29-07-10

bosmolensloop en stage vittel deel 1

hoi,

vrijdagavond de laatste wedstrijd voor de marathonvoorbereiding. deze keer dichtbij huis, een organisatie van ivac, waar stef en ik vroeger onze zondagochtend-duurlopen mee liepen. vele bekende gezichten dus, altijd leuk hen een plezier te kunnen doen. de opwarming verliep vlekkeloos, was wel redelijk warm, maar ondervond er niet echt hinder van. op de 10 kilometer geen tegenstand, op de 5 km die samen met ons startte zou isabelle vermeulen gemakkelijk zegevieren. afgesproken met patrick pattyn om samen te lopen aan een tempo tegen de 15 per uur. isabelle liep zo'n 50 meter voor ons, kon het gaatje dichten maar deed het niet, liepen zo samen onze toertjes. halfweg nog het gezelschap gekregen van dominique pattyn, zo konden de neefjes er in de laatste rechte lijn nog een sprint van maken. zelf heel gemakkelijk gewonnen, liepen aan 14,7 gemiddeld, dus een goede training.

na 4 uurkes slapen richting roeselare voor onze trip naar vittel. dit jaar met 14 atleten, zowel jeugd als afstandlopers zijn opnieuw op post. in de auto enkele keren weggedommeld, maar eens aangekomen de kleertjes aan om de benen los te gooien. ging niet echt vlot, de wedstrijd en het lange stilzitten zaten toch wel in de benen. in de namiddag op de piste voor het kortere werk, meer moest dat niet zijn. en zo waren we vertrokken voor de dagelijkse routine: slapen, eten en trainen. zijn intussen al meermaals naar contrexeville getrokken, voor onze toerkes rond het meer.

ook aan ontspanning geen gebrek, zondag zijn stef en ik naar de hippodroom getrokken, elke zondag zijn er grote paardenkoersen. was best leuk, bijna iedereen was aan het gokken. wij dus ook, maar niet voor geld, bij elke voorstelling gaven we onze favoriet aan elkaar door. je kan het al raden, geen prijs. wel zat er iemand voor ons die de eerste drie juist had, en 180 euro won. intussen ook een verjaardag mogen vieren, arne wallays werd 20, dus een cadeau mocht niet ontbreken. het cpo had voor taart gezorgd, en zelf hadden we wat drank gehaald. lichtjes overdonderd mocht hij die aansnijden, en smaken dat het deed !

intussen de voorlaatste dag, binnen een uurke mijn lange duurloop van 30 kilometer, zo weet ik dat de marathon aan het naderen is.

greetz patje x

 

DSCN5551.JPGDSCN5556.JPGDSCN5584.JPGDSCN5600.JPGDSCN5633.JPGDSCN5653.JPG

08:49 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-07-10

brugge loopt

het beloofde een hete dag te worden, maar sponsor running center had gevraagd te starten op deze wedstrijd, dus doen we dat. stef had me afgezet op 't zand, hij reed met de auto tot het jan breydel stadion om dan terug te keren met de fiets, zodat ik waterbevoorrading zou hebben. ben dan te voet door de winkelstraat getrokken, gelukkig waren vele winkels gesloten, kon zo tijdig op de markt geraken. daar tom hoornaert tegengekomen, en samen gaan loslopen. was toen al heel warm rond 11 uur. aan de start ria thienpont, annemie dupont en heidi hertfeld als belangrijkste tegenstand.

om 11.45 waren we vertrokken, een snelle start van ria en annemie, volgde op 15 meter doorheen de straten van brugge. kon na een dikke kilometer aansluiten, een kilometer verder moest annemie lossen. ria en ik trokken door tot bij een groepje, maar dan ging het te snel voor me, of versnelde ria. verloor op de volgende 3 kilometer zo'n honderd meter, maar had 150 meter voor op de rest. was dus zeker van mijn 2° plaats. tot er een seingever ons de verkeerde weg opstuurde middenin stad. stef en ik zagen lopers op ons afkomen, wisten niet wat er gebeurde, tot stef omdraaien riep. zat zo weer bij ria, maar die versnelde zo hard dat ik ze liet gaan. denk dat onze ommetoer een kleine kilometer duurde, dus kwamen we tussen tragere lopers. wist niet waar ik zat, had het erg warm en geen goesting meer om door te lopen. kwas vooral kwaad, had een mooie wedstrijd verwacht. ben dan stilletjes aan terug op toeren geraakt, maar zag mijn tijd op 10 km, 43 min. de goesting was dan helemaal weg, en heb de rest aan snelle duurlooptempo afgehaspeld. kwam aan als vierde dame, ria won ondanks het mislopen, heel knap van haar. daarna annemie en heidi. zelf dus erg teleurgesteld, moest vele keren mijn verhaal doen, en wist niet wat ze zouden doen met de uitslag.

bij de prijsuitreiking bleek dat enkel winnaar bram coppens de volledige omloop had afgelegd, en dat we bij kilometer 14 ook miszonden werden. volgens de computer van stef liep ik 15,4 kilometer in 1 uur 4 minuten. ria was 2 min 30 voor me, annemie en heidi een kleine 2 minuten met bijna een kilometer minder in de benen, dus mag ik stellen dat ik 2° ging blijven. werd wel eerste seniore, dus moesten ze de uitslag niet aanpassen.

beykes, patje x

 

DSCN5478.JPGDSCN5507.JPGDSCN5519.JPGDSCN5529.JPGDSCN5483.JPG

21:57 Gepost door patje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |