09-08-09

bk berglopen in malmedy

met flink wat zenuwen naar het verre malmedy getrokken voor de bergloop. deze had ik 4 jaar terug voor de lol gelopen terwijl we daar op weekend waren, en werd warempel belgisch kampioene. nu was er tijdens de stage iets gerichter getraind ervoor, maar de heuvels van vittel zijn niet te vergelijken met deze van vandaag. ook de vele kilometers zaten nog in de benen, maar dat kon misschien wel beteren.

de rit zat er na 260 km op, dan nog wat wachten op teamgenoten jo van dorpe en elie hoet met zoon robin. ook ventje stef was benieuwd naar deze wedstrijd, maar door knieproblemen zou hij maar 1 toertje lopen ipv twee.

de start zelf was redelijk vlug, zeker als je weet wat er nog komt, maar na 500 meter wil iedereen voor de anderen de eerste helling opgaan. zo kwam ik als vierde het bos in, en na een slipper en duwtje van het ventje kwam ik boven als derde. toen direct de volgende helling, maar door niet de juiste schoenen te hebben, begon ik te vertragen. bij de zware stroken werd er zelfs gewandeld, maar alle vrouwen deden dit, zodat de positie's bleven. maar stilletjesaan kwamen er andere dames bij en over me, zodat ik eindigde als zesde algemeen. wist niet hoeveelste seniore, maar na wat rondvragen aan de dames zelf kwam ik op een derde plaats bij de seniores, dus een podiumplaats, die me zeer tevreden stelde. stef kwam een klein minuutje later na me aan. hij had dus gestopt, maar had geen pijn aan de knie, dus ook zijn trip was geslaagd.

elie hoet werd opnieuw belgisch kampioen bij de plus 45, en jo tweede in dezelfde reeks. robin stond ook op het podium, hij behaalde brons.

het loslopen werd een tetterloop met marijke willekens, die tweede algemeen en goud won in haar reeks. was een leuke kennismaking, zeker voor herhaling vatbaar. bij het wachten op de podia kwam organisator ivan degrieck me feliciteren met mijn goud. ikke zei "heu?" bleek dat die twee andere voor me dit jaar 35 worden, en ze in een andere reeks zaten. werd dus bovenop het podium geplaatst, maar toen kwam de aap uit de mouw. de ene had haar licentienummer niet opgeschreven, zodat niemand wist dat ze was aangesloten. de andere reclameerde ook, maar werd toch bij de andere reeks ingedeeld. zo kwam ik dus uiteindelijk uit op zilver, nog steeds content hoor. moest nu blijken dat ik toch derde moest zijn, zou ik zeker niet protesteren, want eigenlijk mag ik slechts brons krijgen. we zien wel.

deze maand geen wedstrijden meer, enkel vele kilometers malen staat er op het programma. willy zal eens kijken om in september enkele wedstrijden te lopen. zal wel eens een blogje posten met de trainingsarbeid.

beykes, patje x

 

DSCN4264

DSCN4261

21:19 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

02-08-09

stage vittel deel 2

intussen zijn we terug uit ons tweede woonst vittel.

twas er weer heerlijk vertoeven, trainen, eten en slapen. de rest werd voor ons geregeld. het eten was weer super, heel veel pasta met vis, had me opgegeven als vegetarier, de koffie achteraf was er ook weer, en het gezelschap was ook dit jaar weer meer dan in orde. de oudere garde met de plaagstoten, en de jongere garde met de verzuchtingen voor opnieuw een nieuwe training.

de duurloop op vrijdag was heerlijk, geen volk rond het meer, buiten een hond en een oud ventje die voor ons in de struiken reed, en heerlijk weer. we hadden 30 km zonder problemen, en 's middags nog eens 7,5 km. was natuurlijk wel vermoeid, maar door de ambiance was dit snel vergeten.

bij de intervallen moest stef mij en de andere dames naar een bepaalde tijd loodsen. hij deed dit weer supergoed, de tijden werden zonder in het rood te gaan gehaald. de jeugd, dit is layla, febe en laurance, volgden, maar moesten van willy minder afstand lopen. moet wel zeggen dat layla een superindruk gaf, hopelijk voor haar kan ze de limiet voor het bk nog halen.

in 7 dagen een totaal van 185 km, en zeggen dat vandaag de beentjes niet zwaar aanvoelen, kan me alleen maar doen hopen dat volgende zondag op het bk berglopen er een podiumplaats inzit. indien dit niet lukt, wil dit zeggen dat de anderen sterker zijn dan mezelf. deze week gingen de hellingen echt wel goed, maar dat was niet in wedstrijdverband. heb wel een sterke troef achter de hand, stef zal me helpen op de hellingen. hij is misschien niet zo snel op de weg als mezelf, maar op zo'n parcours kan hij lang in het rood gaan. ideaal zou zijn om samen de wedstrijd te lopen, alleen moet hij dan nog een toer van 5,5 km doen. als hij zich nog goed voelt, zal hij dat nog wel doen ook.

voor de zoveelste keer een heel speciaal dankwoordje voor trainer willy. hoe hij de groep kan bewerken en motiveren om toch maar het uiterste van hun grenzen te verkennen, je moet het maar doen. zijn raad is onbetaalbaar, alsook zijn steun tijdens training en wedstrijd. hopelijk is hij ook dit jaar weer in eindhoven naast mijn zijde.

de rest van de groep ook bedankt. om me te steunen tijdens duurlopen of interval, alsook de drieling en vierling voor de animatie tijdens de trainingen en maaltijden. de deals die gesloten werden werden allemaal vervuld, hopelijk volgend jaar opnieuw van die deals, het maakt de stage er alleen maar leuker op.

op naar het bk nu, een verslag volgend week.

groetjes, patje x

 

DSCN4133

 

DSCN4169

DSCN4189

DSCN4200

DSCN4230

DSCN4260

17:59 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |