29-06-10

druk weekendje

na de halve marathon van heemskerk enkel wat duurloopkes gedaan, want vrijdagavond stond reeds dwars door sint-pieter op het programma. maar eerst wat gaan shoppen, had gedaan met werken om 11 uur, en een half uurke later stond ik al in roeselare, het waren batjes en had enkele mooie spulletjes gezien de weken ervoor. vond alles wat ik wilde, wat een geluk !!! daarna nog naar de braderie in menen, ook daar enkele topjes meegebracht. eens thuis wat gerust, en klaargemaakt. tegen 19 uur in kuurne aangekomen, wat gebabbeld met collega-lopers, en beginnen opwarmen met tom en matthias, zijn zoontje die de 2,5 zou lopen.

aan de start marlene vandenbrouck en gwendoline dedeyne als grootste concurrentes. het was de bedoeling de kat uit de boom te kijken, maar na 1 kilometer liep ik al op kop in een groepje met tom. zat daar goed, dus lekker laten meedrijven. moest geen stap teveel doen, en zat halfweg een minuutje voor op marlene. in de laatste ronde moest tom wat lossen, heb me laten afzakken om hem wat te steunen. maar in de laatste kilometer zat hij in strijd voor een mooie plaats in zijn categorie, dus verdapperde hij opnieuw. heb hem laten gaan, moest wel nog even roepen dat hij verkeerd liep, en kon zo zonder diep te gaan winnen in 59.20 op 14,7 km. marlene werd tweede en gwendoline derde. daarna nog wat getettert met gwendoline en maatje christophe clyncke.

eens thuis toch zo'n 4 uur geslapen, want werd opnieuw op het werk verwacht. is er superdruk, beter dan te moeten doppen, maar toch. na het werk wat losgelopen, om erna alles klaar te zetten voor een demonstratie van juwelen. eens dat allemaal gedaan, de fiets genomen en naar izegem getrokken voor de halve marathon. vele bekende gezichten gezien. we zaten halfweg het parcours op een bankje, best gezellig. bij de vrouwen won clubgenoot charline vanneste voor clubgenoot veerle vandekerckhove, avr boven dus.

het zat al een tijdje in mijn hoofd om ook op zondag een wedstrijd te lopen, maar door het weer en de wedstrijd in kuurne niet vast gezet. zondagmorgen voelde ik me goed, dus alles klaargemaakt om naar lauwe te trekken. daar veel concurrentie. opnieuw marlene vandenbroucke, maar ook nathalie declercq, winnares van de marathon in torhout (2.57), en ellen van leeuwen, winnares vorig jaar. op de jogging, die samen met ons startte, mijn zus anita, valerie steen en saartje vandenberghe. het was echt heet, maar iedereen zal het wel ondervonden hebben. bij het loslopen nergens last, had opnieuw de goede benen. zoals beloofd aan mijn ventje traag gestart, zag de beteren voor me lopen. maakte snel de aansluiting bij nathalie en konden samen vlug een kloofje slaan. het ging vanzelf, moest echt niet forceren. voor ons liep valerie, die onbedreigd naar de overwinning liep op de 6,25 km. anita zou mooi tweede worden, zo'n 20 seconden na onze doortocht kwam ze aan. in de tweede ronde kwam ellen opzetten, tot zo'n 50 meter naderde ze. dacht goed aan de woorden van stef, wachten tot op het einde van de leie om te versnellen. kon me zolang bedwingen, was toen nog zo'n anderhalve kilometer vals plat tot aan de finish. de benen voelden super, had geen enkel last van de warmte, met dank aan mijn ventje, danny van lancker, vriend van nathalie, en schoonbroerke bart voor het water en sponzen. liep zo onbedreigd naar de zege, nam nog 15 seconden op nathalie en een minuut op ellen. was zo 16° op 123.

na de lekkere douche en prijsuitreiking naar huis getrokken, om lekkere frietjes te halen, een glaasje wijn en als dessert ijs. mocht wel na zo'n weekend.

