16-05-10

4° herdenkingsloop rudy bekaert

reeds voor de vierde keer onze eigen wedstrijd, wat gaat de tijd snel. weet nog goed de laatste keer dat ik bij rudy was, bij hem thuis. zal in november 5 jaar zijn dat hij stierf, maar zoals we aan hem beloofden, blijft hij onder ons in de vorm van deze wedstrijd.

deze week dus was hectisch voor danny en stef. zelf steek ik de dagen ervoor ook wel een handje toe, maar de heren hebben het weer kunnen regelen, en moet zeggen, het was weer dik in orde. onze zolder stond bomvol naturaprijzen, en de dag zelf moet dan alles verhuizen naar de sporthal, nadars zetten, allerlei reclamebogen plaatsen, evenals reclameborden enz. ook de medewerkers inlichten over hun taken, de lopers wegwijs brengen . eigenlijk teveel om op te noemen.

daarnaast had ik ook beslist om na 3 keer de jogging te lopen, nu eens de prestatieloop van 13 km te doen. ken het parcours natuurlijk van buiten, maar was benieuwd hoe ik de stukken vals plat zou verteren. aan de start veel kwaliteit bij de mannen, de top 5 won al elk minstens 1 wedstrijd dit jaar. met davy stieperaere, aman gemeda, dieter vandewalle, jochen tourlousse en nico serroen ging het er van in de start hard aan toe. de zege lag voor het grijpen voor aman, maar in de laatste kilometer kon davy toch nog het gaatje dichten, en weglopen. één van zijn mooiste overwinningen zei hij achteraf.

bij de dames waren marie rosart, heide ameloot, lies derudder en rita delodder de rappere dames. de eerste kilometer was tegen wind, en gezien we hier landelijk wonen, verdook iedereen zich achter elkaar. marie en heidi waren mee in de groep, maar eens met wind ging het tempo omhoog en lostten ze geleidelijk. de tweede ronde liep ik met willem stockman van mijn club avr, en konden zo geleidelijk de voorsprong uitbouwen. en inderdaad, de laatste ronde voelde ik toch de hellingen doorwegen, evenwel zonder echt tijd te verliezen. kon dus zo voor de vierde keer na elkaar winnen in eigen gemeente, en brak het record van zus anita met 2 minuten 30 seconden. had 49.54. marie liep ook een perfecte wedstrijd, en kwam binnen in 51.09, dus ook onder het record. heidi werd derde, lies vierde.

zoals eerder vermeld en net als elk jaar geef ik mijn prijs door. dus zo kon marie twee keer langs de kassa passeren, wat haar uiteraard plezierde. ook de tombola verliep vlekkeloos, ondanks een slechte geluidsinstallatie, maar daar kan enkel de gemeente iets aan doen, wat de burgemeester achteraf beaamde. eens alles afgelopen vele felicitaties mogen ontvangen van de lopers, ook berichtjes en mailkes allerhande. alvast iedereen bedankt hiervoor. we proberen er elk jaar een feest voor de lopers van te maken, en denk wel dat we hierin slagen.

uitslag en foto's komen op de site www.rudybekaert.be.

patje x

21:46 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Geeft wel veel voldoening denk ik zo'n wedstrijd organiseren, en blijkbaar heel goed gedaan als al de lokale toppers erop af komen! Proficiat met je eerste plaats!!

Gepost door: Wendy | 17-05-10

horloge kwijt toen we aan het opkuisen waren hebben we een horloge gevonden 'blauwe horloge met chrono

zich wenden danny bekaert 0476/329 984

Gepost door: danny | 17-05-10

proficiat Proficiat Patje !!

you are the best !!

xxx

Marie

Gepost door: Marie | 17-05-10

Mooi !!! Proficiat met je overwinning.

Gepost door: anita | 18-05-10

Veel werk .... zo'n organisatie , veel organisatie en de vrees dat er iets kan misgaan . Gelukkig kennen jullie al het klappen van de zweep . Kon eigenlijk niet mislopen op mijn verjaardag ;-) .
Proficiat met de steeds langer wordende rits overwinningen .
See you soon !

Gepost door: Kristien en ivan | 21-05-10

De commentaren zijn gesloten.