22-06-09

20 km van la louviere

eerst even vertellen over vorige week. toen had ik een afspraak met de osteopaat omdat mijn bekken nog altijd tegenstribbeld. kan wel doortrainen, maar toch voel ik nog iets wat me niet zeker maakt wat de toekomst brengt, de marathon dus. met een bang hartje zijn resultaten afgewacht, en wat blijkt, de onderrug en bekken, alsook al de hamstrings zaten muurvast. moet komen van de darmen of baarmoeder zegt hij. heeft dan geprobeerd de energiebanen vrij te maken door acunpunctuur. moest hem wel beloven enkele dagen niet te lopen. heb dat ook gedaan, en net zoals schoonbroertje bart de fiets van stal gehaald. was wel eens leuk niet te trainen, maar was wel content om opnieuw de schoenen te kunnen aantrekken. heb dan enkel duurloopkes gedaan, en moest donderdag contact met hem opnemen. omdat ik geen last had kreeg ik groen licht om te starten in la louviere.

eerlijk gezegd, was best nerveus toen we vertrokken. enerzijds omdat je nooit weet wie er allemaal op zo'n grote wedstrijd afkomt, en wat mijn bekken zou doen op dit zeer zwaar parcours. de opwarming verliep goed, en ook de versnellingen gaven een goeie indruk. de tweede van vorig jaar was er ook, francoise theate, een triatlete. ze vertelde me dat ze zaterdag een sprintduatlon had gedaan, dus haar kon ik al schrappen als concurrente. de start zelf was van iedereen traag, want de meesten weten al wat er nog komt. bij de splitsing aan km 3 liep ik eerste, en stef bleef maar wachten op de tweede. had toen al een kleine minuut voor op francoise. met die boodschap ietsje vertraagd, en enkele mannen haalden me in. ben toen bij iemand gebleven tot km 7, maar hij versnelde. heb dan maar alleen mijn tempo onderhouden. vanaf km 14 begint de hel, maar door de reserves die ik nog had liep ik naar enkele mannen. op de hellingen mijn eigen tempo gelopen, in de afdalingen gezorgd om geen voeten om te slaan, want de putten zijn er talrijk. aan km 17 de kasseien op voor 500 meter, echt ambetant. en dan terug naar stad, waar ik een feestje begon te bouwen met de waalse supporters. werd er langs alle kanten bejubeld, echt fantastische sfeer. de speaker nog even te woord gestaan, om dan een dikke knuffel van het ventje te krijgen. dit was mijn 4° overwinning op 5 deelnames, enkel 2 jaar terug door een blessure niet kunnen doorlopen.

eens terug thuis traditioneel na la louviere naar de mexicaan gaan eten samen met sponsors joke van h2o en peet van x-projects. was echt leute maken, helaas was het vlug tegen twaalf uur en moest ik om vier uur op. heel korte nacht dus, maar deze middag wat bijgeslapen, was nodig.

de volgende is vrijdag in kuurne of zondag pk 10000 in roeselare. eerste even willy polsen hiervoor.

doei, patje x

 

DSCN3949

DSCN3958

DSCN3968

DSCN3972

DSCN3978

DSCN3981

21:42 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

80 procent..... We zouden er direkt voor tekenen moesten onze zonen dit percentage op school halen .
Natuurlijk kunnen de Franstalige landgenoten je rits overwinningen smaken , een mooie atlete , sterke loopprestaties op hun geaccidenteerd parcours en waarschijnlijk.......een " interview in de lokale streektaal " .
Blijkbaar hou je lichamelijk goed stand , verzorg je goed , en kom overeen met Willy voor je wedstrijd . Het PK in Roeselare stond ook op het verlanglijste ...maar er staat een verplicht optreden vast ...een hele dag in de Vossenberg . Dat is pAs strafkamp .

Gepost door: Kristien en ivan | 22-06-09

Proficiat Dat heb je terug schitterend gedaan...ondanks enkele ongemakken kan je nog altijd rekenen op een uitstekende conditie...hopelijk blijft die nog een tijdje zo.

Gepost door: natalie | 23-06-09

proficiat met je hele mooie prestatie, echt knap gelopen en een verdiende eerste plaats. Blijkbaar geen grote last van je bekken, hopelijk is dit ongemak achter de rug voor jou. Misschien tot vrijdag in Kuurne? Tom

Gepost door: Tom Hoornaert | 23-06-09

Super Proficiat met alweer een overwinning,het is zeker geen gemakkelijk parkoer maar je hebt het tot een goed einde gebracht.Je zus Anita.

Gepost door: anita | 24-06-09

je verdient die 1ste plaats grts amar

Gepost door: amar | 24-06-09

De commentaren zijn gesloten.