25-04-10

halve marathon lakosta

voor de zesde opeenvolgende keer aan de start van deze wedstrijd. dit jaar was het van langemark naar kortemark, de woonplaats van mijn pa. was erop gebrand om dit jaar een knalprestatie te leveren, want hij had enkele collega's opgetrommeld om te supporteren.

de tegenstand kwam van nathalie declercq, een geduchte concurrente op de lange afstand. haar marathon pr is een minuutje rapper dan mij, zegt genoeg dus.

samen met nathalie in mijn zog van start gegaan, op zoek naar een groepje mannen om te schuilen, want het zou constant tegen wind zijn. eens een groepje gevonden, me mooi kunnen verstoppen. niet voor lang echter, na 3 kilometer een versnelling van nathalie. twijfelde niet en ging mee. enkele mannen volgden nog, maar toen ik op kop kwam kreeg ik een gaatje en versnelde nog iets. toen kwam stef zeggen dat het nog veel te vroeg was, en liet me inlopen. maar een dikke kilometer verder vertraagde nathalie iets op één van de vele stukken vals plat, dus besloot om door te gaan. kreeg zo'n 50 meter, en rukte op naar mannen die iets te rap gestart waren. kon zo telkens iemand inhalen en wat rustten, maar zo kwam ze weer wat dichter, dus weer op weg naar een andere haas. bijna halfweg kwam stadenberg, een kuitenbijter. kon daar goed doortrekken, en vergrootte mijn voorsprong opnieuw. in de lange afzink kon ik wat kalmer aandoen, dus zo kwam ze weer opzetten. dit ging zo door tot de helling naar de geite, op zo'n 5 kilometer van de finish. ze zat toen op 30 meter, maar kon het gat maken tot zo'n 100 meter. jammer genoeg was ik toen door de meeste krachten, want voelde me niet fris meer, logisch eigenlijk, tegen wind en het was echt wel warm. gelukkig was er voldoende bevoorrading, en fietste stef mee. eens in de straten van kortemark zette nathalie alles op alles, maar dichter dan 40 meter kwam ze niet meer. zelf had ik nog wel iets over, maar gelukkig moest ik niet tot het uiterste gaan.

won dus zo deze editie, heb een feestje gebouwd naar de finish toe, mijn pa juichtte natuurlijk ook mee. nathalie gaf 11 seconden toe, mijn eindtijd is 1.24.23, gezien het parcours en het vele alleen lopen ben ik zeer tevreden ermee. eens aangekomen viel nathalie in mijn armen om me te feliciteren, een mooi gebaar van haar. heb echt tegen elkaar gestreden met gelijke wapens, nu was ik iets rapper, maar de volgende keer zal ik zeker op mijn hoede moeten zijn. iets minder fris aan de start komen en ze is weg.

heb nu de 3 verschillende wedstrijden gewonnen, zou eens moeten vragen aan de organisatie als dit geen unicum is haha. nee, ben echt supercontent met het resultaat en conditie. vanmorgen op training nergens last gehad, de benen voelden niet vermoeid aan. 

weet nog niet wat mei voor me brengt, ben er nog niet uit welke wedstrijden ik zal lopen. misschien nog wel eens piste, want het is mijn laatste jaar bij de seniores, vanaf volgend jaar de overstap naar de masters, wat zal dat brengen?

groetjes, patje x 

 

DSCN5058DSCN5062DSCN5070DSCN5087DSCN5115DSCN5119DSCN5121

18:48 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Keigoe gedaan Patje, supertijd en superprestatie!!

Gepost door: Wendy | 25-04-10

super ........gelopen patricia.en een hele slimme wedstrijd afgelegd!!!!

Gepost door: tuyttens gino | 25-04-10

Proficiat! Alweer een overwinning, chapeau!

Gepost door: Petra | 26-04-10

Proficiat !!! Een dikke duim voor je prestatie.
Je bent in topform.

gr. Natje

Gepost door: natalie | 26-04-10

knap en inderdaad slim gelopen, op het juiste moment de versnellingen geplaatst. Het was een leuke wedstrijd, je hebt opnieuw bewezen dat je een sterk doorzettingzsvermogen hebt, chapeau.
Belooft voor de komende maanden, opnieuw een eerste plaats, twee weken na mekaar, sjiek hoor!!

Gepost door: tom | 27-04-10

knap Knap resultaat Patje echt waar! Chapeau!! Ook Nathalie goed gelopen, het is een sterke dame!
Je hebt wel mijn schoenen gestolen uit mijn kast hehe:p. Zijn goeie schoenen hé, Nike's brengen ze naar de overwinning!!

Groetjes en tot binnenkort.

Gepost door: Lies | 27-04-10

Mooi gevecht ... van vrouw tot vrouw . Dat geeft altijd dat ietsje meer cachet aan een overwinning . Je blijft een te duchten tegenstandster !!!

En nu al binnen 2 weken jullie eigen organisatie . Doe dat goed en veel succes !!

Gepost door: Kristien en ivan | 27-04-10

Proficiat Mooi verslagje!!! Proficiat met deze prachtige overwinning!

Gepost door: Sandra | 27-04-10

Sterk !!!!!! Prachtige tijd , nog veel succes !!

Gepost door: Eeckhout Ronny en Conny Braekman | 28-04-10

proficiat met je overwinning !!!

Gepost door: anita | 29-04-10

1e Het wordt stilaan een gewoonte !!!
Proficiat !
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 02-05-10

De commentaren zijn gesloten.