groetjes, patje x

DSCN5443DSCN5445DSCN5454DSCN5462DSCN5475

22:15 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

21-06-10

corus marquetteloop te heemskerk

de dag na het bk berglopen opgestaan met een big smile. de ontgoocheling werd weggebabbeld door stef in de auto en door het vooruitzicht op wat dit jaar nog komen zou. in eerste instantie deze halve marathon, onbekend voor mij, maar wel al goeie dingen over gehoord. en ook een unieke kans om nog eens op weekend te trekken, want t'is zo'n 300 kilometer ver. we zaten op 500 meter van het strand, in wijk aan zee. jammer genoeg hetzelfde weer als in belgie, felle wind en regen op zaterdag. we waren vroeg vertrokken, want stef had graag nederland zien spelen, dus wij op zaterdagmiddag op café !!! zo'n 40 man was er aanwezig, maar qua sfeer een tegenvaller. hebben ons dan maar geamuseerd met commentaar te geven op hun klederdracht. je zag er vanalles, en natuurlijk bijna alles in het oranje. aan de time waren we het moe, en zijn naar heemskerk getrokken. daar was er jaarmarkt, maar veel was er ook niet te beleven. dan maar rond 16.30 de schoenen aangetrokken om los te lopen, een douchke genomen, nog wat gerust en een lekker restaurantje bezocht. tegen 20.30 het bedje in, om te kijken naar het voetbal, maar veel heb ik niet gezien ervan.

zondagmorgen verwend geweest door de gastvrouw, verse pistolets, broodjes, fruitsap, alles in overvloed en heel lekker. jammer dat ze een beetje laat vroeg om een pannenkoek te bereiden, ging er wel ééntje proeven. daarna nog wat gerust, en omstreeks 10 uur uitgecheckt om naar de wedstrijd te trekken. daar was rob kleine onze contactpersoon, wat kennis gemaakt met een leuke babbel, intussen uitgelegd wat waar was, en zo de startzone gaan verkennen. bij het klaarmaken in de kleedkamer heel wat vragen aan mijn adres. had mijn shirt aan dat stef had gemaakt met mijn marathontijd op, heb daar toch wel 10 minuten zitten kletsen. die zijn daar allemaal heel open, wel leuk zo.

aan de start allemaal onbekenden, rob had wel gemaild om te zeggen dat lydia kurgat meedeed, met een tijd van 2.33 op de marathon een topper. trok er me niks van aan, de boodschap was een mooie tijd lopen op dit vlak parcours. zat met 1.22 in mijn hoofd, dus van in de start het tempo hoog houden en meegaan met enkele mannen. dat lukte mooi de eerste ronde, maar een tempoversnelling deed me lossen, zodat ik de ganse 2° ronde alleen liep. door de felle tegenwind in de open vlakte richting zee verloor ik kostbare tijd. bij het ingaan van de laatste ronde toch nog een metgezel gevonden, maar de fut was eruit, teveel krachten verspeeld. ben echt diep moeten gaan, lang geleden, om nog een deftige tijd te hebben. kwam aan in 1.24.20, de tweede en derde ronde een minuut trager dan de eerste, dus bij ideale omstandigheden zou het misschien wel lukken.

daarna nog wat losgelopen, niet velen die dat daar kennen blijkbaar. na een heerlijke douche naar de prijsverdeling, nog een koffie gedronken, rob bedankt voor de goeie zorgen, en huiswaarts getrokken. we konden het niet laten, zijn nog naar de mexicaan getrokken, was weer heel lekker, vooral de mojito.

beykes, x

 

DSCN5420DSCN5427IMG_1861IMG_1862DSCN5439

21:53 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

06-06-10

BK berglopen in malmedy

reeds voor de 3° maal deze wedstrijd op het programma. na een gouden en vorig jaar een zilveren medaille dit jaar eens extra getraind op deze speciale wedstrijd. zo zijn stef en ik eens op en af gereden om er te trainen, en twee weken terug een mini-stage gehouden. op zaterdag een bostraining in butgenbach, de zondag samen met kathleen steenhaut het parcours verkend, en de maandag nog eens bostraining. was een zwaar weekendje, maar konden door het goeie weer ook energie opdoen en genieten van de ardennen.

de dag van de wedstrijd had ik last van zenuwen, normaal nooit, maar nu dus wel, want het parcours ligt me niet zo goed, maar ja, als je naar malmedy gaat, weet je wat te verwachten. samen met kathleen en marijke willekens opgewarmd, en met mijn ventje, die ook zou starten. de benen voelden goed aan, ondanks de warmte. aan de start vele onbekenden, dus eigen tempo zoeken en niet naar anderen omkijken. wel enkele seniores aan de start, dus een podium zou al een klein mirakel worden.

met zo'n 130 waren we weg, een kleine lus door de wijk, zodat de groep al wat uitgerekt is bij de eerste beklimming. daar kon ik direct tot boven lopen, wat andere jaren niet lukte. dan de zwaarste strook, 400 meter klimmen, om dan nog 150 meter verder omhoog te gaan op keien. kon tot net bijna aan de keien lopen, maar moest dan even passen, zo'n 50 meter gewandeld, om opnieuw aan te zetten. door het parcours te kennen weet je wel wat er komt, dus kan je je een beetje sparen waar nodig.

daarna wat op en af, om de eerste zware afdaling te nemen. enkele mannen passeerden me in een rotvaart, maar wilde niet teveel risico's nemen, er waren al enkele seniores voor me, en liep 6° algemeen. wist dat er geen plaats meer kon opgeschoven worden, dus proberen mijn positie te behouden.

ongeveer halfweg het parcours opnieuw het echte werk, kon weer tamelijk volhouden, maar net niet tot boven, dus weer wat gewandeld, om weer aan te zetten. de benen voelden toen al zwaar aan, maar wist dat het niet zo ver meer was. nog enkele stroken op en neer, maar altijd blijven lopen. na de 2° gevaarlijke afdaling, de laatste klim. op training lukte het me niet om stef te volgen, maar kon vandaag toch meer dan anders, heb wel het zwaarste gewandeld, maar kon dan opnieuw lopen tot boven. en dan weet je dat je er bent. een afdaling op steentjes en asfalt van een kleine kilometer, en dan nog 500 meter plat tot de finish.

zag dat mijn tijd bijna 1min 30 beter was dan vorig jaar, maar de ontgoocheling was te groot voor me. kon me eventjes niet meer inhouden, en de traantjes kwamen boven. had zoveel meer verwacht vandaag, maar het mocht niet zijn. had me echt gefocust op vandaag, 2 maal gaan trainen op het parcours, en misschien zelfs geen podium. hoorde dat ik 4° seniore was.

maar eerst het goede nieuws, kathleen bij haar eerste deelname direct goud bij de +40, kon ze volgen tot aan de keien, maar dan was ze weg. bergop kan ze wel lopen, enkel de afdalingen brachten haar schrik. en ook marijke goud bij de +45, net als vorig jaar trouwens. marijke werd 4° en kathleen 5° algemeen.

stef had vorig jaar 1 toertje meegelopen, en dan gestopt wegens een pijnlijke knie, maar had zich voorgenomen dit jaar 2 ronden te lopen, het dubbele van ons dus. ook bij hem stress, maar dan wel voor de beklimmingen, is een hele beproeving voor hem. hij kon zich rustig nestelen in een groepje die elkaar altijd maar inhaalden, telkens was er wel iemand aan het wandelen. vanaf een lastig moment begon hij te wandelen, want het zou zwaar worden door de warmte. bij elke bevoorrading even stoppen om genoeg te kunnen drinken, en dan weer verder. halfweg had hij 39.20, terwijl ik 36 minuten had. zijn hoop om 1 uur 20 te halen kon nog, maar tzou moeilijk worden. de tweede ronde meer gewandeld dan gelopen bergop, wat wel normaal is. de laatste afdaling zag hij dat het misschien net nog ging lukken, en zette door. eindtijd 1.19.49, benen kapot, maar een heerlijk gevoel zei hij. oja, " nooit meer ", dat zei hij ook.

ook nog enkele clubgenoten aan de start, bij de dames juniores werd jolien musseeuw derde en zus lisa vierde, bij de heren juniores werd robin hoet vierde en dimitri dejonckheere zesde, elie hoet won zilver in 1 uur 02, danny musseeuw ongeveer 1 uur 14, en wim dejonckheere een minuutje later.

intussen bij organisator ivan degrieck gaan informeren, en bleek dat de tweede seniore niet was aangesloten, zo schoof ik een plaatsje op in het bk, en mocht toch nog het podium op als derde in mijn reeks. dus toch nog een positieve noot om af te sluiten. intussen is de beslissing al gevallen dat dit mijn laatste optreden was in het berglopen, wist al dat dit niks voor mij is, maar door andere plannen voor volgend jaar zal het niet meer passen in mijn schema. vanmorgen al gaan loslopen, en moet zeggen, de benen voelden tamelijk fris aan, tuurlijk wat stijf in het begin, maar niks van vermoeidheid. nu uitkijken naar mijn volgende wedstrijd, zondag 20 juni een halve marathon in heemskerk, nederland. hoop er een mooie wedstrijd te hebben, aan sfeer alvast geen gebrek daar.

nog eens bedankt aan de supporters, en vooral conny en ronny, voor de babbel achteraf, en het terugbrengen van de autosleutels.

patje x

 

 

IMG_1870malmedy 2010IMG_1915IMG_1937IMG_1925

15:05 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |