21-06-10

corus marquetteloop te heemskerk

de dag na het bk berglopen opgestaan met een big smile. de ontgoocheling werd weggebabbeld door stef in de auto en door het vooruitzicht op wat dit jaar nog komen zou. in eerste instantie deze halve marathon, onbekend voor mij, maar wel al goeie dingen over gehoord. en ook een unieke kans om nog eens op weekend te trekken, want t'is zo'n 300 kilometer ver. we zaten op 500 meter van het strand, in wijk aan zee. jammer genoeg hetzelfde weer als in belgie, felle wind en regen op zaterdag. we waren vroeg vertrokken, want stef had graag nederland zien spelen, dus wij op zaterdagmiddag op café !!! zo'n 40 man was er aanwezig, maar qua sfeer een tegenvaller. hebben ons dan maar geamuseerd met commentaar te geven op hun klederdracht. je zag er vanalles, en natuurlijk bijna alles in het oranje. aan de time waren we het moe, en zijn naar heemskerk getrokken. daar was er jaarmarkt, maar veel was er ook niet te beleven. dan maar rond 16.30 de schoenen aangetrokken om los te lopen, een douchke genomen, nog wat gerust en een lekker restaurantje bezocht. tegen 20.30 het bedje in, om te kijken naar het voetbal, maar veel heb ik niet gezien ervan.

zondagmorgen verwend geweest door de gastvrouw, verse pistolets, broodjes, fruitsap, alles in overvloed en heel lekker. jammer dat ze een beetje laat vroeg om een pannenkoek te bereiden, ging er wel ééntje proeven. daarna nog wat gerust, en omstreeks 10 uur uitgecheckt om naar de wedstrijd te trekken. daar was rob kleine onze contactpersoon, wat kennis gemaakt met een leuke babbel, intussen uitgelegd wat waar was, en zo de startzone gaan verkennen. bij het klaarmaken in de kleedkamer heel wat vragen aan mijn adres. had mijn shirt aan dat stef had gemaakt met mijn marathontijd op, heb daar toch wel 10 minuten zitten kletsen. die zijn daar allemaal heel open, wel leuk zo.

aan de start allemaal onbekenden, rob had wel gemaild om te zeggen dat lydia kurgat meedeed, met een tijd van 2.33 op de marathon een topper. trok er me niks van aan, de boodschap was een mooie tijd lopen op dit vlak parcours. zat met 1.22 in mijn hoofd, dus van in de start het tempo hoog houden en meegaan met enkele mannen. dat lukte mooi de eerste ronde, maar een tempoversnelling deed me lossen, zodat ik de ganse 2° ronde alleen liep. door de felle tegenwind in de open vlakte richting zee verloor ik kostbare tijd. bij het ingaan van de laatste ronde toch nog een metgezel gevonden, maar de fut was eruit, teveel krachten verspeeld. ben echt diep moeten gaan, lang geleden, om nog een deftige tijd te hebben. kwam aan in 1.24.20, de tweede en derde ronde een minuut trager dan de eerste, dus bij ideale omstandigheden zou het misschien wel lukken.

daarna nog wat losgelopen, niet velen die dat daar kennen blijkbaar. na een heerlijke douche naar de prijsverdeling, nog een koffie gedronken, rob bedankt voor de goeie zorgen, en huiswaarts getrokken. we konden het niet laten, zijn nog naar de mexicaan getrokken, was weer heel lekker, vooral de mojito.

beykes, x

 

DSCN5420DSCN5427IMG_1861IMG_1862DSCN5439

21:53 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Wauw zeg, knappe tijd hoor Patricia, je bent sterk bezig!

Gepost door: Wendy | 22-06-10

Proficiat met je wedstrijd,knap gedaan.

Gepost door: anita | 22-06-10

Proficiat! Ge ziet dit ligt u veel beter. Bij mij zalt zondag iets trager zijn, ik zal rekening houden met je gegeven tips, dankjewel!

Gepost door: Petra | 23-06-10

mooi sterke prestatie met deze omstandigheden rekening gehouden. Je bent weer in topvorm, belooft voor de komende maanden, de marathontrainingen en natuurlijk ook de marathon zelf. Je kent jezelf en weet wat je kan, je doel zal je bereiken op 10 oktober in eindhoven. GroetjesXXX.

Gepost door: Tom Hoornaert | 23-06-10

Knap !! Van een sterke madame gesproken !! Proficiat nog veel succes !!
Groetjes,
Conny en Ronny

Gepost door: Eeckhout Ronny en Conny Braekman | 29-06-10

De commentaren zijn gesloten.