28-03-10

damme-brugge-damme

in voorbereiding van halve marathons is het belangrijk eens te testen op een snelle 10 kilometer. deze wedstrijd is ideaal daarvoor, maar ook telkens zwaarbezet. maar door de afschaffing van het flanders wegcriterium zouden er enkele toppers minder aan de start komen. toch waren we met 5 sterke dames aan de start voor een open wedstrijd. ria thienpont, marlene vandenbrouck, sylvie ameloot en vorig jaar winnares anne-marie danneels. een hevige wind in de open vlaktes de eerste 5 kilometer, maar dan rugwind naar de finish.

een heel rappe start van ria en niemand van ons die direct meewas. anne-marie dichte het kloofje wel, maar ik durfde niet direct volgen, het ging gewoon te snel. ook sylvie vertrok, maar zelf bleef ik zitten in een groepje zodat ik zeker geen kop zou moeten lopen tegen de wind. ons tempo was prima, gelukkig, want had zelf geen haas mee om het tempo te regelen. eens gedraaid aan 5 kilometer enkel nog met wind naar de finish. zat direct bij sylvie, we waren toen 3 en 4. voelde me nog fris en trok goed door, een 200 meter verder hoorde ik haar lossen, genoeg reden om nog een snokje te geven. zo zat ik al dicht bij anne-marie, die toen al lang gelost was van ria. eens erbij was het hard tegen hard, naast elkaar en proberen de andere te lossen. de laatste kilometer nog altijd samen, heb nog maar eens geprobeerd en hoorde een luide zucht, keek eens achterom en versnelde nog wat. kon zo'n 30 meter nemen, genoeg om de tweede plaats veilig te stellen. een super ria won na vorige week in sluis opnieuw. ze loopt binnen 2 weken haar eerste marathon, succes meid !

natuurlijk supercontent met de plaats, mijn tijd is net boven de 38 minuten denk ik, was te laat om af te duwen. ook al waren de benen deze week niet echt goed, vandaag maar weinig van gemerkt.

groetjes patje x

DSCN4902DSCN4904DSCN4912IMGP5516

20:24 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

14-03-10

BK korte cross in oostende

zoals elk jaar opnieuw richting oostende voor de korte cross. vroeger liep ik die omdat er op de lange cross weinig loopsters waren, en ik zo achteraan zou zitten, niet goed voor de moraal dus. dit jaar was het anders, omdat het bk nog meetelde voor de crosscup, maar beslistte toch te kiezen voor de korte, omdat ik me er goed bij voel eens snel te starten en te zien waar ik uitkom. voorgaande jaren zat ik telkens tussen de 25° en 35° plaats, benieuwd wat het dit jaar ging worden.

veel volk aan de start, we waren met 125 ingeschreven. de toppers waren ook aanwezig, de top-tien was meteen ook vertrokken. zelf kwam ik na de kleine ronde door als 27°, op mijn plaats dus. maar kon op de rechte stukken stevig doortrekken, en op de hellingen zat er genoeg kracht op, zodat ik nog kon opschuiven tot de 18° plaats. de laatste 200 meter kon ik nog een beetje genieten, want er zat niemand echt dicht op me.

een schitterend resultaat voor me, opnieuw zeer tevreden huiswaarts gekeerd. bedankt aan de vele supporters die nog hebben gewacht om mijn wedstrijd te zien, was blij jullie te horen onderweg. nu een weekje goed doortrainen, en in het weekend eens een lange duurloop inlassen, het kwik zal deze week lekker omhoog gaan, dus zie het helemaal zitten om er een lap op te geven.

groetjes, patje x

DSCN4891DSCN4893DSCN4898

20:24 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

02-03-10

course de portelette in lobbes

in mijn beginjaren bij avr was dit telkens de opener van het wegseizoen. stond er 5 jaar naeen op het podium, kon er 1 keer winnen, de rest werd ik verslagen door toppers zoals lallemand, froment en baouf. door kwetsuren en andere wedstrijden stond lobbes niet meer op het programma, tot dit jaar dus. de crossen zijn mijn ding niet, en de aangekondigde storm van zondag deden me kiezen voor lobbes.

het parcours was ongewijzigd, vele beklimmingen, fikse afdalingen, en de laatste kilometer opnieuw fors omhoog. ook hier felle tegenstand. louise deldigue, goed voor 2.53 op de marathon, sabine froment, tweemaal winnares, christelle charlot, de betere in het berglopen en france adant, vorig jaar winnares. ook lies deruddere was er, samen met vriendje davy en papa geert.

deze keer rap gestart, zat op de derde plaats. louise was direct weg naar de overwinning, de tweede had ik bij de lurven na 2 kilometer. els rems, mij onbekend, maar blijkbaar een bijterke, want na enkele versnellingen begaf ze niet onmiddellijk. maar de hellingen bleken er teveel aan, een groepje nam me op sleeptouw, en ze lostte. kon zo vrij soepel naar de tweede plaats lopen, wel 2.30 na louise deldique. els gaf anderhalve minuut toe op me. lies verbaasde iedereen en zichzelf door vierde te worden in een knappe tijd van 56 minuten op dit parcours. achteraf hoorde ik dat adant niet gestart had, en dat froment herbegonnen is na een bevalling. mijn tijd was anderhalve minuut sneller dan mijn vorige besttijd, dus ben supertevreden met dit resultaat.

volgende wedstrijd is het bk korte cross, zal opnieuw fun zijn in het slijk van oostende. 

greetz patje x

DSCN4835
 DSCN4859DSCN4863DSCN4831

22:37 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |