15-02-10

cross in izegem

terwijl ik vorige week lichtjes ziek was op het pk, was er deze week geen beterschap, integendeel. stefaan was gans de week thuis, ook ziek, en zelf ging ik werken en trainen met veel gehoest en gesnuit. toch bleven de benen fris, zodat ik het erop waagde toch deel te nemen in izegem. terwijl het zaterdag bij het loslopen nog goed ging, zoveel minder ging het op de wedstrijd.

na de kleine aanloopronde waren het nog 3 grote ronden. kwam toen door als zevende na de eerste grote ronde, maar voelde de kracht uit mijn benen lopen. werd toen bijgebeend door een goede annelies deketelaere, die me terplaatse liet. in de laatste grote ronde werd ik nog bijgehaald door enkele juniores, maar kon mijn 8° plaats toch nog behouden. behoorlijk pissed-off me vlug omgekleed, om te gaan loslopen. daarna pas was ik opnieuw bespreekbaar, had echt gehoopt een goed resultaat neer te zetten dichtbij thuis.

eerste werd marieke verhaeghe, kort gevolgd door griet de waele en ijzersterke charline vanneste. daarna nina lauwaert, ine destoop en liesbeth vandevelde. vele plaatsen zou ik dus niet dichter kunnen, maar de tijden tegenover de rest is te groot. maar vandaag naar de dokter geweest voor mijn bloeduitslag, en na een kort onderzoek blijkt nu dat ik met bronchitis zit, vandaar dus mijn minder resultaat. deze week dus goed oppassen bij dit winterweer, misschien weer eens de loopband opzoeken in de fitness. gelukkig dit weekend geen wedstrijd voor me, zodat er voldoende gerust kan worden.

groetjes, patje x

DSCN4790DSCN4798DSCN4800DSCN4802DSCN4804

20:36 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

08-02-10

PK cross in veurne

de eerste belangrijke wedstrijd van het jaar stond op het programma, maar zoals zovelen was ook ik deze week wat verkouden. kon donderdag op training toch interval doen, maar het was niet wat het moest zijn. dan maar zuiver op hartslag getraind, zodat het toch niet te intensief zou zijn.

zowel zaterdag tijdens het loslopen als zondag bij de opwarming waren de benen goed, enkel de ademhaling was wat moeilijker. het beloofde een mooie wedstrijd te worden, met hanna vdbussche, ann parmentier, charline vanneste, liesbeth vandevelde, ria thienpont, gwendoline dedeyne waren er zes kandidaten voor het podium. zelf zou ik best tevreden zijn met een 7° plaats, mits er maar goed gelopen zou worden.

in de start zelf was ik behoorlijk weg, maar alle sterkere waren weeral aan het weglopen van me. zat bij de eerste juniores, en eens halfweg de eerste ronde kwam ik op kop om mijn eigen tempo te lopen. liep toen als zesde seniore, gwendoline zat vlak achter me. wist nog van in maldegem dat ze een echt bijterke is, dus proberen het tempo na elke bocht fors op te trekken, en de langere stroken tempo te houden. daardoor kwam ik dichter bij ria, toen vijfde. maar eens in de laatste ronde zag ze me naderen, en versneldde ze zelf. intussen was gwen afgehaakt, en kon mijn zesde plaats behouden. in het algemeen werd ik zevende, enkel de sterke master inge adam bleef me ook voor.

dus opnieuw meer dan tevreden met deze wedstrijd, is een parcours met veel variatie, wat ik wel graag heb. als ik kijk naar volgend jaar, zou ik podium halen bij de masters, zou wel brons zijn, want ook ria is dan +35. hanna won met een mooie voorsprong, ann werd tweede en maatje charline knap derde. als ze zo blijft doorgaan, mogen we nog veel van haar verwachten. liesbeth werd vierde, ria dus vijfde, dan mezelf en gwendoline. nu zondag nog naar izegem, het zal er wel weer zwaar bijliggen zoals elk jaar, maar dat heeft ook zo zijn charmes.

greetz patje x

DSCN4678DSCN4683DSCN4702DSCN4709

20:50 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01-02-10

cross in vilvoorde

omdat het volgende week het pk cross is in veurne, beslist om nog eens te lopen. samen met charline vanneste naar vilvoorde getrokken, stef bleef traditiegetrouw thuis om het wk veldrijden te bekijken. eens aangekomen, mochten we elkaar ondersteunen, het was één ijspiste op de weg. eens op het parcours beginnen verkennen, aan de start een fikse beklimming, maar voor de rest een redelijk vlakke omloop. wel lag er tamelijk veel sneeuw, maar het was niet glad.

de opwarming verliep goed, zag het zitten. tegenstand opnieuw van hoog niveau, belete, kithusi en vandenbempt om de bekendsten te vermelden. de start was voor mij opnieuw goed, verloor niet zoveel als anders, kon goed oprukken en versnellen. de plaatsen waren halfweg verdeeld, enkel de laatste 500 meter kwam er een juniore nog dicht, maar kon nog een fikse versnelling plaatsen, eens goed voor het moraal. was tiende seniore en 11° algemeen op 66. charline was 35 seconden voor me binnen, zij werd 8°, net na anneleen vanderiviere.

beiden konden tevreden huiswaarts keren, de laatste crossen beginnen zich al te melden, voor mij nog veurne, izegem, lebbeke en korte cross op het bk. daarna zal ik heel content zijn terug op de weg te kunnen lopen, maar deze periode is zo belangrijk voor mijn groot doel dat ik het met de glimlach erbij neem.

see you, patje x

19:54 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |