08-02-10

PK cross in veurne

de eerste belangrijke wedstrijd van het jaar stond op het programma, maar zoals zovelen was ook ik deze week wat verkouden. kon donderdag op training toch interval doen, maar het was niet wat het moest zijn. dan maar zuiver op hartslag getraind, zodat het toch niet te intensief zou zijn.

zowel zaterdag tijdens het loslopen als zondag bij de opwarming waren de benen goed, enkel de ademhaling was wat moeilijker. het beloofde een mooie wedstrijd te worden, met hanna vdbussche, ann parmentier, charline vanneste, liesbeth vandevelde, ria thienpont, gwendoline dedeyne waren er zes kandidaten voor het podium. zelf zou ik best tevreden zijn met een 7° plaats, mits er maar goed gelopen zou worden.

in de start zelf was ik behoorlijk weg, maar alle sterkere waren weeral aan het weglopen van me. zat bij de eerste juniores, en eens halfweg de eerste ronde kwam ik op kop om mijn eigen tempo te lopen. liep toen als zesde seniore, gwendoline zat vlak achter me. wist nog van in maldegem dat ze een echt bijterke is, dus proberen het tempo na elke bocht fors op te trekken, en de langere stroken tempo te houden. daardoor kwam ik dichter bij ria, toen vijfde. maar eens in de laatste ronde zag ze me naderen, en versneldde ze zelf. intussen was gwen afgehaakt, en kon mijn zesde plaats behouden. in het algemeen werd ik zevende, enkel de sterke master inge adam bleef me ook voor.

dus opnieuw meer dan tevreden met deze wedstrijd, is een parcours met veel variatie, wat ik wel graag heb. als ik kijk naar volgend jaar, zou ik podium halen bij de masters, zou wel brons zijn, want ook ria is dan +35. hanna won met een mooie voorsprong, ann werd tweede en maatje charline knap derde. als ze zo blijft doorgaan, mogen we nog veel van haar verwachten. liesbeth werd vierde, ria dus vijfde, dan mezelf en gwendoline. nu zondag nog naar izegem, het zal er wel weer zwaar bijliggen zoals elk jaar, maar dat heeft ook zo zijn charmes.

greetz patje x

DSCN4678DSCN4683DSCN4702DSCN4709

20:50 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

prachtig resultaat in zo'n bezetting, dit belooft voor een opnieuw schitterend seizoen voor de wedstrijden op de baan. Chapeau met je zesde plaats en groetjes

Gepost door: tom | 09-02-10

Proficiat met je wedstrijd,nog een paar crossen en je kan je dan focussen op je wegwedstrijden.

Gepost door: anita | 09-02-10

proficiat Patricia dat heb je knap gedaan hoor...voor een stratenloopster. Laat de zomer maar komen hé.

Gepost door: natalie | 09-02-10

proficiat .....patricia met uw mooie plaats.je gaat weer een super loopjaar tegemoet.

Gepost door: tuyttens gino | 10-02-10

Mooi, ondanks dat je een beetje ziek was. Groeten!

Gepost door: Kenneth | 13-02-10

Je hebt een hele goeie prestatie neergezet, terwijl je een beetje verkouden was.

Gepost door: Layla | 14-02-10

De commentaren zijn gesloten.