22-09-09

weekendje limburg en fruitloop sint-truiden

 hoikes,

naar aanleiding van stef zijn verjaardag vertrokken we vrijdagmiddag naar borgloon, waar we een studio hadden besproken bij kennissen. alles erop en eraan, een mooi terraske, zwembad, lekker bed, keukentje. vrijdag eerst nog in sint-truiden gaan wandelen, om dan op zaterdag naar hasselt te gaan shoppen. is echt onze favoriete stad geworden, mooie winkels en als je een beetje zoekt toffe eetgelegenheden in een rustige sfeer. dan nog eens vlug naar genk geweest, om ons shoppen af te sluiten. gingen daar 's avonds eten bij een italiaan waar we altijd gaan, maar ze waren in verlof, dus naar borgloon een nieuwe zaak geprobeerd, en ja, twas er ook lekker, of lag dat aan het gezelschap?  het was er heerlijk toeven in borgloon, ben zeker dat we er nog naar toe trekken.

maar het weekendje stond ook in het teken van de halve marathon in sint-truiden. het was er vorig jaar bk, werd er toen vijfde algemeen, en liep er mijn limiet voor eindhoven. dus dit jaar was het een goede test waar ik stond tegenover vorig jaar. deze wedstrijd telt voor het fwc, dus veel concurrentie aan de start. met veerle d'haese en ria thienpont twee toppers, daarnaast vriendin kathleen steenhaut, nathalie declercq en nina lauwaert. het ging er dus stuiven, dat stond vast. haas martin had samen met vrouwke daisy de trein genomen, hij zou hazen tot ongeveer 15 km, en dan doorgaan.

de start was 500 meter op piste, en dan was veerle reeds vertrokken. ik kwam bij ria, de rest startte trager. ons tempo lag net boven de 15 per uur, en twas er warm, de stukken met wind deed je happen naar lucht. na zo'n 8 km kwamen we bij veerle, die dreigde alleen te vallen. zo kwamen we door halfweg, en hoopte de derde plaats te kunnen lopen. maar een kilometer verder was veerle er plots af, ze ademde zwaar, en zag duidelijk af. bij km 14 was het teveel voor ria, ook zij lostte en verloor redelijk snel meters op me. toen zei martin dat hij bij me zou blijven om de eerste plaats te kunnen behouden. zag wel redelijk af door de warmte, maar kon standhouden en samen met martin de handen in de lucht steken. een hele opsteker vindt ik zelf, de tijd was 1.24.32, zo'n 2 minuten trager dan vorig jaar, maar een wedstrijd winnen van het fwc, dat gebeurde me nog nooit. een dikke minuut later kwam er een nog grotere verrassing, kathleen had heel goed ingedeeld, en de rest ingehaald en achtergelaten. knappe tweede plaats dus, we knuffelden elkaar bijna kapot, zo content waren we. ria werd nog derde, nathalie vierde en veerle vijfde. en toen nog een verrassing, dopingcontrole. zijn dan maar in de drank gevlogen, water welteverstaan hé. duurde zo'n anderhalf uur eer ik kon gaan. dan nog wat losgelopen, om terug huiswaarts te keren. nog iets gaan eten met martin en daisy, twas dus weer laat toen we thuiskwamen.

nu zaterdag staat de ekiden op het programma, met de club altijd het podium gehaald, dus dit jaar opnieuw proberen. de ploeg bestaat uit sofie gallein, dan ikke, zus anita, veerle vdkerckhove, louise wastyn en saskia vens. dus opnieuw de 10 voor me. zal zien welke tijd ik kan lopen, tis de laatste test, dus nog eens alles geven. de week erna een laatste relatief lange duurloop, zo'n 2 uur, en dan showtime. zie het volledig zitten, gezond blijven en dan zien we wel.

beykes, patje x 

 

DSCN4350DSCN4351

Sint-Truiden011

Sint-Truiden013

DSCN4368

DSCN4379

DSCN4385

DSCN4389

21:49 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

proficiat hoor...een FC wedstrijd winnen moet inderdaad super zijn hé. Uw conditie is goed dus dat ziet er prima uit voor Eindhoven. Succes op de Ekiden dit weekend.

Gepost door: natalie | 23-09-09

Super !!! Proficiat met je overwinning,je hebt een knappe wedstrijd gelopen en de tegenstand was zeker niet min.

Gepost door: anita | 23-09-09

Amaai, proficiat hoor!! Prachtig gelopen, en de toppers achter je laten moet toch wel een boost geven ;-). Groetjes!

Gepost door: Wendy | 23-09-09

Olaaaaaaaaaa! Dat is hier weer dik in orde geweest , dikke proficiat !!

Gepost door: Katrien | 23-09-09

proficiat wat een prachtige overwinning,het ziet er super uit voor Eindhoven.

Gepost door: Eeckhout Ronny en Conny Braekman | 23-09-09

proficiat .....patricia met uw superoverwinning in de
appelstad.ge gaat dat weer goed doen in eindhoven
daar ben ik zeker van.nog veel succes!!!!

Gepost door: tuyttens gino | 23-09-09

... Mooie prestatie patje!
Hopelijk tot morgen ;)

Gepost door: Layla | 23-09-09

Doe zo verder ... ! Hey Patricia,

Ik volg je prestaties op de voet en je bent echt schitterend bezig, ik verwacht van jou dan ook opnieuw een knalprestatie in Eindhoven, we zien elkaar daar wellicht terug!Nog veel succes met de verdere voorbereiding, nog even doorbijten en dan uitkijken naar 11 oktober!

groetjes,

Stijn

Gepost door: Stijn Fincioen | 25-09-09

kweet dai weer goe ga zyn in eindhoven!!!jammer dak nie kan komen kykn ma tlukt je we!!!!grts

Gepost door: amar | 05-10-09

De commentaren zijn gesloten.