09-08-09

bk berglopen in malmedy

met flink wat zenuwen naar het verre malmedy getrokken voor de bergloop. deze had ik 4 jaar terug voor de lol gelopen terwijl we daar op weekend waren, en werd warempel belgisch kampioene. nu was er tijdens de stage iets gerichter getraind ervoor, maar de heuvels van vittel zijn niet te vergelijken met deze van vandaag. ook de vele kilometers zaten nog in de benen, maar dat kon misschien wel beteren.

de rit zat er na 260 km op, dan nog wat wachten op teamgenoten jo van dorpe en elie hoet met zoon robin. ook ventje stef was benieuwd naar deze wedstrijd, maar door knieproblemen zou hij maar 1 toertje lopen ipv twee.

de start zelf was redelijk vlug, zeker als je weet wat er nog komt, maar na 500 meter wil iedereen voor de anderen de eerste helling opgaan. zo kwam ik als vierde het bos in, en na een slipper en duwtje van het ventje kwam ik boven als derde. toen direct de volgende helling, maar door niet de juiste schoenen te hebben, begon ik te vertragen. bij de zware stroken werd er zelfs gewandeld, maar alle vrouwen deden dit, zodat de positie's bleven. maar stilletjesaan kwamen er andere dames bij en over me, zodat ik eindigde als zesde algemeen. wist niet hoeveelste seniore, maar na wat rondvragen aan de dames zelf kwam ik op een derde plaats bij de seniores, dus een podiumplaats, die me zeer tevreden stelde. stef kwam een klein minuutje later na me aan. hij had dus gestopt, maar had geen pijn aan de knie, dus ook zijn trip was geslaagd.

elie hoet werd opnieuw belgisch kampioen bij de plus 45, en jo tweede in dezelfde reeks. robin stond ook op het podium, hij behaalde brons.

het loslopen werd een tetterloop met marijke willekens, die tweede algemeen en goud won in haar reeks. was een leuke kennismaking, zeker voor herhaling vatbaar. bij het wachten op de podia kwam organisator ivan degrieck me feliciteren met mijn goud. ikke zei "heu?" bleek dat die twee andere voor me dit jaar 35 worden, en ze in een andere reeks zaten. werd dus bovenop het podium geplaatst, maar toen kwam de aap uit de mouw. de ene had haar licentienummer niet opgeschreven, zodat niemand wist dat ze was aangesloten. de andere reclameerde ook, maar werd toch bij de andere reeks ingedeeld. zo kwam ik dus uiteindelijk uit op zilver, nog steeds content hoor. moest nu blijken dat ik toch derde moest zijn, zou ik zeker niet protesteren, want eigenlijk mag ik slechts brons krijgen. we zien wel.

deze maand geen wedstrijden meer, enkel vele kilometers malen staat er op het programma. willy zal eens kijken om in september enkele wedstrijden te lopen. zal wel eens een blogje posten met de trainingsarbeid.

beykes, patje x

 

DSCN4264

DSCN4261

21:19 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

proficiat .....patricia met uw mooie wedstrijd.den dezen zou ik ook wel eens willen lopen.misschien volgend jaar!!!

Gepost door: tuyttens gino | 09-08-09

Proficiat met uw knappe podiumplaats... tweede of derde het blijft een schitterende uitslag hé op een kampioenschap. Op naar de marathon... succes met de verdere voorbereidingen.
Groetjes Natalie en Eddy

Gepost door: natalie | 10-08-09

Bergeitje proficiat aan het knapste "bergeitje" van vlaanderen , ge moet het maar doen ,zo'n zwaar parcours ! Chapeau !

Gepost door: Katrien | 10-08-09

Stoelendans ... voor eremetaal .... t'is eens wat anders een beetje extra suspense op en rond het podium . Het gevecht om het hoogste schavotje .... En dat Marijke Willekens een beetje kan lopen hebben we al meermaals gezien op de 3000 m .
Nog veel succes met de trainingen op weg naar Eindhoven .

Gepost door: Kristien en ivan | 10-08-09

Tevreden. Je mag zeker en vast tevreden zijn over je wedstrijd,het is zeker niet te onderschatten denk ik.

Gepost door: anita | 10-08-09

Goed gedaan hoor, patje!
Nog heel veel succes bij de voorbereidingen van je marathon!
Grtz Layla

Gepost door: Layla | 10-08-09

De commentaren zijn gesloten.