10-01-10

cross in maldegem

door mijn voet om te slaan sliep ik vorige week zondag niet, dacht even naar spoed te trekken omdat ik niet erop kon steunen, maar stef deed er een kruisverband aan, en besloot toch proberen te gaan werken. eerst veel gehinkt, maar na enkele uurkes ging het al beter. ben pas op dinsdag een 5 kilometer gaan loslopen, de dagen erna ging het nog beter. gisteren zaterdag bijna geen last meer, dus maar besloten om naar maldegem te trekken. is zowat mijn favoriet parcours, maar door de voet en het opbouwen voor de weg is de conditie wat minder, en de tegenstand was weer zeer zwaar. alle regionale toppers waren er, dus een verhoopte top-tien zou niet lukken.

opgewarmd met charline vanneste, die haar eerste cross bij de aangeslotenen liep. ze zit in een sterke periode, en kwam aan na een beresterke wedstrijd als vierde, nipt naast het podium dus. zelf besliste ik snel te starten, wilde vroeger altijd mijn horloge induwen en controleren als hij loopt, maar liet dit nu achterwege. was dus behoorlijk weg, zat direct bij gwendoline dedeyne. de sterkere dames liepen van ons weg, zelf liepen we ook enkele loopsters voorbij. na één ronde liepen we voor de negende plaats, zat toen op kop en trok hard door, helaas lostte gwen niet. eens de laatste ronde ingegaan was mijn bobijntje af en moest lossen. jamie demuynck kwam nog gevaarlijk dicht, maar een laatste versnelling was voldoende voor een top-tien plaats. helaas kreeg ik een bonnetje van elfde seniore. was echt teleurgesteld, had zo diep gegaan voor die plaats. gelukkig had de jury gemist, en stond ik tiende in de uitslag.

was dus veel beter dan mijn vorige crossen, laat al enkele masters achter me die vorige week me nog vooraf gingen, en mijn achterstand op de beteren is meer dan gehalveerd. nu een trainingsperiode inlassen, want ieper is te gevaarlijk voor de voet, en na drie weken cross zal het een verademing zijn eens een langere duurloop te doen. weet nog niet wanneer mijn volgende wedstrijd is, weet eens nog niet waar, cross of op de weg. wel staat veurne en izegem vast, maar dan zijn we alweer februari. hopelijk is het dan terug boven nul, want die vrieskou is niet mijn ding, ben een zuiders type, dus zon en warmte is ideaal voor mij.

tot de volgende, patje x

 

DSCN4660DSCN4666DSCN4669DSCN4672

20:09 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

03-01-10

cross in zottegem

na vorige week de cross in ertvelde, was het kijken hoe de benen gingen herstellen van die zware omloop. tamelijk goed blijkbaar, want dinsdag was het interval op training en die verliep heel goed. de rest van de week enkel duurloopkes, want met de feestdagen in het verschiet mag het wel iets minder zijn. goed gefeest hoor, twas net geen 5 uur toen we in ons bedje kropen, en om 14 uur terug trouw op post om de familie's de beste wensen van het jaar te schenken.

vanmorgen opgestaan met een klein wit tapijtje buiten. stef ging gaan loslopen en blijkbaar lag het niet zo glad, zodat we toch beslisten naar zottegem te rijden. blijkbaar was het daar meer gesneeuwd, want de laatste 10 kilometer was het toch wel opletten geblazen. eens aangekomen het parcours gaan verkennen, en in één woord, loodzwaar. een hellend parcours, met scherpe bochten die spekglad erbij lagen, en een afdaling tussen de bomen. aan de start de betere regionale loopsters.

eens weg, na 600 meter opgeschoven naar de 6° plaats bij de seniores, om die niet meer af te staan. voor mij liepen ze wel nog wat verder uit. zelf liep ik samen met een juniore, we konden nog enkele plaatsen algemeen opschuiven, maar in de laatste ronde verzwikte ik tamelijk zwaar mijn linkervoet, zodat ik haar moest laten gaan. hinkend en wroetend toch nog uitgelopen, maar was toch bang voor mijn enkel. direct na de finish de spike uitgedaan, maar nog geen verdikking te zien. dan maar onmiddellijk gaan uitlopen, want van stilzitten kon hij zwellen. eens gedoucht nog altijd niet gezwollen, en bij aankomst thuis direct ijs erop. zit nu nog niet dik, dus mag wel het beste verhopen voor deze week en de cross in maldegem. de wedstrijd werd gewonnen door annelien vanderiviere voor ingrid vanpethegem, dan nina lauwaert, sterke gwendoline dedeyne en ine de stoop. je ziet, qua plaats dus heel goed, enkel de achterstand vindt ik nog teveel, maar ben nog in opbouw, terwijl sommigen al van begin november in conditie zijn.

een mooie bende van avr was op de afspraak, enkele podiumplaatsen veroverd, een mooie prestatie dus in groep. denk dat het in maldegem moeilijker zal zijn, want de concurrentie is daar wel wat groter, maar zie het zitten, is een totaal andere wedstrijd dan de twee voorgaande, want is een parkcross.

tot volgende week, patje,x 

DSCN4617DSCN4621DSCN4627DSCN4630DSCN4637

20:19 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |