28-06-09

dwars door sint-pieter en pk 10000

hoi, deze week op training mijn planning van het weekend aan willy doorgegeven, en kreeg groen licht om zowel in kuurne als het pk mee te doen. moest wel beloven om tweemaal niet voluit te gaan, enkel de plaats was van tel.

in kuurne was er tegenstand van marlene vandenbrouck, maar zij is master, dus kon haar laten gaan, bij de seniores was er niet direct dichte concurrentie. gezien gino en tom van de club ook meeliepen, zette ik me in het spoor van tom, om te zorgen dat hij zijn gehoopte tijd zou kunnen lopen. zelf zat ik tamelijk op mijn gemak, en met een tijd van net geen uur op 14,7 km zal ik nooit in het rood gegaan zijn. tom zelf was supercontent van zijn konijntje, haha, want hij was enkele minuten rapper dan vorig jaar.

vanmiddag dus het pk, en twas enorm warm. gelukkig was er water en sponzen voorzien, en iedereen maakte er gretig gebruik van. het was een gemengde wedstrijd, dus hoopte ik om met iemand mee te kunnen lopen. winnen zat er niet in, hanna vdbussche was er ook, samen met 2 hazen, sandra schenkel, belgisch kampioene, en koen vandemarliere. denk dat ze me tweemaal gedubbeld hebben, een klasse verschil dus. mijn hoop zonk direct in mijn schoenen na de start, na 50 meter al moederziel alleen, mocht niet denken hoeveel rondjes ik nog moest lopen. heb wel nooit diep geweest, kon me evenwel niet motiveren ook om een tandje bij te steken. heb dan maar tijdens het lopen gesupporterd voor iedereen die me inhaalde. iedereen was wel zo lief om na hun finish ook voor mij te roepen. kwam aan in 39.51 en tweede west-vlaamse, verre van een mooie tijd voor mij. heb intussen beslist om enkel nog een 10000 te lopen als ik zeker ben van een haas.

nu is er rust aangebroken, hoewel ik dit weekend nooit last had van het bekken, zal ik toch verder kijken waar de oorzaak ligt. dit moet opgelost raken, anders zou de marathonvoorbereiding misschien te zwaar worden.

groetjes, laat nog in de komende weken weten hoe het met me gaat. x patje

 

DSCN3997

DSCN4005

DSCN4018

DSCN4026

DSCN4037

DSCN4048

DSCN4049

20:55 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

22-06-09

20 km van la louviere

eerst even vertellen over vorige week. toen had ik een afspraak met de osteopaat omdat mijn bekken nog altijd tegenstribbeld. kan wel doortrainen, maar toch voel ik nog iets wat me niet zeker maakt wat de toekomst brengt, de marathon dus. met een bang hartje zijn resultaten afgewacht, en wat blijkt, de onderrug en bekken, alsook al de hamstrings zaten muurvast. moet komen van de darmen of baarmoeder zegt hij. heeft dan geprobeerd de energiebanen vrij te maken door acunpunctuur. moest hem wel beloven enkele dagen niet te lopen. heb dat ook gedaan, en net zoals schoonbroertje bart de fiets van stal gehaald. was wel eens leuk niet te trainen, maar was wel content om opnieuw de schoenen te kunnen aantrekken. heb dan enkel duurloopkes gedaan, en moest donderdag contact met hem opnemen. omdat ik geen last had kreeg ik groen licht om te starten in la louviere.

eerlijk gezegd, was best nerveus toen we vertrokken. enerzijds omdat je nooit weet wie er allemaal op zo'n grote wedstrijd afkomt, en wat mijn bekken zou doen op dit zeer zwaar parcours. de opwarming verliep goed, en ook de versnellingen gaven een goeie indruk. de tweede van vorig jaar was er ook, francoise theate, een triatlete. ze vertelde me dat ze zaterdag een sprintduatlon had gedaan, dus haar kon ik al schrappen als concurrente. de start zelf was van iedereen traag, want de meesten weten al wat er nog komt. bij de splitsing aan km 3 liep ik eerste, en stef bleef maar wachten op de tweede. had toen al een kleine minuut voor op francoise. met die boodschap ietsje vertraagd, en enkele mannen haalden me in. ben toen bij iemand gebleven tot km 7, maar hij versnelde. heb dan maar alleen mijn tempo onderhouden. vanaf km 14 begint de hel, maar door de reserves die ik nog had liep ik naar enkele mannen. op de hellingen mijn eigen tempo gelopen, in de afdalingen gezorgd om geen voeten om te slaan, want de putten zijn er talrijk. aan km 17 de kasseien op voor 500 meter, echt ambetant. en dan terug naar stad, waar ik een feestje begon te bouwen met de waalse supporters. werd er langs alle kanten bejubeld, echt fantastische sfeer. de speaker nog even te woord gestaan, om dan een dikke knuffel van het ventje te krijgen. dit was mijn 4° overwinning op 5 deelnames, enkel 2 jaar terug door een blessure niet kunnen doorlopen.

eens terug thuis traditioneel na la louviere naar de mexicaan gaan eten samen met sponsors joke van h2o en peet van x-projects. was echt leute maken, helaas was het vlug tegen twaalf uur en moest ik om vier uur op. heel korte nacht dus, maar deze middag wat bijgeslapen, was nodig.

de volgende is vrijdag in kuurne of zondag pk 10000 in roeselare. eerste even willy polsen hiervoor.

doei, patje x

 

DSCN3949

DSCN3958

DSCN3968

DSCN3972

DSCN3978

DSCN3981

21:42 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

08-06-09

3° herdenkingsloop rudy bekaert

 jawel, onze eigen organisatie stond voor de derde keer op de kalender, en beide heren organisatoren, danny en mijne stef, hadden weer vanalles aan hun hoofd de laatste dagen. alles zelf regelen, controleren, uitwerken, aanvragen, nog eens controleren, enz, echt een gekkenwerk. maar door de ervaring van de vorige keren zit er toch al wat routine in. de naturapakketen waren weer dik in orde, evenals de tombolaprijzen. en dit jaar voor de eerste keer met goed weer, dus alles onder controle.

vrijdagavond begonnen met de sporthal klaar te zetten. tafels en stoelen placeren, en nog van die werkskes. nadien een frietje gaan halen, twas al te laat om nog te koken. zaterdagmorgen om 8 uur present voor de volledige afwerking van de sporthal, hangen van spandoeken, de paketten ophalen die stef vrijdag had samengesteld, de tombolaprijzen klaargezet, vele kleine werkjes die het de lopers gemakkelijker maakt. tegen de middag was zowel binnen als buiten alles in orde, enkel nog bang afwachten naar het aantal lopers. velen hadden beloofd te komen, maar je weet nooit zeker wie er zich aandient. gelukkig viel de opkomst niet tegen, we hadden in totaal 306 atleten, 73 kinderen, 124 joggers en 109 voor de prestatieloop.

ikzelf stond net als de vorige editie's aan de start van de jogging. de opwarming verliep vlot, ook al was ik de ganse dag in de weer. voor de start even geposeerd met mijn zusjes tania, ook van de drieling, en angela, die nog maar enkele maanden loopt. ze zouden samen arriveren, mooi in het grote pak joggers. na 200 meter liep ik pas in vijfde positie, de jeugd was sterk vertegenwoordigd. lies derudder, layla vancompernolle, audrey goesaert en jolien lewyllie waren voor me. dacht bij mezelf, tis in eigen gemeente, een tandje bijsteken dus. bij de eerste kilometer zat ik al mooi op kop, enkel lies kon nog wat volgen. daarom nog wat bijgestoken tegen wind, zodat de lange strook met wind op volle kracht kon worden gelopen. de laatste honderden meters was dan puur genieten, hoorde van alle kanten mijn naam roepen, echt leuk in eigen gemeente zo te kunnen winnen. lies werd mooi tweede op 40 sec, daarna audrey, jolien en layla kort bij elkaar.

won dus voor de derde keer op rij, maar was geen senicure. iedereen vindt het vanzelfsprekend dat ik win op een "joggingske", maar dit zal ik geen 2 jaar meer kunnen als je ziet wat er voor jeugd klaar staat in het stratencircuit, zeker op de kortere afstanden. nadien nog wat geholpen tijdens de prestatieloop, die knap door davy stieperaere werd gewonnen in een nieuw parcoursrecord, voor mathijs casteele en nico serroen. bij de dames won clubgenote veerle vandekerckhove voor sandrine bodelot en rita delodder, daarna nog liesbeth vandevelde en zus anita. ze won vorig jaar nog, maar door een bekkenblessure kon ze haar kansen niet tenvolle verdedigen.

intussen was het tijd om de geldprijzen te verdelen, en daar had stef een mooi draaiboek voor gemaakt zodat alles vlot en rimpeloos kon verlopen. aansluitend de tombola met enkele mooie prijzen. zelf won ik 1 van de hoofdprijzen, een fiets, maar we hadden op voorhand al beslist geen enkele prijs, dus ook die van de jogging, die ging naar lies, te aanvaarden. kreeg daarvoor van de goed gevulde sporthal een daverend applaus voor, best leuk. toen wat beginnen opkuisen, en ons dan bij enkele plakkers gezet. natuurlijk kregen we honger, en wat eet een mens dan? frietjes natuurlijk. maar heb me ingehouden, want zondagmiddag met goeie vrienden gaan eten bij de mexicaan, we hadden de specialiteit besteld, een 8-tal kleine gerechtjes, met bijpassende wijnen, zodat je zeker voldaan van tafel kan gaan.

twas dus een dikgevuld weekend, maar superleuk. hebben intussen al vele mooie reacties gekregen over onze wedstrijd. hopelijk kunnen we volgend jaar nog een stukske groter worden, we voelen ons er klaar voor. en wie er niet bij was zaterdag, hopelijk tot volgend jaar, en wie er wel bij was, bedankt voor het vertrouwen, volgend jaar weer mooiere prijzen, dus wees op post.

patje, x 

 

3° herdenkingsloop rudy bekaert 2009 002

3° herdenkingsloop rudy bekaert 2009 005

3° herdenkingsloop rudy bekaert 2009 009

3° herdenkingsloop rudy bekaert 2009 011

3° herdenkingsloop rudy bekaert 2009 012

3° herdenkingsloop rudy bekaert 2009 034

21:56 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |