06-09-09

30 km van izegem

halokes,

blijkbaar al een tijdje geleden dat ik hier passeerde, van het bk berglopen. intussen is er al veel gebeurd, zowel qua onderzoeken als kilometers vreten.

ben na het bk naar roeselare getrokken om enkele onderzoeken te laten gebeuren. alles passeerde, ct-scan, mr, echo. en ook telkens enkele dagen wachten voor het resultaat, dan doorverwezen worden, het liedje dat de meesten wel kennen. gelukkig kwamen ze tot de vaststelling dat het geen hernia of stressfractuur is, wel dat mijn bekken en heup tegen elkaar wrijft, waardoor de zitknobbel ontsteekt, om daarna de hamstrings vast te zetten. een hele rimram dus. de dokters verstonden mijn honger naar de marathon, en laten me trainen tot eindhoven. wel moest ik beloven 4 weken te rusten erna, maar heb zelf beslist om tot 1 december slechts tweemaal per week een halfuurke te joggen. ook het zwembad van izegem zal ik weer platlopen, zie hun gezichten al als ze me zien afkomen, " gekwetst zeker? "

het lopen zelf verloopt heel vlot, zelfs vlotter dan vorig jaar. kan alles prima verwerken, zowel de lange afstanden als de interval. de week na het bk met stef naar de gavers getrokken voor 30 km, de week erna met veerle, willy, martin, tom en gino langs de vaart tot in ooigem en terug, goed voor 37 km in 3 uur 4 min, en vorige week bij willy snelle duurlopen van tweemaal 8 km, opnieuw met willy, veerle, martin en tom. intussen is gino gestopt met de marathontraining, hij kon het niet meer opbrengen om de vele trainingen te combineren met zijn gezinsleven. denk dat hij op 11 oktober om 11 uur wel bij ons zal zijn in gedachten. intussen de lange en korte intervallen volledig op tempo kunnen afwerken, soms alleen, maar stef zegt dat het me enkel maar sterker maakt. gelukkig was het donderdag met de club, want met die wind was het bijna niet te doen. toch deden tom en ik onze 20x400m rond de 1.27

gisteren dan de training bij ivac, eerst 22 km aan 12 per uur, daarna nog 8 km aan eigen tempo. de vorige 3 deelnames was ik telkens winnares, maar dit jaar verscheen ann parmentier ook aan de start. zij is geweldig goed bezig, staat eerste in het fwc, en loopt nu weeral onder de 1.20 op de halve marathon. tijdens de 22 km vroeg ann wat ik van plan was, en zei aan marathontempo verder te lopen. ze zou bij mij blijven, want wilde ook niet diepgaan. eens het startschot geklonken, werd er de pees hevig opgelegd. we zaten over de 15 per uur, toen kwam martin aan kop, en keek eens naar me. kzei dat het veel te rap was, en vertraagde. martin liep door, en zo bleven we met een tien man in een groepje zitten. toen hadden we met wind, en zette ann zich vanvoor. voelde toen al dat het rapper ging, en eens gedraaid langs de vaart, tegen wind, moest ik lossen. ben dan samen met gert luyckx doorgelopen, en kwam zo als tweede aan met een gemiddelde van 14,1. voelde me de ganse namiddag goed, had nergens last, en de benen vanmorgen voelden opnieuw goed aan tijdens het loslopen.

volgende week zaterdag trek ik naar erpe-mere om samen met kathleen steenhaut een tempoloop te doen, en zondag gaan supporteren tijdens de marathon iff. mijn eerste wedstrijd is sint-truiden, een halve marathon. zitten in borgloon op weekend, tis stef zijn verjaardag, en kunnen gaan shoppen naar genk en hasselt, zie er al naar uit. de week erna is het ekiden in brussel, de ploeg is nog niet compleet, maar kzal er wel de 10 moeten lopen, hopelijk opnieuw met stef aan mijn zij, twas leuk vorig jaar zo samen te lopen.

aan alle marathonlopers voor het iff, of de leiemarathon, veel succes, we zullen voor jullie supporteren.

beykes, patje x

DSCN4309

 

DSCN4311

DSCN4329

DSCN4344

15:07 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Mooi te horen dat alle trainingen prima verlopen...nu nog gezond blijven tot Eindhoven om een prima tijd neer te zetten. Succes....en doe de groeten aan Kathleen.

Gepost door: natalie | 06-09-09

leuke wedstrijd 't was een plezante ervaring in izegem. Ik dacht even dat ik me wat vergaloppeerde langs de vaart, maar kon het uiteindelijk toch redelijk goed volhouden tot de finish.
Veel plezier in Limburg en ook bij de Ekiden. Ik loop daar mee met een ploegje van het werk.

Gepost door: gert | 06-09-09

toffe training ja, 't was een toffe trainingsloop daar in Izegem. Ik ben er steeds weer over verbaasd hoeveel energie en wilskracht er in je zit om dat tempo te kunnen blijven volhouden. Nog een klein duwtje en Eindhoven is er. Greetz,

Gepost door: Carlos Deprez | 07-09-09

Het is daar een goeie training geweest,je bent helemaal klaar voor eindhoven.

Gepost door: anita | 09-09-09

super trainingen hebben we achter de rug en een supertijd zullen we plaatsen in Eindhoven denk ik; ieder op zijn niveau...

Gepost door: tom | 14-09-09

Hey Patricia en stefaan,
Het was tof jullie te ontmoeten!Bedankt en ook heel veel succes met jullie trainingen en wedstrijden.Waarschijnlijk komen we naar Eindhoven .
tot dan Conny en Ronny

Gepost door: Eeckhout Ronny en Conny Braekman | 16-09-09

De commentaren zijn gesloten.