16-05-10

4° herdenkingsloop rudy bekaert

reeds voor de vierde keer onze eigen wedstrijd, wat gaat de tijd snel. weet nog goed de laatste keer dat ik bij rudy was, bij hem thuis. zal in november 5 jaar zijn dat hij stierf, maar zoals we aan hem beloofden, blijft hij onder ons in de vorm van deze wedstrijd.

deze week dus was hectisch voor danny en stef. zelf steek ik de dagen ervoor ook wel een handje toe, maar de heren hebben het weer kunnen regelen, en moet zeggen, het was weer dik in orde. onze zolder stond bomvol naturaprijzen, en de dag zelf moet dan alles verhuizen naar de sporthal, nadars zetten, allerlei reclamebogen plaatsen, evenals reclameborden enz. ook de medewerkers inlichten over hun taken, de lopers wegwijs brengen . eigenlijk teveel om op te noemen.

daarnaast had ik ook beslist om na 3 keer de jogging te lopen, nu eens de prestatieloop van 13 km te doen. ken het parcours natuurlijk van buiten, maar was benieuwd hoe ik de stukken vals plat zou verteren. aan de start veel kwaliteit bij de mannen, de top 5 won al elk minstens 1 wedstrijd dit jaar. met davy stieperaere, aman gemeda, dieter vandewalle, jochen tourlousse en nico serroen ging het er van in de start hard aan toe. de zege lag voor het grijpen voor aman, maar in de laatste kilometer kon davy toch nog het gaatje dichten, en weglopen. één van zijn mooiste overwinningen zei hij achteraf.

bij de dames waren marie rosart, heide ameloot, lies derudder en rita delodder de rappere dames. de eerste kilometer was tegen wind, en gezien we hier landelijk wonen, verdook iedereen zich achter elkaar. marie en heidi waren mee in de groep, maar eens met wind ging het tempo omhoog en lostten ze geleidelijk. de tweede ronde liep ik met willem stockman van mijn club avr, en konden zo geleidelijk de voorsprong uitbouwen. en inderdaad, de laatste ronde voelde ik toch de hellingen doorwegen, evenwel zonder echt tijd te verliezen. kon dus zo voor de vierde keer na elkaar winnen in eigen gemeente, en brak het record van zus anita met 2 minuten 30 seconden. had 49.54. marie liep ook een perfecte wedstrijd, en kwam binnen in 51.09, dus ook onder het record. heidi werd derde, lies vierde.

zoals eerder vermeld en net als elk jaar geef ik mijn prijs door. dus zo kon marie twee keer langs de kassa passeren, wat haar uiteraard plezierde. ook de tombola verliep vlekkeloos, ondanks een slechte geluidsinstallatie, maar daar kan enkel de gemeente iets aan doen, wat de burgemeester achteraf beaamde. eens alles afgelopen vele felicitaties mogen ontvangen van de lopers, ook berichtjes en mailkes allerhande. alvast iedereen bedankt hiervoor. we proberen er elk jaar een feest voor de lopers van te maken, en denk wel dat we hierin slagen.

uitslag en foto's komen op de site www.rudybekaert.be.

patje x

21:46 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

08-05-10

dwars over de mandel

voor de eerste maal naar roeselare getrokken voor deze wedstrijd. stef liep er al 2 keer, maar gaf forfait door het vele werk voor onze wedstrijd volgende week. aangezien ik de rest van het weekend bezet was, kwam ik er zo aan de start. dit is een wedstrijdje met vele bekende gezichten, ook altijd leuk.

de taktiek werd opgelegd door het ventje, rap starten, want na 150 meter versmalde de weg en was het 150 meter over kasseien. heb dit dan ook gedaan, en was zo direct weg als eerste dame, met veerle vandekerckhove op zo'n 20 meter. kon aansluiten bij een bende heren, die me op sleeptouw namen doorheen de straten van de stad. enkele korte bochten op het parcours, voetpad op en af, hier en daar enkele voetgangers die niet goed wisten waarheen springen bij het zien afkomen van een bende lopers. voelde me echt lekker, voelde dat het een hoog tempo was, maar de benen voelden opnieuw goed aan. na de eerste van drie ronden was de voorsprong al groot genoeg om zeker te zijn van winst. maar wilde eens doorlopen, om te weten wat ik nog kan op 10 km. de laatste ronde was iets lastiger door het tempo, maar kon toch behoorlijk standhouden qua plaats algemeen. kwam na 9,7 km aan in 35.20 dus omgerekend naar een 10 km rond de 36.30. een knaltijd voor me, wist dat het goed zat, maar zo goed ...

volgende week dus onze eigen organisatie, de 4° herdenkingsloop rudy bekaert. zal er voor het eerst de 13 km lopen, maar als ik een geldprijs loop, wordt die doorgeschoven naar de volgende, kan moeilijk iets aanvaarden op een eigen wedstrijd vindt ik. doe enkel mee voor mezelf.

dus allen naar rollegem-kapelle op zaterdag 15 mei, om 14 uur beginnen de kinderlopen, 14.45 de jogging over 4,35 km en prestatieloop om 15.30 over 13 kilometer. net als vorige jaren is er een naturapakket voorzien voor jogging en prestatieloop, en opnieuw een tombola voor allen met dit jaar 10 hoofdprijzen, welke verklappen we niet, daarvoor moet je afkomen, en liefst ook meelopen natuurlijk. meer info op www.rudybekaert.be

hopelijk tot zaterdag, patje x

 

DSCN5127DSCN5132DSCN5134DSCN5140DSCN5146

22:06 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |