29-06-10

druk weekendje

na de halve marathon van heemskerk enkel wat duurloopkes gedaan, want vrijdagavond stond reeds dwars door sint-pieter op het programma. maar eerst wat gaan shoppen, had gedaan met werken om 11 uur, en een half uurke later stond ik al in roeselare, het waren batjes en had enkele mooie spulletjes gezien de weken ervoor. vond alles wat ik wilde, wat een geluk !!! daarna nog naar de braderie in menen, ook daar enkele topjes meegebracht. eens thuis wat gerust, en klaargemaakt. tegen 19 uur in kuurne aangekomen, wat gebabbeld met collega-lopers, en beginnen opwarmen met tom en matthias, zijn zoontje die de 2,5 zou lopen.

aan de start marlene vandenbrouck en gwendoline dedeyne als grootste concurrentes. het was de bedoeling de kat uit de boom te kijken, maar na 1 kilometer liep ik al op kop in een groepje met tom. zat daar goed, dus lekker laten meedrijven. moest geen stap teveel doen, en zat halfweg een minuutje voor op marlene. in de laatste ronde moest tom wat lossen, heb me laten afzakken om hem wat te steunen. maar in de laatste kilometer zat hij in strijd voor een mooie plaats in zijn categorie, dus verdapperde hij opnieuw. heb hem laten gaan, moest wel nog even roepen dat hij verkeerd liep, en kon zo zonder diep te gaan winnen in 59.20 op 14,7 km. marlene werd tweede en gwendoline derde. daarna nog wat getettert met gwendoline en maatje christophe clyncke.

eens thuis toch zo'n 4 uur geslapen, want werd opnieuw op het werk verwacht. is er superdruk, beter dan te moeten doppen, maar toch. na het werk wat losgelopen, om erna alles klaar te zetten voor een demonstratie van juwelen. eens dat allemaal gedaan, de fiets genomen en naar izegem getrokken voor de halve marathon. vele bekende gezichten gezien. we zaten halfweg het parcours op een bankje, best gezellig. bij de vrouwen won clubgenoot charline vanneste voor clubgenoot veerle vandekerckhove, avr boven dus.

het zat al een tijdje in mijn hoofd om ook op zondag een wedstrijd te lopen, maar door het weer en de wedstrijd in kuurne niet vast gezet. zondagmorgen voelde ik me goed, dus alles klaargemaakt om naar lauwe te trekken. daar veel concurrentie. opnieuw marlene vandenbroucke, maar ook nathalie declercq, winnares van de marathon in torhout (2.57), en ellen van leeuwen, winnares vorig jaar. op de jogging, die samen met ons startte, mijn zus anita, valerie steen en saartje vandenberghe. het was echt heet, maar iedereen zal het wel ondervonden hebben. bij het loslopen nergens last, had opnieuw de goede benen. zoals beloofd aan mijn ventje traag gestart, zag de beteren voor me lopen. maakte snel de aansluiting bij nathalie en konden samen vlug een kloofje slaan. het ging vanzelf, moest echt niet forceren. voor ons liep valerie, die onbedreigd naar de overwinning liep op de 6,25 km. anita zou mooi tweede worden, zo'n 20 seconden na onze doortocht kwam ze aan. in de tweede ronde kwam ellen opzetten, tot zo'n 50 meter naderde ze. dacht goed aan de woorden van stef, wachten tot op het einde van de leie om te versnellen. kon me zolang bedwingen, was toen nog zo'n anderhalve kilometer vals plat tot aan de finish. de benen voelden super, had geen enkel last van de warmte, met dank aan mijn ventje, danny van lancker, vriend van nathalie, en schoonbroerke bart voor het water en sponzen. liep zo onbedreigd naar de zege, nam nog 15 seconden op nathalie en een minuut op ellen. was zo 16° op 123.

na de lekkere douche en prijsuitreiking naar huis getrokken, om lekkere frietjes te halen, een glaasje wijn en als dessert ijs. mocht wel na zo'n weekend.

groetjes, patje x

DSCN5443DSCN5445DSCN5454DSCN5462DSCN5475

22:15 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Patricia!!

Gepost door: Wendy | 30-06-10

Tweemaal juichen! Proficiat Patricia, ik heb ook ondervonden dat het warm was!

Gepost door: Petra | 30-06-10

Proficiat wi,je hebt dat were goed gedaan !!!!

Gepost door: anita | 01-07-10

proficiat. van een super weekend gesproken... als je deze twee klassiekers kunt winnen in het zelfde weekend moet de form wel heel goed zijn hé. Chapeau.

Gepost door: natalie | 01-07-10

Druk weekendje gehad! Proficiat met je eerste plaats. Knap gedaan in zo'n warm weer.
Jammer dat we niet konden naar de juwelendemonstatie...

Gepost door: Layla | 02-07-10

Proficiat !!! Met je eerste plaats je bent goed op dreef en dat met die hitte !!Schitterend !!Wij zijn nog in rust maar het begint te kriebelen .
Groetjes,
Conny en Ronny

Gepost door: Eeckhout Ronny en Conny Braekman | 03-07-10

De commentaren zijn gesloten.