12-10-09

2° marathon in eindhoven

 eindelijk was het weer zo ver, de laatste maanden werd er hier ten volle toegeleefd naar die ene dag waarop het moest gebeuren. zoals eerder vermeld waren de zenuwen opnieuw van de partij, maar toen we zaterdagmorgen vertrokken richting erpe-mere naar kathleen en guy, was het al veel beter. van daaruit samen in de auto naar eindhoven, waar er een kamer van de organisatie was voorzien in de holiday-inn. eens geinstalleerd, de beentjes gaan losgooien voor een halfuurke, en twas leuk, geen regen, maar wel wind.

na de douche nog wat zitten babbelen met francis van steenbrugge, zijn coach filip steelandt en steven dobbelaere. intussen was peter van velden aangekomen met de borstnummers. stef graptte in de auto dat het mooi zou zijn indien de naam erop zou staan. was het wel niet zo zeker. echt opgetogen trokken we met ons vieren stad in, wat slenteren in de winkelstraten, mijn jaarlijks kaarsje gaan branden in de kathedraal, nog een koffieke gaan drinken, de mooie dingen des levens dus.

om halfzes werden we verwacht in het sofitel voor de technische bespreking. daar niet veel nieuwigheden, wel dat onze drank van de subtoppers apart zou staan aan de linkerkant, en aangezien kathleen en ik de traagste eindtijd hadden staan, waren we zeker dat haas willy onze drank zou vinden, wat ook gebeurde. dan tijd om te gaan smullen op de pasta-party, was weer heel leuk, zaten met ange dammen en vriendin, en nico serroen en vrouwtje elodie aan tafel. zijn niet te lang blijven plakken, de flesjes moesten nog gemaakt worden en ingegeven, en de benen mochten ook nog wel wat rusten. 's nachts kon ik lekker slapen, natuurlijk wel soms wakker geworden, maar had een goeie nachtrust. stef niet, we sliepen langs de straatkant aan een druk kruispunt, en hoorde telkens de wagens optrekken. het ontbijt was ook dik in orde, alle west-vlamingen zaten dicht bijeen, tging er soms luid aan toe, was echt wel leuk. nadien nog wat gaan liggen op bed. omstreeks 10 uur uitgechekt, een half uur voor de start met de bende naar de start getrokken. nog geprobeerd anita te vinden, maar niet meer gezien. ook martin zag ik niet staan. 5 minuten voor de start de overtollige kledij afgedaan, nog wat gedronken, een laatste zoentje gegeven aan het ventje, kathleen nog eens geknuffeld en succes gewenst, en natuurlijk mijn kruistekens gemaakt. was er weer klaar voor, en zou er een lap op geven, dat was zeker. 1 minuut voor de start deden ze de hekkens open voor de atleten in de andere vakken, en willy stond al direct naast mij, dus daarin moest ik me ook geen zorgen maken.

stipt om 11 uur waren we weg, direct op onze plaats bij de haas van de organisatie, en willy in mijn zog. ook kathleen was mee, dus ideaal. de kilometers vlogen voorbij, en na 10 km hadden we iets meer dan 42 minuten, zaten toen iets voor het schema van 2.59. de haas bleef maar iets versnellen, tot willy hem vertelde van zich aan het schema te houden. zodoende kwamen we halfweg door in 1.28.50, nog altijd ideaal en 40 sec vlugger dan vorig jaar. intussen was willy ook het tempo gaan aangeven, zodat er niet versneld kon worden. aan 30 kilometer begon vorig jaar het verval, maar nu zat ik nog fris, ook zo 5 kilometer verder. daar zag ik stef voor de derde maal, en gaf me door dat het nog kon. kon mooi knikken van ja, wist toen al dat ik binnen ging komen onder de 3 uur. op wolkjes ging ik verder. aan 38 km begon kathleen te lossen, riep haar van te blijven volgen, maar ze was eraf. het tempo ging de laatste 2 km nog boven de 15 per uur, zodat ik een tijd had van 2.58.43, een minuut sneller dan mijn debuut. al lachend kwam ik over de streep, met mijn vuist in de lucht, ze zullen daar gekeken hebben, maar trek me er niks van aan, ben supercontent met mijn tijd, had nog over, kon gemakkelijk nog enkele kilometers verder op dit tempo, maar willy had me ingetoomd. kathleen is een bijterke, ze verloor slechts 18 sec, haar besttijd is nu 2.59.01

opnieuw vele keren mijn naam gehoord, bedankt voor de steun, ook al herkende ik niet iedereen langs de kant. ook via internet werd ik gevolgd, de sms-kes kwamen al binnen zodra ik aangekomen was. zal niet veel namen noemen, vrees dat ik de helft niet zou vernoemen. toch enkele meegeven, conny en ronny voor de drank door te geven, daisy en guy natuurlijk, kristien en matthias, het bendenke van beveren-leie (mayko, wendy, sandra, yves en vrouw), hilde en carla vanhessche en bart, charlotte vandewalle, rita delodder en company, schone broer bart en de webbloglopers, ...

vele bekenden ook aan de start, zus anita maakte haar debuut met 3.25, tom hoornaert in 3.15, haaske martin 2.51, ann parmentier liep 2.50, veerle d'haese 2.48, stijn fincioen 2.24, dieter brouckaert 2.27, francis van steenbrugge 2.26, nico serroen 2.32, frederik colpaert 2.37, steven dobbelaere 2.40. aan allen een dikke proficiat, ook al was niet iedereen tevreden over het resultaat.

zelf dus apetrots, van de 20 genodigden en de traagste opgegeven eindtijd, uiteindelijk tiende algemeen geworden en achtste benelux. we zaten wel met 4 in een minuut, maar was zeker dat ik nog ging kunnen versnellen, sprinten kan je het niet noemen na 42 kilometer. de organisator van de sub-top kwam terug vragen hoe het was geweest, altijd leuk te zien dat ze echt geinteresseerd zijn. na het lekker bad op de kamer van martin nog naar de bar geweest waar de mannen al zaten te vieren, onze haas zat daar ook, hebben hem getrakteerd met leffe, hij kijkt al uit naar volgend jaar zei hij. eens terug in erpe-mere, nog een glaasje champagne gedronken op het succes. dan naar ardooie, voor de afsluit van het avontuur. samen met patrik en greta, martin en daisy, willy en tania, kristof huyghe, kristien en tom lekker getafeld en nog wat naverteld.

moe en tevreden huiswaarts gegaan. na een lekkere nacht ben ik al redelijk hersteld, enkel mijn linkerbovenbeen doet ambetant, iets dat ik al voelde na 5 kilometer. gelukkig is het niet verergerd, anders kon ik een mooie tijd vergeten.

rest me nog 2 mensen te bedanken, trainer willy voor het schema het ganse jaar door, de begeleiding en steun, voor, tijdens en na de marathon. en kathleen, voor de trainingen in aalst die zeker hun vruchten hebben afgeworpen, de tips, het plezier, de steun.

zal nu rusten en genieten van de prestatie, beykes, patje xxx

 

DSCN4479

DSCN4484

DSCN4485

DSCN4499

DSCN4501

DSCN4507

DSCN4509

13:44 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

Commentaren

Geweldig verslagje!!! Prima gedaan, geniet nog maar even na van je prachtige prestatie!

Gepost door: Wendy | 12-10-09

super Proficiat met je tijdsverbetering. Super! Je ziet er echt 'happy' uit op de foto's.

Gepost door: carlos | 12-10-09

STRAFFE MARATHON-MADAM ! ! ! Prachtige prestatie !!!
Een persoonlijke best met 2:58:43, in je tweede marathon,goed onder de magische grens van drie uur,machtig gedaan en geniet maar.

Gepost door: Ludo | 12-10-09

Knap... ... supertijd !!!
Proficiat,
Gwen.

Gepost door: Gwen | 12-10-09

Super !!!!!! Je hebt een supermarathon gelopen,proficiat.

Gepost door: anita | 12-10-09

Proficiat!! Nogmaals proficiat!!! Chapeau, heel sterk :)

Gepost door: sandra | 12-10-09

Eindhoven Proficiat met je schitterende tijd!Toen je bij me kwam aan kilometer 35 met het groepje kon ik nog 2 kilometer volgen maar dan moest ik helaas langzaam maar zeker lossen.Ik strandde op 3 seconden van 3 uur.3 uur 3 sec en was natuurlijk ontgoocheld omdat ik niet doorgebeten heb om in uw groepje te volgen.Geniet maar volop van uw succes.

Gepost door: Johanbeton | 12-10-09

knap patje ke de beelden gezien echt knap we'ben ondern indruk van wa je kan!!! je verdiend ne dikke proficiat grts x amar

Gepost door: amar | 12-10-09

proficiat ...patricia met uw mooie eindtijd.

Gepost door: tuyttens gino | 12-10-09

mooie prestatie Proficiat zenne ... knappe tijd ... ik kende je niet, maar ik dacht al je gezien te hebben in het Holiday Inn, ik was ook daar.

Gepost door: Koen | 12-10-09

Super gedaan hoor Patricia... je vele trainingsarbeid heeft geloond. Knap gedaan . Proficiat.

Gepost door: natalie | 12-10-09

prachtige tijd als je in hetzelfde tempo verdergaat, zit je binnen 4 jaar aan 2u55' :-)
Maar ik denk dat het er sneller van zal komen...

Gepost door: gert | 13-10-09

proficiat Prachtige prestatie. Super eindtijd. De vele arbeid heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.
Proficiat aan alle AVR-atleten. grts Felix

Gepost door: felix | 13-10-09

Super Patricia proficiat met je gelopen marathon.We hebben goed geroepen hè het groepje van Beveren-leie.

Gepost door: Yves | 13-10-09

Geen woorden voor ! Denk dat Belgie een groot Marathon loopster in de top bij heeft ! chapeau Patje ! en ben er van overtuigd dat we nog lang niet alles gezien hebben !! Er zijn geen woorden genoeg om je te feliciteren !! doe zo verder en verzorg je nu extra !!

Gepost door: Katrien | 13-10-09

... Je hebt het verdiend!!!

Gepost door: Layla | 14-10-09

oververdiend!! Na al je trainingsarbeid en het volop leven voor je sport is dit oververdiend. Je hebt blijkbaar al geleerd uit je eerste marathon. Inderdaad, ik had ook een verval na 30 km. Geniet maar van je super prestatie en volgend jaar gaan we opnieuw knallen met alle AVR-leden; volgens mij zullen er nog meer meedoen volgend jaar. 10 okt 2010 is al genoteerd. Echt leuk om je zo ontspannen te zien aankomen.

Gepost door: tom hoornaert | 14-10-09

Proficiat met de geweldige prestatie !! Was leuk om zoveel bekende & onbekende bloggers live in EHV te zien.

Gepost door: Bjorn Paree | 15-10-09

Prachtig! Vol bewondering voor je prestatie, heel dikke proficiat. Ik heb je alleen gezien in de eerste doortocht want moest nog de halve lopen, maar je zag er zo fris en soepel uit!

Gepost door: Chris | 15-10-09

late reactie Heyhey,
Ik heb je blog nu pas ontdekt en kan je nu ook feliciteren met je prestatie daar in Eindhoven!! Bedankt voor de vermelding :-)
tot snel
Steven

Gepost door: Stormkraai | 08-11-09

sorry laat je blog gezien Patricia een dikke late proficiat en wat een tijd heb jij hier neergezet meiske,chapeau!!!!!

Gepost door: patrick aerts | 10-11-09

De commentaren zijn gesloten.