26-09-09

ekiden te brussel

 een vaste waarde op de kalender opnieuw, de aflossingsmarathon in brussel. een schitterend kader, start en aankomst in het koning boudewijn stadion, en een trip door het park van laken. wel zware kost, per ronde 3 serieuze hellingen, en voor mij dus 2 keer, had de 10 kilometer voor de boeg.

bij het opwarmen hele zware benen, en de temperatuur zat op de middag al vooraan de 20 graden, zag echt wel af, en dacht bij mezelf, wat gaat dat hier geven. vorig jaar hier met mijn ventje gelopen, we hadden 41.11, een meer dan behoorlijke tijd.

de start zelf werd genomen door sofie gallein samen met papa dirk. een ongewone wedstrijd voor haar, nog nooit op de weg gelopen. dat was al duidelijk toen ze vroeg wat ze met die chip moest doen. maar ze trok meer dan haar plan, zag wel verschrikkelijk af de laatste klim, maar iedereen zit er daar al door. ze gaf me het lint door als tweede algemeen en eerste club. voor ons zat het team van nike, onaantastbaar, en kort achter ons leuven, het team dat altijd wint bij de clubs op de ekiden. van zodra we weg waren, trainer willy liep met me mee, zat het tempo goed, en de benen waren ook plots in vorm. kon mooi tempo houden, we kwamen door na 20 minuten. de tweede ronde werd tuurlijk zwaarder, maar we verzwakten niet. zo kwam ik aan na 40.11, en had een mooie wedstrijd erop zitten. anita en ronny namen van ons over met 2min. voorsprong op leuven, maar we wisten toen al dat het niet genoeg zou zijn. beiden liepen ook een constante 5 km. toen kwam veerle samen met martin aan de beurt. hoewel ze twee weken terug nog het bk marathon won, liep ze een sterke 10 km, ze zag af als de beesten, maar haar tijd mag zeker gezien worden. toen was het moment voor louise en mijn keppe, ook louise heeft geen ervaring op zo'n wedstrijd, maar mijn ventje heeft haar perfect op sleeptouw genomen. intussen was leuven met hun toppers begonnen, en ons ingehaald. we konden enkel nog de schade beperken, wat slotlopers saskia en kristof voortreffelijk deden. zo kwamen we dus als derde damesteam en tweede club aan de finish. opnieuw podium dus, altijd mooi meegenomen op zo'n wedstrijd. algemeen zitten we rond de 40° plaats op 620 teams.

eerst en vooral de teammaten en hazen bedanken, was weer een mooie dag voor avr. een kleine club die op een grote wedstrijd podium haalt, gebeurt niet veel, al zeg ik het zelf. ook enkele bekenden gezien die meededen met hun club of werk. audrey goesaert, sandra cauwels en naamgenoot anje, gert luyckx, marijke willekens, catherine lallemand, luc van asbroeck, geert godderis, aman gemeda, en nog wel enkele die ik me nu niet meteen herrinner.

nu dus nog twee weken voor het moment van de waarheid. de laatste test was positief, het vertrouwen staat op 100 procent. zie al uit naar de hele entourage, het vertroeteld worden door de organisatie, de pastaparty, maar vooral naar 11 uur op de zondag. zal alles gevan wat mijn lichaam die dag aankan.

greetz, patje x

 

 

DSCN4407

DSCN4414

DSCN4419

DSCN4440

DSCN4461

DSCN4471

21:16 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

22-09-09

weekendje limburg en fruitloop sint-truiden

 hoikes,

naar aanleiding van stef zijn verjaardag vertrokken we vrijdagmiddag naar borgloon, waar we een studio hadden besproken bij kennissen. alles erop en eraan, een mooi terraske, zwembad, lekker bed, keukentje. vrijdag eerst nog in sint-truiden gaan wandelen, om dan op zaterdag naar hasselt te gaan shoppen. is echt onze favoriete stad geworden, mooie winkels en als je een beetje zoekt toffe eetgelegenheden in een rustige sfeer. dan nog eens vlug naar genk geweest, om ons shoppen af te sluiten. gingen daar 's avonds eten bij een italiaan waar we altijd gaan, maar ze waren in verlof, dus naar borgloon een nieuwe zaak geprobeerd, en ja, twas er ook lekker, of lag dat aan het gezelschap?  het was er heerlijk toeven in borgloon, ben zeker dat we er nog naar toe trekken.

maar het weekendje stond ook in het teken van de halve marathon in sint-truiden. het was er vorig jaar bk, werd er toen vijfde algemeen, en liep er mijn limiet voor eindhoven. dus dit jaar was het een goede test waar ik stond tegenover vorig jaar. deze wedstrijd telt voor het fwc, dus veel concurrentie aan de start. met veerle d'haese en ria thienpont twee toppers, daarnaast vriendin kathleen steenhaut, nathalie declercq en nina lauwaert. het ging er dus stuiven, dat stond vast. haas martin had samen met vrouwke daisy de trein genomen, hij zou hazen tot ongeveer 15 km, en dan doorgaan.

de start was 500 meter op piste, en dan was veerle reeds vertrokken. ik kwam bij ria, de rest startte trager. ons tempo lag net boven de 15 per uur, en twas er warm, de stukken met wind deed je happen naar lucht. na zo'n 8 km kwamen we bij veerle, die dreigde alleen te vallen. zo kwamen we door halfweg, en hoopte de derde plaats te kunnen lopen. maar een kilometer verder was veerle er plots af, ze ademde zwaar, en zag duidelijk af. bij km 14 was het teveel voor ria, ook zij lostte en verloor redelijk snel meters op me. toen zei martin dat hij bij me zou blijven om de eerste plaats te kunnen behouden. zag wel redelijk af door de warmte, maar kon standhouden en samen met martin de handen in de lucht steken. een hele opsteker vindt ik zelf, de tijd was 1.24.32, zo'n 2 minuten trager dan vorig jaar, maar een wedstrijd winnen van het fwc, dat gebeurde me nog nooit. een dikke minuut later kwam er een nog grotere verrassing, kathleen had heel goed ingedeeld, en de rest ingehaald en achtergelaten. knappe tweede plaats dus, we knuffelden elkaar bijna kapot, zo content waren we. ria werd nog derde, nathalie vierde en veerle vijfde. en toen nog een verrassing, dopingcontrole. zijn dan maar in de drank gevlogen, water welteverstaan hé. duurde zo'n anderhalf uur eer ik kon gaan. dan nog wat losgelopen, om terug huiswaarts te keren. nog iets gaan eten met martin en daisy, twas dus weer laat toen we thuiskwamen.

nu zaterdag staat de ekiden op het programma, met de club altijd het podium gehaald, dus dit jaar opnieuw proberen. de ploeg bestaat uit sofie gallein, dan ikke, zus anita, veerle vdkerckhove, louise wastyn en saskia vens. dus opnieuw de 10 voor me. zal zien welke tijd ik kan lopen, tis de laatste test, dus nog eens alles geven. de week erna een laatste relatief lange duurloop, zo'n 2 uur, en dan showtime. zie het volledig zitten, gezond blijven en dan zien we wel.

beykes, patje x 

 

DSCN4350DSCN4351

Sint-Truiden011

Sint-Truiden013

DSCN4368

DSCN4379

DSCN4385

DSCN4389

21:49 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

06-09-09

30 km van izegem

halokes,

blijkbaar al een tijdje geleden dat ik hier passeerde, van het bk berglopen. intussen is er al veel gebeurd, zowel qua onderzoeken als kilometers vreten.

ben na het bk naar roeselare getrokken om enkele onderzoeken te laten gebeuren. alles passeerde, ct-scan, mr, echo. en ook telkens enkele dagen wachten voor het resultaat, dan doorverwezen worden, het liedje dat de meesten wel kennen. gelukkig kwamen ze tot de vaststelling dat het geen hernia of stressfractuur is, wel dat mijn bekken en heup tegen elkaar wrijft, waardoor de zitknobbel ontsteekt, om daarna de hamstrings vast te zetten. een hele rimram dus. de dokters verstonden mijn honger naar de marathon, en laten me trainen tot eindhoven. wel moest ik beloven 4 weken te rusten erna, maar heb zelf beslist om tot 1 december slechts tweemaal per week een halfuurke te joggen. ook het zwembad van izegem zal ik weer platlopen, zie hun gezichten al als ze me zien afkomen, " gekwetst zeker? "

het lopen zelf verloopt heel vlot, zelfs vlotter dan vorig jaar. kan alles prima verwerken, zowel de lange afstanden als de interval. de week na het bk met stef naar de gavers getrokken voor 30 km, de week erna met veerle, willy, martin, tom en gino langs de vaart tot in ooigem en terug, goed voor 37 km in 3 uur 4 min, en vorige week bij willy snelle duurlopen van tweemaal 8 km, opnieuw met willy, veerle, martin en tom. intussen is gino gestopt met de marathontraining, hij kon het niet meer opbrengen om de vele trainingen te combineren met zijn gezinsleven. denk dat hij op 11 oktober om 11 uur wel bij ons zal zijn in gedachten. intussen de lange en korte intervallen volledig op tempo kunnen afwerken, soms alleen, maar stef zegt dat het me enkel maar sterker maakt. gelukkig was het donderdag met de club, want met die wind was het bijna niet te doen. toch deden tom en ik onze 20x400m rond de 1.27

gisteren dan de training bij ivac, eerst 22 km aan 12 per uur, daarna nog 8 km aan eigen tempo. de vorige 3 deelnames was ik telkens winnares, maar dit jaar verscheen ann parmentier ook aan de start. zij is geweldig goed bezig, staat eerste in het fwc, en loopt nu weeral onder de 1.20 op de halve marathon. tijdens de 22 km vroeg ann wat ik van plan was, en zei aan marathontempo verder te lopen. ze zou bij mij blijven, want wilde ook niet diepgaan. eens het startschot geklonken, werd er de pees hevig opgelegd. we zaten over de 15 per uur, toen kwam martin aan kop, en keek eens naar me. kzei dat het veel te rap was, en vertraagde. martin liep door, en zo bleven we met een tien man in een groepje zitten. toen hadden we met wind, en zette ann zich vanvoor. voelde toen al dat het rapper ging, en eens gedraaid langs de vaart, tegen wind, moest ik lossen. ben dan samen met gert luyckx doorgelopen, en kwam zo als tweede aan met een gemiddelde van 14,1. voelde me de ganse namiddag goed, had nergens last, en de benen vanmorgen voelden opnieuw goed aan tijdens het loslopen.

volgende week zaterdag trek ik naar erpe-mere om samen met kathleen steenhaut een tempoloop te doen, en zondag gaan supporteren tijdens de marathon iff. mijn eerste wedstrijd is sint-truiden, een halve marathon. zitten in borgloon op weekend, tis stef zijn verjaardag, en kunnen gaan shoppen naar genk en hasselt, zie er al naar uit. de week erna is het ekiden in brussel, de ploeg is nog niet compleet, maar kzal er wel de 10 moeten lopen, hopelijk opnieuw met stef aan mijn zij, twas leuk vorig jaar zo samen te lopen.

aan alle marathonlopers voor het iff, of de leiemarathon, veel succes, we zullen voor jullie supporteren.

beykes, patje x

DSCN4309

 

DSCN4311

DSCN4329

DSCN4344

15:07 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |