26-09-09

ekiden te brussel

 een vaste waarde op de kalender opnieuw, de aflossingsmarathon in brussel. een schitterend kader, start en aankomst in het koning boudewijn stadion, en een trip door het park van laken. wel zware kost, per ronde 3 serieuze hellingen, en voor mij dus 2 keer, had de 10 kilometer voor de boeg.

bij het opwarmen hele zware benen, en de temperatuur zat op de middag al vooraan de 20 graden, zag echt wel af, en dacht bij mezelf, wat gaat dat hier geven. vorig jaar hier met mijn ventje gelopen, we hadden 41.11, een meer dan behoorlijke tijd.

de start zelf werd genomen door sofie gallein samen met papa dirk. een ongewone wedstrijd voor haar, nog nooit op de weg gelopen. dat was al duidelijk toen ze vroeg wat ze met die chip moest doen. maar ze trok meer dan haar plan, zag wel verschrikkelijk af de laatste klim, maar iedereen zit er daar al door. ze gaf me het lint door als tweede algemeen en eerste club. voor ons zat het team van nike, onaantastbaar, en kort achter ons leuven, het team dat altijd wint bij de clubs op de ekiden. van zodra we weg waren, trainer willy liep met me mee, zat het tempo goed, en de benen waren ook plots in vorm. kon mooi tempo houden, we kwamen door na 20 minuten. de tweede ronde werd tuurlijk zwaarder, maar we verzwakten niet. zo kwam ik aan na 40.11, en had een mooie wedstrijd erop zitten. anita en ronny namen van ons over met 2min. voorsprong op leuven, maar we wisten toen al dat het niet genoeg zou zijn. beiden liepen ook een constante 5 km. toen kwam veerle samen met martin aan de beurt. hoewel ze twee weken terug nog het bk marathon won, liep ze een sterke 10 km, ze zag af als de beesten, maar haar tijd mag zeker gezien worden. toen was het moment voor louise en mijn keppe, ook louise heeft geen ervaring op zo'n wedstrijd, maar mijn ventje heeft haar perfect op sleeptouw genomen. intussen was leuven met hun toppers begonnen, en ons ingehaald. we konden enkel nog de schade beperken, wat slotlopers saskia en kristof voortreffelijk deden. zo kwamen we dus als derde damesteam en tweede club aan de finish. opnieuw podium dus, altijd mooi meegenomen op zo'n wedstrijd. algemeen zitten we rond de 40° plaats op 620 teams.

eerst en vooral de teammaten en hazen bedanken, was weer een mooie dag voor avr. een kleine club die op een grote wedstrijd podium haalt, gebeurt niet veel, al zeg ik het zelf. ook enkele bekenden gezien die meededen met hun club of werk. audrey goesaert, sandra cauwels en naamgenoot anje, gert luyckx, marijke willekens, catherine lallemand, luc van asbroeck, geert godderis, aman gemeda, en nog wel enkele die ik me nu niet meteen herrinner.

nu dus nog twee weken voor het moment van de waarheid. de laatste test was positief, het vertrouwen staat op 100 procent. zie al uit naar de hele entourage, het vertroeteld worden door de organisatie, de pastaparty, maar vooral naar 11 uur op de zondag. zal alles gevan wat mijn lichaam die dag aankan.

greetz, patje x

 

 

DSCN4407

DSCN4414

DSCN4419

DSCN4440

DSCN4461

DSCN4471

21:16 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

goeie vorm als je hier rond 40 minuten kan halen op de 10 km, zit het wel goed. Tijdens mijn 10km werd ik bijgehaald door jouw ploeggenote en haas stefan. Ik kon ze niet volgen. Succes over twee weken!

Gepost door: gert | 26-09-09

goeie vorm als je hier rond 40 minuten kan halen op de 10 km, zit het wel goed. Tijdens mijn 10km werd ik bijgehaald door jouw ploeggenote en haas stefan. Ik kon ze niet volgen. Succes over twee weken!

Gepost door: gert | 26-09-09

Knap gelopen en proficiat met jullie podium :-)

Gepost door: Herman | 26-09-09

tof !! Het was weer leuk,we hebben dat weer tot een goed eind gebracht en jij liep een mooie tijd op de 10 km.

Gepost door: anita | 27-09-09

Mooi Als je op deze omloop zo een tijd kan neerzetten dan zit het duidelijk goed met de conditie hé. Proficiat met je prestatie en dat van gans het team.

Gepost door: natalie | 27-09-09

Proficiat!! Je bent in bloedvorm, heel veel succes in Eindhoven!!!

Gepost door: Wendy | 28-09-09

top conditie Patje,
Je bent in super conditie echt wel! Dit parcours is echt niet te onderschatten en zo'n tijd neerzetten waw! Sta perplex!
Ik wens u heel veel succes op u marathon, je verdient het!

Groetjes
Lies
zet hem op

Gepost door: Lies | 30-09-09

De commentaren zijn gesloten.