28-03-10

damme-brugge-damme

in voorbereiding van halve marathons is het belangrijk eens te testen op een snelle 10 kilometer. deze wedstrijd is ideaal daarvoor, maar ook telkens zwaarbezet. maar door de afschaffing van het flanders wegcriterium zouden er enkele toppers minder aan de start komen. toch waren we met 5 sterke dames aan de start voor een open wedstrijd. ria thienpont, marlene vandenbrouck, sylvie ameloot en vorig jaar winnares anne-marie danneels. een hevige wind in de open vlaktes de eerste 5 kilometer, maar dan rugwind naar de finish.

een heel rappe start van ria en niemand van ons die direct meewas. anne-marie dichte het kloofje wel, maar ik durfde niet direct volgen, het ging gewoon te snel. ook sylvie vertrok, maar zelf bleef ik zitten in een groepje zodat ik zeker geen kop zou moeten lopen tegen de wind. ons tempo was prima, gelukkig, want had zelf geen haas mee om het tempo te regelen. eens gedraaid aan 5 kilometer enkel nog met wind naar de finish. zat direct bij sylvie, we waren toen 3 en 4. voelde me nog fris en trok goed door, een 200 meter verder hoorde ik haar lossen, genoeg reden om nog een snokje te geven. zo zat ik al dicht bij anne-marie, die toen al lang gelost was van ria. eens erbij was het hard tegen hard, naast elkaar en proberen de andere te lossen. de laatste kilometer nog altijd samen, heb nog maar eens geprobeerd en hoorde een luide zucht, keek eens achterom en versnelde nog wat. kon zo'n 30 meter nemen, genoeg om de tweede plaats veilig te stellen. een super ria won na vorige week in sluis opnieuw. ze loopt binnen 2 weken haar eerste marathon, succes meid !

natuurlijk supercontent met de plaats, mijn tijd is net boven de 38 minuten denk ik, was te laat om af te duwen. ook al waren de benen deze week niet echt goed, vandaag maar weinig van gemerkt.

groetjes patje x

DSCN4902DSCN4904DSCN4912IMGP5516

20:24 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

proficiat Patricia...knap gelopen.

Gepost door: natalie | 28-03-10

Proficiat! Flink gelopen , mijn man heeft nog leuke foto's van je genomen. Ze staan op zijn site maar je kan ook mailen als je de originele wilt. Veel succes verder!

Gepost door: Petra | 29-03-10

super van jou !!! amai die spieren a je benen nie mee gewoon echt mag do fier op zyn we !!!!!!

Gepost door: amar | 29-03-10

Proficiat Patricia, knap gedaan hoor!! Leuke reactie op mijn blogje ook, bedankt daarvoor! Je bent sterk bezig, ben al benieuwd naar je volgende wedstrijden!

Gepost door: Wendy | 29-03-10

Super!! Proficiat wat ben je sterk !!!Knap nog veel succes
Je mag fier zijn op je uitslag en je body!!

Gepost door: Eeckhout Ronny en Conny Braekman | 29-03-10

Knappe wedstrijd gelopen,op naar je volgende wedstrijden.Veel succes!!!!

Gepost door: anita | 30-03-10

super zoals altyd e !!! sterre !!! grts x !

Gepost door: amar | 06-04-10

De commentaren zijn gesloten.