25-04-10

halve marathon lakosta

voor de zesde opeenvolgende keer aan de start van deze wedstrijd. dit jaar was het van langemark naar kortemark, de woonplaats van mijn pa. was erop gebrand om dit jaar een knalprestatie te leveren, want hij had enkele collega's opgetrommeld om te supporteren.

de tegenstand kwam van nathalie declercq, een geduchte concurrente op de lange afstand. haar marathon pr is een minuutje rapper dan mij, zegt genoeg dus.

samen met nathalie in mijn zog van start gegaan, op zoek naar een groepje mannen om te schuilen, want het zou constant tegen wind zijn. eens een groepje gevonden, me mooi kunnen verstoppen. niet voor lang echter, na 3 kilometer een versnelling van nathalie. twijfelde niet en ging mee. enkele mannen volgden nog, maar toen ik op kop kwam kreeg ik een gaatje en versnelde nog iets. toen kwam stef zeggen dat het nog veel te vroeg was, en liet me inlopen. maar een dikke kilometer verder vertraagde nathalie iets op één van de vele stukken vals plat, dus besloot om door te gaan. kreeg zo'n 50 meter, en rukte op naar mannen die iets te rap gestart waren. kon zo telkens iemand inhalen en wat rustten, maar zo kwam ze weer wat dichter, dus weer op weg naar een andere haas. bijna halfweg kwam stadenberg, een kuitenbijter. kon daar goed doortrekken, en vergrootte mijn voorsprong opnieuw. in de lange afzink kon ik wat kalmer aandoen, dus zo kwam ze weer opzetten. dit ging zo door tot de helling naar de geite, op zo'n 5 kilometer van de finish. ze zat toen op 30 meter, maar kon het gat maken tot zo'n 100 meter. jammer genoeg was ik toen door de meeste krachten, want voelde me niet fris meer, logisch eigenlijk, tegen wind en het was echt wel warm. gelukkig was er voldoende bevoorrading, en fietste stef mee. eens in de straten van kortemark zette nathalie alles op alles, maar dichter dan 40 meter kwam ze niet meer. zelf had ik nog wel iets over, maar gelukkig moest ik niet tot het uiterste gaan.

won dus zo deze editie, heb een feestje gebouwd naar de finish toe, mijn pa juichtte natuurlijk ook mee. nathalie gaf 11 seconden toe, mijn eindtijd is 1.24.23, gezien het parcours en het vele alleen lopen ben ik zeer tevreden ermee. eens aangekomen viel nathalie in mijn armen om me te feliciteren, een mooi gebaar van haar. heb echt tegen elkaar gestreden met gelijke wapens, nu was ik iets rapper, maar de volgende keer zal ik zeker op mijn hoede moeten zijn. iets minder fris aan de start komen en ze is weg.

heb nu de 3 verschillende wedstrijden gewonnen, zou eens moeten vragen aan de organisatie als dit geen unicum is haha. nee, ben echt supercontent met het resultaat en conditie. vanmorgen op training nergens last gehad, de benen voelden niet vermoeid aan. 

weet nog niet wat mei voor me brengt, ben er nog niet uit welke wedstrijden ik zal lopen. misschien nog wel eens piste, want het is mijn laatste jaar bij de seniores, vanaf volgend jaar de overstap naar de masters, wat zal dat brengen?

groetjes, patje x 

 

DSCN5058DSCN5062DSCN5070DSCN5087DSCN5115DSCN5119DSCN5121

18:48 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

18-04-10

vijfkerkenloop in elsegem

via een collega van stef zijn werk hoorde ik over deze wedstrijd. het beloofde een mooie omloop te worden in en rond het domein de ghellinck. de eerste lentezon was ook van de partij, evenals de form, heb deze week goed kunnen doortrainen.

eerst kwam mijn ventje in actie. 7 maanden geleden zijn laatste wedstrijd gelopen en wist niet direct wat te verwachten. hij hoopte tussen 28 en 30 minuten binnen te komen. rustig gestart, om nadien te versnellen, zijn gekende taktiek. kwam door als 20°, om na 28.02 te arriveren als elfde, kwas best trots op zijn heroptreden. hopelijk is hij nu terug gemotiveerd om verder te trainen.

toen was het mijn beurt. losgelopen met tom, was al lekker warm, maar opnieuw tamelijk veel wind. aan de start hilde vanhessche, anje cauwels en sofie christiaens als beste tegenstanders. direct na de start 2 kilometer onverhard, was best uitkijken waar je liep, maar het was te doen. kon me meevoeren met een bende heren, we liepen aan 15 per uur. de andere dames kwamen iets achter, maar op dichte afstand. naarmate de kilometers passeerden, verkleinde onze groep, om nog met 2 over te schieten. intussen was de collega van stef, patrick, met de mtb meegereden om water te kunnen geven. mijn haasje voor één dag was een vriend van hem, kim. samen naar de finish gelopen in 1.05.12 op 16 kilometer. best een mooie tijd bij dit weer, ben klaar voor de lakosta.

hilde liep op de tweede plaats, maar na twee ronden had ze teveel last van steken, en stopte. zo kwam sofie op de tweede plaats en anje werd onverwacht nog derde. heb de organisatie gefeliciteerd met dit mooie parcours en inrichting, alles was verzorgd. ook achterna op het terras genoten vele lopers van de zon, iedereen bleef gezellig zitten.

nu zaterdag dus de lakosta. de finish is bij mijn vader in kortemark, heb daar nog iets goed te maken tegenover drie jaar terug. hopelijk blijft de conditie.

groetjes, patje x

 

DSCN5020DSCN5031DSCN5050DSCN5056

20:47 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

06-04-10

halve marathon saint-andré

deze wedstrijd stond met rood aangeduid. had er vorig jaar mijn persoonlijk record gelopen en wou dit nog eens overdoen. helaas lieten mijn paashazen me in de steek. martin is naar zijn dochter in amerika, trainer willy en kristof huyghe lopen volgende week marathon in rotterdam. dan maar alleen ernaar toe, en hopen op een groepje mannen.

eens aangekomen, wat gepraat met nog enkel belgen die de 10 zouden lopen, gwendoline dedeyne, koen naert, kristof mouton, francis van steenbrugge en philiep steelandt. dan opgewarmd, de benen voelden goed, enkel een beetje buikkrampen, had dit al van zaterdag, en hoopte geen last te krijgen onderweg. aan de start enkele onbekende franse loopsters. de nummer 2 van vorig jaar, gabet, was er ook. en louise deldique, die me versloeg in lobbes eerder dit jaar.

net voor de start begon het te druppelen, en eens weg een stortregen. een serieuze vlaag op onze nek. we waren met 5 dames weg, en na enkele kilometers samen met louise versneld. konden vrij vlug een gat slaan, en bleven goed samenwerken. jammer genoeg liepen we moederziel alleen, een goeie tijd was dus niet mogelijk. halfweg een gelleke en wat water genomen, en moest zodoende een gaatje laten. louise versnelde wat, en liet ze gaan. rond kilometer 14 begon de buik weer op te spelen, had het gevoel naar het toilet te moeten, en had ferme steken erbij. het tempo wat laten zakken, want bij een keerpunt zag ik dat de derde ruim een minuut achter was. wat later nog eens geprobeerd het tempo op te trekken, maar mocht niet baten, opnieuw steken. dan maar met een grote grimas verder gelopen, en had een tijd van 1.22.55, een klein minuutje achter louise en anderhalve voor gabet. gezien de regen en wind, die op sommige plaatsen fel tegen was, en het alleen lopen een mooie tijd.

maandag bij het loslopen nog altijd last van de buik. zal dit weekend zeker geen wedstrijd lopen, en desnoods bij de dokter langsgaan als de pijn aanhoudt.

beykes, patje x

 

DSCN4989DSCN4991DSCN4992DSCN4998DSCN5001

20:46 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |