02-03-10

course de portelette in lobbes

in mijn beginjaren bij avr was dit telkens de opener van het wegseizoen. stond er 5 jaar naeen op het podium, kon er 1 keer winnen, de rest werd ik verslagen door toppers zoals lallemand, froment en baouf. door kwetsuren en andere wedstrijden stond lobbes niet meer op het programma, tot dit jaar dus. de crossen zijn mijn ding niet, en de aangekondigde storm van zondag deden me kiezen voor lobbes.

het parcours was ongewijzigd, vele beklimmingen, fikse afdalingen, en de laatste kilometer opnieuw fors omhoog. ook hier felle tegenstand. louise deldigue, goed voor 2.53 op de marathon, sabine froment, tweemaal winnares, christelle charlot, de betere in het berglopen en france adant, vorig jaar winnares. ook lies deruddere was er, samen met vriendje davy en papa geert.

deze keer rap gestart, zat op de derde plaats. louise was direct weg naar de overwinning, de tweede had ik bij de lurven na 2 kilometer. els rems, mij onbekend, maar blijkbaar een bijterke, want na enkele versnellingen begaf ze niet onmiddellijk. maar de hellingen bleken er teveel aan, een groepje nam me op sleeptouw, en ze lostte. kon zo vrij soepel naar de tweede plaats lopen, wel 2.30 na louise deldique. els gaf anderhalve minuut toe op me. lies verbaasde iedereen en zichzelf door vierde te worden in een knappe tijd van 56 minuten op dit parcours. achteraf hoorde ik dat adant niet gestart had, en dat froment herbegonnen is na een bevalling. mijn tijd was anderhalve minuut sneller dan mijn vorige besttijd, dus ben supertevreden met dit resultaat.

volgende wedstrijd is het bk korte cross, zal opnieuw fun zijn in het slijk van oostende. 

greetz patje x

DSCN4835
 DSCN4859DSCN4863DSCN4831

22:37 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Sterretjes ... heb je je tegenstanders laten zien ! ;-)
Nu begrijp ik de betekenis . Of is het zoiets als een 3-sterren restaurant waar de wijn met de jaren rijpt en beter wordt . Op het BK korte cross heeft Kristien zich ook ingeschreven want ze wil dit toch eens meemaken . Kzal haar zeggen dat ze de rol van Els als bijterke mag spelen ....

Gepost door: Kristien en ivan | 03-03-10

Proficiat met je tweede plaats.

Gepost door: anita | 03-03-10

had nog gezegd dai 4 sterren moest zetten' knap wat je weer deed !!! grts x

Gepost door: amar | 04-03-10

knap gelopen hoor patje.
Mooie tweede plaats op een heel zwaar parcours, dat belooft voor de rest van het seizoen !!

Gepost door: tom | 11-03-10

Sterk gelopen !! Proficiat Patje dit heb je weer schitterend gedaan!Nog veel succes .
Groetjes,
Conny en Ronny

Gepost door: Eeckhout Ronny en Conny Braekman | 11-03-10

De commentaren zijn gesloten.