06-06-10

BK berglopen in malmedy

reeds voor de 3° maal deze wedstrijd op het programma. na een gouden en vorig jaar een zilveren medaille dit jaar eens extra getraind op deze speciale wedstrijd. zo zijn stef en ik eens op en af gereden om er te trainen, en twee weken terug een mini-stage gehouden. op zaterdag een bostraining in butgenbach, de zondag samen met kathleen steenhaut het parcours verkend, en de maandag nog eens bostraining. was een zwaar weekendje, maar konden door het goeie weer ook energie opdoen en genieten van de ardennen.

de dag van de wedstrijd had ik last van zenuwen, normaal nooit, maar nu dus wel, want het parcours ligt me niet zo goed, maar ja, als je naar malmedy gaat, weet je wat te verwachten. samen met kathleen en marijke willekens opgewarmd, en met mijn ventje, die ook zou starten. de benen voelden goed aan, ondanks de warmte. aan de start vele onbekenden, dus eigen tempo zoeken en niet naar anderen omkijken. wel enkele seniores aan de start, dus een podium zou al een klein mirakel worden.

met zo'n 130 waren we weg, een kleine lus door de wijk, zodat de groep al wat uitgerekt is bij de eerste beklimming. daar kon ik direct tot boven lopen, wat andere jaren niet lukte. dan de zwaarste strook, 400 meter klimmen, om dan nog 150 meter verder omhoog te gaan op keien. kon tot net bijna aan de keien lopen, maar moest dan even passen, zo'n 50 meter gewandeld, om opnieuw aan te zetten. door het parcours te kennen weet je wel wat er komt, dus kan je je een beetje sparen waar nodig.

daarna wat op en af, om de eerste zware afdaling te nemen. enkele mannen passeerden me in een rotvaart, maar wilde niet teveel risico's nemen, er waren al enkele seniores voor me, en liep 6° algemeen. wist dat er geen plaats meer kon opgeschoven worden, dus proberen mijn positie te behouden.

ongeveer halfweg het parcours opnieuw het echte werk, kon weer tamelijk volhouden, maar net niet tot boven, dus weer wat gewandeld, om weer aan te zetten. de benen voelden toen al zwaar aan, maar wist dat het niet zo ver meer was. nog enkele stroken op en neer, maar altijd blijven lopen. na de 2° gevaarlijke afdaling, de laatste klim. op training lukte het me niet om stef te volgen, maar kon vandaag toch meer dan anders, heb wel het zwaarste gewandeld, maar kon dan opnieuw lopen tot boven. en dan weet je dat je er bent. een afdaling op steentjes en asfalt van een kleine kilometer, en dan nog 500 meter plat tot de finish.

zag dat mijn tijd bijna 1min 30 beter was dan vorig jaar, maar de ontgoocheling was te groot voor me. kon me eventjes niet meer inhouden, en de traantjes kwamen boven. had zoveel meer verwacht vandaag, maar het mocht niet zijn. had me echt gefocust op vandaag, 2 maal gaan trainen op het parcours, en misschien zelfs geen podium. hoorde dat ik 4° seniore was.

maar eerst het goede nieuws, kathleen bij haar eerste deelname direct goud bij de +40, kon ze volgen tot aan de keien, maar dan was ze weg. bergop kan ze wel lopen, enkel de afdalingen brachten haar schrik. en ook marijke goud bij de +45, net als vorig jaar trouwens. marijke werd 4° en kathleen 5° algemeen.

stef had vorig jaar 1 toertje meegelopen, en dan gestopt wegens een pijnlijke knie, maar had zich voorgenomen dit jaar 2 ronden te lopen, het dubbele van ons dus. ook bij hem stress, maar dan wel voor de beklimmingen, is een hele beproeving voor hem. hij kon zich rustig nestelen in een groepje die elkaar altijd maar inhaalden, telkens was er wel iemand aan het wandelen. vanaf een lastig moment begon hij te wandelen, want het zou zwaar worden door de warmte. bij elke bevoorrading even stoppen om genoeg te kunnen drinken, en dan weer verder. halfweg had hij 39.20, terwijl ik 36 minuten had. zijn hoop om 1 uur 20 te halen kon nog, maar tzou moeilijk worden. de tweede ronde meer gewandeld dan gelopen bergop, wat wel normaal is. de laatste afdaling zag hij dat het misschien net nog ging lukken, en zette door. eindtijd 1.19.49, benen kapot, maar een heerlijk gevoel zei hij. oja, " nooit meer ", dat zei hij ook.

ook nog enkele clubgenoten aan de start, bij de dames juniores werd jolien musseeuw derde en zus lisa vierde, bij de heren juniores werd robin hoet vierde en dimitri dejonckheere zesde, elie hoet won zilver in 1 uur 02, danny musseeuw ongeveer 1 uur 14, en wim dejonckheere een minuutje later.

intussen bij organisator ivan degrieck gaan informeren, en bleek dat de tweede seniore niet was aangesloten, zo schoof ik een plaatsje op in het bk, en mocht toch nog het podium op als derde in mijn reeks. dus toch nog een positieve noot om af te sluiten. intussen is de beslissing al gevallen dat dit mijn laatste optreden was in het berglopen, wist al dat dit niks voor mij is, maar door andere plannen voor volgend jaar zal het niet meer passen in mijn schema. vanmorgen al gaan loslopen, en moet zeggen, de benen voelden tamelijk fris aan, tuurlijk wat stijf in het begin, maar niks van vermoeidheid. nu uitkijken naar mijn volgende wedstrijd, zondag 20 juni een halve marathon in heemskerk, nederland. hoop er een mooie wedstrijd te hebben, aan sfeer alvast geen gebrek daar.

nog eens bedankt aan de supporters, en vooral conny en ronny, voor de babbel achteraf, en het terugbrengen van de autosleutels.

patje x

 

 

IMG_1870malmedy 2010IMG_1915IMG_1937IMG_1925

15:05 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat hoor!!!

Gepost door: Wendy | 06-06-10

Proficiat hoor!!!

Gepost door: Wendy | 06-06-10

proficiat knap gedaan hoor Patricia...een medaille op een BK is altijd super hé. Proficiat.

Gepost door: natalie | 06-06-10

Proficiat !!! Wij hebben het meegemaakt en gezien je moet er sterk voor zijn en dat was je zeker en vast !!
Groetjes

Gepost door: Eeckhout Ronny en Conny Braekman | 06-06-10

heel sterk !!! Patricia,
Toch proficiat met je sterke prestatie. Ik denk dat je zeker niet ontgoocheld mag zijn. Wij kennen die streek en ik denk dat het een wedstrijd is voor de dapperen !!! beregoeie prestatie.

Veel groetjes
Dorine

Gepost door: Dorine Demets | 06-06-10

traantjes Hey Patje aan de foto's te zien heb je meer moed dan ikke, prepareer je maar voor de baanwedstrijden dan kan ik nog eens hazen :-)

Gepost door: martin labaere | 06-06-10

Toch chapeau! Het blijft toch een hele prestatie hoor, vele doen het je toch niet na. Nu rustig recupureren en dan vlam je binnen 14 dagen weer zeker weten.

Gepost door: Petra | 06-06-10

Toch een mooie prestatie hoor,het is toch geen gewone bane wedstrijd hé.Knap.

Gepost door: anita | 12-06-10

De commentaren zijn gesloten.