zeer, bracht roet in het eten. die laat ik nu behandelen door specifieke oefeningen te doen, enkele spieren in het bekken staan gespannen, en om die te versterken moet ik leniger worden, dus deze middag een grote bal en step gehaald om thuis te kunnen oefenen.

de rest van de stage verliep prima, tijdens de interval gesteund van stef en martin liepen we mooie tijden, en de duurlopen werden zonder problemen gelopen. eens thuisgekomen, op zaterdag de was en plas gedaan, om zondag 20 km te lopen. het begin was zwaar, maar eens de benen los verliep het prima, en zo zijn we op weg naar eindhoven.

bey, patje x

 

 

DSCN5682.JPGDSCN5692.JPG

21:01 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |