29-08-10

PK 10000 in zwevegem

deze week had ik de middag om te werken, kon dus een beetje blijven liggen om fris te zijn voor het trainen. de huishoudelijke taken worden wat achteruitgeschoven, maar stef neemt er ook wel enkele op hem. 2 maal interval deze week, dinsdag 3x 3000 samen met clubgenoot tom, telkens aan 15 per uur, ging heel goed. donderdag rechten versnellen, dit met het pk 2 dagen later niet echt snel gelopen, maar toch genoeg om tevreden te zijn van de training. door het verschuiven van mijn werkuren pas 'savonds naar vincent callewaert om mijn bekken te laten behandelen, maar bij een nieuwe oefening te ver en te diep gegaan, zodat ik iets voelde in mijn bil schieten. wist niet als het een verrekking of scheurtje was, ging wel zien de dag erna. bij het loslopen vrijdag voelde ik pijn, zag het pk al aan me voorbij gaan. zaterdagmiddag naar kine joeri gegaan om me te laten tapen, zou zien bij het opwarmen indien het beterde. blijkbaar had hij zijn werk goed gedaan, want kon loslopen en versnellen zonder echt pijn te voelen, zal dus hopelijk van voorbijgaande aard zijn.

de wedstrijd zelf dan. deze stond in het teken om een mooi resultaat te lopen, en te zien hoe het gesteld was na de vele kilometers de laatste weken. had gevraagd aan haasje martin om er ook te zijn, evenals aan kathleen steenhaut. trainer willy was ook van de partij, en die had charline vanneste aangesproken ook deel te nemen. waren dus met een mooi groepje, maar we liepen niet voor winst, want ook hanna vandebussche was er, enkele maten te groot voor ons. de start was heel rap, weet  niet wat we hadden aan 200 meter, maar tzal ferm geweest zijn. ik hing achteraan het peleton te bengelen, tot martin orde op zaken zette, nestelde me in zijn spoor, de rest kwam mooi mee. en zo waren we weg voor 25 ronden, telkens rond de 1.30 in het begin. na 3 km hadden we 11.20, en na wat vertragen kwamen we halfweg door aan 18.58, het gevraagde tempo. na zo'n 7 km werd het te snel voor charline, en moest lossen, maar willy bleef bij haar om te hazen. een kilometer later lostte ook kathleen, maar willy had opgedragen haar op te wachten om zo voor haar een mooie tijd te kunnen neerzetten. toch moest ze nu en dan een gaatje laten, en de laatste twee ronden, nadat ze enkele keren zei dat we mochten doorgaan, versnelden we. denk dat mijn laatste ronde iets van 1.22 was. totaaltijd werd 37.57, slechts 11 seconden van mijn pr.

hanna won in 34.57, een schitterende tijd. kathleen had 38.04, een dikke pr, en charline bij haar eerste 10k een mooie 38.18. ook van mijn club won frederik keersebilk in 34.06, danny musseeuw had 34.54, en johny verstraete 43.02

kon dus op wolkjes loslopen, had niet echt last van de bil, vanmorgen ook niet bij de duurloop. vindt het een mooie opsteker, moest nooit over mijn toeren gaan, kon gerust nog verder op dit tempo. kan dus met een gerust gemoed verder richting eindhoven.

tot de volgende, patje x

DSCN5797.JPG
DSCN5821.JPG
DSCN5841.JPG
DSCN5885.JPG
DSCN5895.JPG
DSCN5899.JPG

21:38 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Mooie tijd!! Proficiat hoor

Gepost door: wendy | 30-08-10

Proficiat met je tweede plaats en met je sterke tijd op de 10 km.

Gepost door: anita | 30-08-10

Proficiat dit ziet er allemaal schitterend uit !!!

Nog veel succes met de verdere opbouw !!!

Gepost door: Conny en Ronny | 31-08-10

Ik had het nieuws al sneller vernomen. Proficiat ! Hopelijk blijft het bij een kleine kwetsuur en heb je er verder geen last van in je verdere voorbereding. Nog veel moed bij het verwerken van de vele loopkm's.

Gepost door: petra | 01-09-10

De commentaren zijn gesloten.